דרוש זיהוי

בועז בר

New member
../images/Emo124.gifאהוד../images/Emo70.gif חיפשת קטנוע יותר מכוער מהGD../images/Emo35.gif

שווה

אהוד א1

New member
יוסי,אשתי שונאת אותך.

עכשיו בגללך אני לילה שלם אשב על האינטרנט והספרים.

בועז בר

New member
1949 מארץ אוכלי הצפרדעים

250CC BERNARDET דו"פ, עם סטרטר חשמלי, שעון זמן ו...גלגל רזרבי. רק מזה לעזאזל "split single cylinder"?

בועז בר

New member
../images/Emo93.gif SORRY

לפחות אגלה איך מצאתי אותו כ"כ מהר: . . . . . .פשוט גוגל אימאג' על... ugly scooter

אהוד א1

New member
צילינדר אחד שנעות בו שתי בוכנות.

לכל אחת טלטל משלה והן מחוברות לגל ארכובה אחד. הרסת לי את החיפוש ודווקא הייתי ממש באזור.אישתי כבר לא כועסת.כשאגיע לאסוף ממך את החתימות אראה לך שרטוט של צילינדר כזה. האחים ברנדט בנו כלים בנפח 49 - 246 סמ"ק בין השנים 1947-57. בעניין החיפוש - הבנתי שיש אפשרות לחפש בגוגל תמונה לפי תמונה קיימת (אני מניח שכך עשית זאת).תוכל להסביר לי איך?

אהוד א1

New member
תבוא מחר לקפה,תלמד אותי להשתמש...

בסורק ששוכב לי כאן כמו אבן ותקבל שרטוט מתוך האנציקלופדיה לאופנועים של הוגו וילסון.

אהוד א1

New member
מי צריך סורק כשיש גוגל?

ה-DKW SS 250 השתמש באחד כזה.שרטוט מפורט יותר יש לי בספר,כאמור.

בועז בר

New member
מעניין.

עכשיו תורה של אשתי לכעוס למה אני מבלה שעות בלנסות להבין איך עובד מנוע שנכחד לפני 50 שנה... לפי התמונה שהבאת למטה יש לשתי הבוכנות טלטל משותף. פלאג אחד. זרימה הפוכה... מה... מי... למה?! נו טוף... התשבץ יחכה. לא מכיר אפשרות חיפוש בגוגל ע"פ תמונה. יש דבר כזה? מה שעשיתי הוא להקליד "UGLY SCOOTER" וללחוץ על אימאג' search. זו התמונה השניה שמופיעה... צר לי שקלקלתי לך את החיפוש. פספוס של דקה.

מעניין 2

למה לדעתכם ליצור מבנה כזה בכלל ולא מבנה של סינגל פשוט?זה לא סתם לסבך מנוע שיכול להיות פשוט,אמין יחסית ובעל הספק גבוה יחסית?

בועז בר

New member
אולי...

מנוע דו"פ עם עוקת שמן, ואז בוכנה אחת משמשת כמשאבה במקום הקרנק?

בועז בר

New member
כנראה שאין בזה יתרון גדול כ"כ, בעיקר בגלל

שזה לא נכון. המנוע הוא למעשה טווין. ישנן 2 בוכנות ומן ההכרח 2 צילינדרים בהם הן נעות. ה-split single הוא למעשה הטלטל היחיד שמשותף לשתי הבוכנות, וכן תא השריפה. היתרונות כנראה לא היו משמעותיים. עובדה שסוג המנוע הזה נכחד.

Mr. Pooh

New member
בועז, לפי האיור זה נראה אחרת

יש אומנם שתי בוכנות, אך צילינדר יחיד, יש גם מעבר תערובת. חוצמזה, נראה שיש פלאג אחד ?! אגב, לא הייתי חורץ את דינה של התצורה בגלל האבולוציה. רבים הפטנטים והמכלולים שנשארו קבורים במגירות היצרנים הגדולים משיקולים של "הגנת היצרן"...

למעלה