דרושים טיפים

mic295

New member
דרושים טיפים

אני אמורה לעבור ועדת שילוב עבור בני בן ה-5 adha עם קשיים במוטוריקה עדינה. יש למישהו טיפים מה כדאי להגיד/לעשות?

zivadina

New member
עצות לפני ועדת שילוב

מעבירה לך מידע מן הספרייה, היות שאין לי נסיון עם ועדת שילוב. את מוזמנת לקרוא את כל הקישורים שמתחילים בכותרת: "חינוך מיוחד - שילוב" אני מקווה שהחברים כאן יוכלו לעזור לך. בהצלחה!

שירלי132

New member
גם אנחנו לפני ועדת השמה

אני פשוט נדהמת מה יכולה מערכת החינוך לעשות לילד שהיא לא חפצה לטפל בו. המנהלת של ביה"ס קראה לי להודיע לי שהיא מעלה את בני לוועדת ההשמה לאחר שהחליטה שמקומו לא בבית ספרה. הייתי המומה ממה שהיא תיארה בטפסים לוועדה, וכשהתרעמתי על כך, אמרה כי היא הגזימה בכוונה על מנת שתוכל להשיג יותר בוועדה. הייתי המומה מכך, שכל הכלים כשרים ומותר להגזים על מנת לעשות הכל להרחיק את בני ממסגרת הלימודים הרגילה. היא לא התייחסה בדבריה לעובדה שבני הוא ילד מחונן, עם ליקויי למידה ו-ADHD. מבחינתה, היא לא יכולה לעשות עוד דבר. מדהים כמה המבוגרים שסובבים סביב ילדינו יכולים להשפיע על עתידם. כרגע אני במלחמה איתה ועם מערכת החינוך. המנהלת מפציצה אותי במכתבים על גבי מכתבים, "מכינה תיק" לבן שלי. אני לא מתכוונת לוותר לה. אני אפנה לכל מי שצריך על מנת לעזור לבן שלי. זה פשוט לא יאומן, לא יאומן. אני נעזרת בקישורים ששלחת לגבי החינוך המיוחד, מקווה שיהיה רק טוב. שירלי

ועדת השמה

ההורים מוזמנים לועדות ההשמה. הם גם מוזמנים להגיש לפני הועדה כל אבחון, מכתב רפואי, חוות דעת פסיכולוגית וכדו' הנוגעים ליכולת הלימודית וצרכי הילד/ה לעיון הועדה. כאשר אתם מגיעים לועדה, בואו מוכנים -אמרו את דעתכם, גבו אותה בחוות דעת מקצועיות ואל תהססו. דאגו לאמר מה נראה לכם כן מתאים, למה זקוק הילד שלכם. אל תהססו לאמר את דעתכם על המערכת בה הוא נמצא היום, לטוב או לרע. נטיית הועדה בדרך כלל להקשיב מאוד להורים. בהנחה שלא מדובר בועדה בית-סיפרית. ועדה בית ספרית, כן עלולה להיות משוחדת - אבל אז ניתן לערער על ההחלטה תוך 21 יום. זו ההתנסות שלי מ-6 ועדות השמה בן נוכחתי. אחת מאכזבת שהיתה בית ספרית. כל היתר בהחלט נטו לדעתי ודעות המומחים שצירפתי. לבוא מוכנים

פרחיה2

New member
ואלי התקשר הערב היועץ של בית הספר.

ביקש שנקדים כבר לפסח את השלמת האבחון הפסיכו דידקטי , לקראת כיתה י' והבגרויות. הוא ביקש גם, שהבן יעבור ועדת השמה, על מנת שבית הספר יקבל עוד תקציב כדי לתת לו שעורים פרטיים במידת הצורך, וגם כדי לקבל באופן אוטומטי את ההתאמות ללא צורך בהמתנה וספק לגבי ההתאמות אם בכלל. כשאמרתי לו שנראה לי שהבן צריך רק תוספת זמן, הוא שאל אם אני לא חושבת ששאלון מותאם, כלומר פחות חומר ללמוד לקראת הבגרות בהסטוריה למשל, יעזור לו גם. לומר את האמת, עד היום לא חשבתי על זה, וזה מאוד נראה לי נכון. הסכמתי לועדת השמה. אני לא פוחדת. בבית הספר שהוא נמצא יש רצון עז להביא את כל התלמידים לבגרות שלמה ומוצלחת.

zivadina

New member
יבורכו כל היועצים האיכפתיים

אנחנו צריכים לציין אותם, ולא רק את אלה שיוצאים ידי חובתם.

שירלי132

New member
אינני פוחדת מועדת ההשמה

אני חוששת מחוות הדעת שאותה מגיש ביה"ס. הם עושים הכל על מנת להעביר אותו לבי"ס מיוחד, מה שנראה לי שלא מתאים לו בכלל! אני מתכוננת לועדה, אני אומרת מה דעתי בכל פעם שאני נפגשת עם צוות ביה"ס, אך החשש הגדול שלי הוא שמאחר ומדובר באותה מערכת חינוך - דעת צוות ביה"ס היא שתשפיע על החלטת ועדת ההשמה. זה החשש הגדול שלי שירלי

אין סיבה לחשוש,שירלי. יש סיבה

מדוע כתבתי מאוד בדיוק ותמצות, את מה שכתבתי. אם מדובר בועדת השמה בית ספרית- את צריכה אולי לבוא אם בעל מקצוע שיתמוך בדעתך, כי שם- צוות בית הספר הוא הרוב, פרט לנציג של הרשות המקומית. אם לא מדובר בועדה כזו, אלא אזורית (ברשות המקומית)- סיכוייך כי דעתך ודעת המומחים שתביאי איתך, תתקבל- גבוהים יותר תני דעתך כל הזמן- מה הילד צריך. עם זה תלכו.

לשירלי ול mic

שירלי, אינני יודעת אם יש לך ניסיון קודם עם וועדות השמה. ההסתכלות היא כוללת בין השאר מה יקרה למשל לילד אם יועבר לבית ספר אחר. יש שיקול גם למצבו החברתי. מעבר לכך גם אם קשה לו בביה"ס ישנה אפשרות שאין עבורו אלטרנטיבה בחנ"מ. תשאלי שאלות ישירות את ביה"ס (יועצת) מה מטרות ביה"ס בוועדה. השאלה תמיד מה נכון לילד ולא לביה"ס. mic בנך בן חמש, לשם מה וועדת ההשמה? איפה הוא עומד להיות משולב? בגן בית ספר/חט"צ או בגן משולב?

שירלי132

New member
ברור לי

שההסתכלות היא כוללת. אני רק מקווה שהזה יהיה לטובת הבן שלי. יכול להיות שהוא צריך בי"ס אחר ששם יתנו לו צ'אנס אמיתי. אני יודעת שהוא יקבל את זה מאוד קשה, ואלי זה יגרום לו לזעזוע מיותר. איך יודעים מה כדאי? איך? ההתלבטות היא כל כך קשה! שירלי

ועדת השמה

שלום לך, בועדת השמה על פי החוק צריכה להיות נדונה השאלה המרכזית האם נעשה הכלאבל הכל , בכדי שהילד ישאר במסגרת הריגילה. אם לדעתך ואת יכולה לבסס אותה לא נעשה הכל אסור לועדת השמה להחליט להעבירו לחינוך מיוחד. לידיעתך

שירלי132

New member
תודה על העידוד והעצות

אני כמובן אוכיח את כל מה שהיה. אני כרגע עובדת על זה ביחד עם כל מי שמטפל בבן שלי, וכמובן האינטואיציה שלי בתור אמא. אני מבטיחה לספר חוויות. ושוב תודה, שירלי

שירלי132

New member
ענת שלום

ממש אין לי ניסיון קודם עם ועדות השמה ואני מבינה שההסתכלות היא מאוד כוללת. אני יודעת שמעבר לבי"ס אחר מאוד ישפיע על הבן שלי, הוא לא טוב בשינויים, בטח שלא שינויים כאלה. מטרת ביה"ס בוועדה היא להוציא אותו מביה"ס הרגיל ולהעביר אותו לבי"ס לילדים עם בעיות התנהגות. אם זה נכון לבן שלי? לא נראה לי בכלל! שירלי

שירלי132

New member
חיוך נצחי

הוועדה היא איזורית, עם כל המי ומי (נציג ועד הורים, מפקחת חינוך מיוחד, נציג רווחה, פסיכולוג של השפ"ח) אני מקווה שנוצא מזה רק את הטוב. תודה שירלי

פעם...

הייתי בכנס של הורים לילדים ADHD, נדמה לי שזו היתה שרית מחלב שהעבירה הרצאה. היא נתנה טיפ שנכון בכל מקום. לנסות לרגש את העומדים מולך כך שיהיו אמפתים אליך ולמצוקותיך. זה נכון מול חבר מושבעים בבית משפט, זה נכון גם בוועדות השמה. מקרה אחר, הכרתי אמא, שלא רצתה להעביר את בנה לחנ"מ ובסוף עשתה זאת בלב כבד. היום היא שמחה על הצעד. המון הצלחה ומוראל גבוה

למעלה