דרוש מחזיר בשאלה...

כמעט טiב

New member
דרוש מחזיר בשאלה...

טוב, לא בדיוק. אז בקצרה; אני חרדי, מאמין, שרוצה לבדוק דברים, לדעת, להבין את הצד השני, ולהסיק מסקנות לחיי ולעתידי. מעלעול בדפי הפורום הבנתי שהעלאת הודעה בנושא תגרור אחריה סיווגי כ“מחב“ת“ והודעות ציניות שלא יקדמו אותי ויפריעו למשתתפי הפורום. לכן, אודה מאוד, אם יהיה מתנדב/ת שיצאו בשאלה ועברו מן הסתם וויכוחים אינסופיים, ויוכלו לעזור לי להבין, ולתת לי את זכות הבחירה האמיתית. במסר או בטלפון (עדיף) אודה מאוד. יעקב

כמעט טiב

New member
אני רואה שלא הובנתי כראוי...

אז אנסה להסביר: לפני כחודש בערך התחלתי את תהליך החיפוש. לא אאריך, רק אומר שקראתי הרבה ממקורות שונים. מסקנתי הייתה שאלוקים קיים (רגע, חכו, אחחח זה כואב. למה באלימות?! תנו לי לסיים). הבעיה היא שאין לי עם מי (עם דעה אובייקטיבית) לדון בתוצאות, ולבדוק האם יש כשלים בלוגיקה או בהבנה שלי. וכמו“כ לשמוע את התשובות שיש לאתאיזם. מטרת שאלתי היא, האם אלוקים קיים או לא? השאלה האם היהדות או דת כלשהיא נכונה, זה כבר בשלב הבא. כמו“כ איני מצפה למסר עם נוסחה מתימטית, או הוראות לניסוי פיזי, שיוכיחו או ישללו את קיומו של אל, אלא לעזרה בהסקה לוגית בלבד. אודה לעזרה! יעקב.

יש לך 88 ש"ח?

אם כן אתה מסודר. קנה את "יש אלוהים?" של ריצארד דוקינס והרי לך, בשפה פשוטה, מה "שהחילונים החכמים" חושבים על אלוהים. יש עוד הרבה ספרים, אבל זה הכי תמציתי ונעים לקריאה. אתה יכול, במקביל, לקרוא את "המהפך" של זמיר כהן, ומשם לקבל תמונה קצת שונה. ואז לכתוב למילטון גון את השאלות הנוגעות למדעים. רק לפני שאתה נכנס לזה, אם אתה נכנס לזה, תחשוב שאין דרך חזרה. אמונה זה משהו שאפשר לאבד ואי אפשר לקנות בכסף. מי שמקלקל את החינוך שלו, נשאר בלי. אז אני מציע לכל בר דעת, לחשוב לפני - לא האם יש אלוהים וכו' אלא באיזה עולם הוא מעדיף לחיות את חייו, כזה שיש בו או כזה שאין בו אלוהים. אמת? לא יודע מה זה.

יש דרך חזרה. אל תדאג

רק שפתאום, אחרי שתבין כמה דברים, היא לא תראה לך דרך חזרה אלא דרך טפשית למקום נאיבי וטפשי עוד יותר. אז תחשוב אם שווה לך

shultzi9

New member
למה להתחיל מאלוהים?

השאלה האם יש אלוהים אמנם מרתקת לכשעצמה (והכוונה היא לאלוהי הפיזיקה או כזה המתחייב לוגית מהגדרתו) אבל בכלל לא פרקטית לדעתי. אם רצונך הוא קודם כל לברר לעצמך כיצד עליך לחיות את חייך כדאי שתתחיל את החיפושים דווקא מהכיוון השני –בשאלת 'תורה מן השמיים'. הידיעה שאלוהים קיים לא תקדם אותך לשום מקום, בכל מקרה תצטרך לבדוק האם אותו אלוהים התגלה וכו'. היזהר מקפיצות כגון "אם אלוהים קיים אז הוא בטח רוצה מאיתנו משהו -הרי אפילו אנשים לא עושים דברים בלי מטרה" זו לא לוגיקה, ואני חושב שאם תהרהר בדבר תגלה שגם האינטואיציה לא מובילה אותך לשם (אני אומר את זה על סמך האינטואיציה שלי...). מצד שני אם תגלה שתורה מן השמיים אז "הרווחת" גם את אלוהים, אז למה לא לגשת ישר לעניין?

למעלה