דרוש מומחה Linux

ranilib

New member
דרוש מומחה Linux

לחברת היי-טק צעירה ודינאמית, בעלת פעילות בינלאומית ענפה, מובילה בתחומה, בה כל יום מעניין, מאתגר ושונה מקודמו, דרוש/ה מומחה/ית Linux / Unix לתפקיד מפתח בחברה - עבודה מאתגרת בחזית הטכנולוגיה הבינלאומית.

דרישות: Linux, Scripts, Perl, PHP, TCL, Bash, Puppet, Chef, MySQL, Apache, Tomcat, nginx, etc. יכולת לימוד עצמי, הבנה עמוקה של מערכות מחשוב, נכונות לעבודה מאומצת, שליטה מעולה באנגלית. המשרה מיועדת לנשים וגברים כאחד.

המשרה מתאימה גם לצעירים ללא נסיון בשוק העבודה, אבל עם רקע רב בעברם הפרטי.

המעוניינים נא לשלוח קו"ח לכתובת [email protected]

בברכה,
--
רן.

hetzbh

New member
כמה דברים

1. לא כתבת היכן מקום העבודה, האם זה מתאים לפרילאנסרים, האם העבודה היא ב-remote או מקומי בלבד.
2. אתה זורק ערימות של מושגים שאני בספק אם יש כאן מישהו (טוב אולי יש 1 או 2 אבל הם כבר תפוסים) שמכיר ממש את הדברים לעומק. איך TCL הולך עם טומקאט? יש Puppet ויש Chef, יש PHP ויש Perl וכל הדברים האלו הוא עולם שונה לחלוטין.
אני אתן לך דוגמא פשוטה: אני אישית מחפש עבודה, אבל מהמודעה שלך אני לא מבין מה אתה יותר מחפש - את המישהו שיעשה סיסטם או מישהו שיעשה סקריפטולוגיה?

ranilib

New member
תשובות

העבודה ממוקמת בפתח תקווה.
העבודה במשרה מלאה. לא מדובר בעבודה לפרילנסר, אבל כן למישהו שרוצה לעבוד במשרה מלאה כנגד חשבונית במקום כעובד שכיר.
ערימת המושגים רלוונטית כולה. דרושות יכולות All-around, ובמיוחד יכולת להשתלט וללמוד נושאים חדשים מהר ולעומק. מישהו שיש לו נסיון ברוב הנושאים שכתבתי סביר שגם יהיה לו נסיון נוסף ויכולות ללמוד נושאים חדשים.

בברכה,
--
רן.

Infin1ty

New member
זה לא סופרמן

דווקא זה נראה לי job description מאוד שפוי יחסית למה שאני רואה שהולך פה ובפורום השכן לאחרונה (IT)

linuxexpert

New member
כנגד חשבונית == פרילנסר

לדרישות Multi Talent יש צורך לשלם שכר בהתאם
האם השכר עולה בקנה אחד עם הדרישות ?

בדרך כלל כשאני נתקל במשרות שמחפשים
BASH/PERL
MYSQL
LINUX SYS ADMIN
NETWORKING

אני עושה דבר מאוד פשוט:

BASH/PERL == מתכנת , קרי משכורת לפחות 15K לחודש
MYSQL == זאת אומרת DBA , קרי משכורת לפחות 17K לחודש
LINUX SYS ADMIN == זאת אומרת משכורת לפחות 15K לחודש
NETWORKING == זאת אומרת 10K לפחות לחודש

נסכום ויוצא משכורת: 57K לחודש

ברור לי שאתם לא מתכוונים לשלם שכר כזה. אבל צריך להיות מציאותי , אם מעסיק דורש X Y Z אז המשכורת צריכה להיות בהתאם.

או שאתם יש לכם בראש תוכנית כלשהי ואמרתם לעצמכם שאם נמצא מישהו שיודע X Y Z אז נוכל להרוויח עליו 50K לחודש ועשיו נתחיל לחפש (ויש לנו את הזמן כי אנחנו לא לחוצים) עד שנמצא Multi Talent שיהיה מרוצה משכר של 10K לחודש , קרי נרוויח עליו 40K לחודש.

בינתיים נבזבז את הזמן של כל המרואיינים שמגיעים אלינו ובתכלס עד שלא נמצא פראייר שיגיד שצפיית השכר שלו היא 10K והוא יודע ובעל נסיון בכל התחומים שאנחנו מחפשים , קרי הוא גם מתכנת וגם DBA וגם sys admin וגם איש networking אז אנחנו נמשיך לראיין עוד מחפשי עבודה עד שיגיע הפראייר שאותו חיפשנו.

ככה זה בישראל בתקופה האחרונה !!!

ranilib

New member
תשובה

צר לי, אבל לא נהוג לדבר על שכר למשרה לפני שפוגשים אחד את השני, ובוודאי לא על גבי דפי הפורום.
לא אכנס לדיון הזה בשלב הזה.

בברכה,
--
רן.

Infin1ty

New member
ואו אתה חי בסרט

יש הבדל ענקי בין לכתוב סקריפטים לבין להיות מתכנת (גם אם השפה היא מונחת עצמים כמו Python).
קודם כל לפי מה שרשום בהודעה, מחפשים "מומחה Linux", לא sys admin, לא אחד שכל היום רק יסתכל על המסך ויפתח יוזרים.
כנראה אין לך מושג מה זה להיות מומחה במשהו, לדעת לכתוב סקריפטים ולדעת לנהל 200 שרתים ולייעל את הכל (אוטומציה) זה לא אומר שאתה מתכנת.

בוא נעבור על מה שרשמת:
bash/Perl - אם למועמד אין ידע מסוים בלכתוב סקריפטים מבחינתי הוא לא יכול להגדיר את עצמו אפילו sys admin בסביבת לינוקס כי אני לא הייתי נותן לבן אדם כזה לגעת לי במערכות.
MySQL - לא מדובר על להיות DBA אפליקטיבי, מדובר על להיות DBA אדמינסטרטיבי. (ואם אין לך מושג מה ההבדל אתה כנראה לא מתאים)
Linux Sys Admin - בד"כ הדברים האלו נכנסים תחת הכותרת הזאת, מה חשבת שהתפקיד הזה כולל? אתה חושב שתקבל 15 אלף על זה שאתה יודע להתקין חבילה? שאתה יודע לקרוא מאמר בגוגל ולחכות אחריו ואז לדפוק את כל המערכות?
Networking - אני מניח שהתכוונו למישהו שיודע דברים בסיסיים, שיודע להגדיר הגדרות בסיסיות בצד של הלינוקס ומבין דברים בסיסיים ב IP, כמו subnetting, bonding, וכו'.. (אפילו לומדים את זה בקורסים פשוטים של מיקרוסופט).

ככה זה בישראל? אני מניח שבחיים שלך לא התראיינת למשרת sys admin בחו"ל.
אני אגיד לך מה זה ככה בישראל? בישראל זה חבר'ה שחושבים שהם מומחים, שיודעים לקרוא משהו בגוגל ואז הם מומחים (וגם רושמים שהם מומחים בקורות חיים שלהם) ובפועל? הם לא יודעים כלום, יצא לי להתקל במלא מקרים של "מומחים" שדפקו מערכות כי "ככה רשום בגוגל".

Infin1ty

New member
הוא רשם סה"כ מה הוא מחפש ב"מומחה לינוקס"

הוא לא רשם סיסטם, מי שמתעסק עם לינוקס ומגדיר עצמו מומחה צריך להיות לו ידע מספיק בתחומים הנ"ל ומעבר.
ואיך הבנת שהוא התכוון ל TCL עם Tomcat? הוא רשם מה הוא מחפש בבן אדם שהוא רוצה להעסיק. (אגב, עדיין יש שימוש ב TCL בחלק מהמקומות, זאת שפה מאוד פשוטה ללמוד)
PHP ו Perl הן שפות סקריפטים, לדוגמא, יש המון שימוש ב PHP אם אתה רוצה לכתוב דברים משלך ל cacti (סתם דוגמא).
המשרה דומה יותר ל DevOps ומהיכרות שלי עם החברה מי שיעבוד שם יהנה המון וגם ילמד המון.

ranilib

New member
אתה צודק

תודה. אתה צודק בראייתך את המשרה ולכך אכן התכוונתי.

הבהרה לכולם:
מדובר במישהו עם יכולות All Around.
אנחנו לא מחפשים DBA, ולא מומחה נטוורק - אכן מחפשים מומחה סיסטם.
אם מישהו חסר נסיון בהגדרת סיסטם של MySQL, והוא לא כתב סקריפטים ב- Bash או Perl מימיו, הוא בהחלט לא יכול לקרוא לעצמו מומחה סיסטם.
בהתאם לכך גם הדרישות שלנו שנכתבו במשרה. ואכן מי שיתאים לתפקיד יעביר לפחות כמה שנים בהנאה רבה ובהתמודדות עם אתגרים מעניינים.

בברכה,
--
רן.

linuxexpert

New member
תשובה למשתמש ranlib

לבוא ולקרוא לכותב סקריפטים בשם sys admin זה כמו שמוסכניק יעצב רכב מאפס.
זה שמוסכניק מסוגל לעצב רכב זה נכון. אבל זה לא בהגדרת התפקיד של מוסכניק.

אדם שכותב סקריפטים בשפת PERL/BASH/PHP זה pure מתכנת
אדם שמתעסק בלינוקס ברמת מערכת הפעלה ללא כתיבת סקריפטים זה sys admin

ולא , אני לא מתכוון לסקריפט HELLO WORLD
אני מדבר על לולאות , רקורסיה , OO (מונחה עצמים) וכו'.
וכן , בשפת PERL ניתן לתכנת OO

ranilib

New member
תשובה

תודה על ההבהרה המפורטת ועל הגדרות התפקיד שקבעת עבורי

בדיוק לשם כך כתבתי את הדרישות המפורטות, כדי שאף אחד לא יצטרך לנחש ואפשר יהיה להבין מה כולל התפקיד.
לא מדובר במתכנת, אך בהחלט מדובר באדם שיודע ומסוגל לכתוב אי אילו שורות קוד על בסיס שוטף כדי להשלים את המשימות שלו.
כן, גם לולאות אם אתה חושב שזה מה שמבדיל בין מתכנת לסיסאדמין, ואף דברים מורכבים בהרבה יותר, ובעיקר סקריפטים סביב עולם הסיסאדמין, כגון טיפול בקבצים, לוגים, שימוש מרובה ב-regexp, אינטגרציה בין מערכות, וכו'.

מישהו שעשה דברים כאלה ועונה על הדרישות יודע שהוא מתאים.

בברכה,
--
רן.

למעלה