דרוש הסבר...

the silent

New member
דרוש הסבר...

http://psycho.co.il/exc.asp?arcde=0111exc0108&srtd=PHMA&ssrtd=PHMA02 למה התשובה לשאלה 39 היא 4? בהצבת מספרים חיוביים או שליליים תמיד טור א' יותר גדול... אבל מסתבר שאני טועה אז - למה?

liore10

New member
תשובה

ניתן לכפול בין האיברים: בטור א' יהיה לך X כפול Z בטור ב' יהיה לך Y בריבוע. אם נציב Y=-4 X=-3 Z=-100 אז טור א' יהיה יותר גדול אם נציב לדוגמא : Y=4 X=5 Z=1 אז טור א' יהיה לך 5 וטור ב' יהיה לך 16 ולכן טור ב' יהיה יותר גדול. "פעם ככה פעם ככה" - תשובה 4.

liore10

New member
ועוד טיפ...

בד"כ בתרגילים כאלה שלא מגבילים אותנו לערכם של המשתנים - התשובה 4.

Schechter Man

New member
אתה לא ממש יכול לכפול ביניהם...כנס.

צריך להיזהר מאוד בקטע הזה. זה מאוד "מסוכן" לכפול באיברים שאתה לא יודע מה ערכם. יכול להיות שאחד מהם שווה לאפס או שלילי ואז זה יכול לעשות לך בלאגן בכל התרגיל ולהטעות. הקטע פה בעיקר שפשוט אין מושג מה הערכים...ויכולות להיות הרבה תשובות. ז"א, למרות שזה נראה ככה - לא חובה שהטור הימני יהיה גדול יותר בכל מחיר. הכי טוב פה זה נראה לי פשוט להציב...לכאן ולכאן ולבדוק אם בשני המקרים יוצאת תשובה שונה מהשנייה...אז תהיה בטוח שהתשובה 4.

liore10

New member
מותר לכפול כי השלב הבא זה הצבה...

ואם אני מציב Y=4 אז Y שווה 4 ואין שום סיבה שיהיה שווה ל 0. אם הייתי כופל ומסיק מסקנות בלי להציב - זו טעות. הכפל נועד ע"מ לפשט את ההצבה - יותר קל לראות את זה ככה מאשר בתרגילי חילוק.

SHARON 103

New member
עקרונית אסור לכפול

בתרגילים של השוואות כמותיות מתייחסים אל שני האגפים כאל אי שיוויון...כלומר יש סימן של אי שיוויון בין שני האגפים שיכול להשתנות עקב הכפלה שלך במספר שלילי למשל. או אם אתה מכפיל למשל במשתנה שיכול להיות 0...(מתוך הנחה שאתה לא יודע שהוא 0). אותו דבר אסור לחלק במשתנה שאתה לא יודע אם הוא חיובי ושונה מ-0. אם אתה קובע מראש איזה מספר אתה מציב עבור כל משתנה ומציב בתשובות אז אתה נמנע מלהסתבך עם אי החלפת הסימן של אי שיוויון וכו'.... זהו בעצם... כדאי לחכות לתשובות של אחרים בפורום...

Telperion

New member
אבל

גם הצבת 4- בתור Y, ובמקרה הזה הייתה צריך להפוך צדדים. קודם תציב ואז תפשט...

Telperion

New member
תשובה

השאלה נפתרת מהר מאוד בהצבה: למשל, כשמציבים 1,2,4 שני הטורים שווים, וכשמציבים 1,2,5 טור א' גדול יותר. אפשר גם בלי הצבה: שואלים על היחסים בין המשתנים, אבל הגדלים עצמם לא נתונים (רק מה גדול ממה), ככה שאפשר לשחק איתם בלי סוף, ולקבל המון יחסים שונים. לגבי פישוט, אסור לכפול את הצדדים בגדלים שסימנם לא ידוע, אז כמו שאמרו חובה להציב לפני הפישוט.

למעלה