דרושים אנשים....

סלוניק

New member
אוקי.

אני משער ש-99.9% משורפי הדגלים בישראל ובשכנותיה לא מסכימים עם הרעיון או הערך שלה. אם כך זה בסדר?

Vrock

New member
רגע רגע רגע....

הרעיונות הם מה שחשוב. ספר, דגל, סמל, המנון-הם כולם מייצגים רעיונות. ברגע שאתה שורף את הדגל שלי, אתה בעצם מתנגד לרעיון שלי,ומביע זאת באופן וולגרי. מי ששורף את דגל ישראל מתנגד לקיומה של ישראל ולכל מי שתומך בה. מי ששורף ספר מתנגד לרעיונות המובעים בספר-אבל לא רק. כי תמיד אפשר לכתוב במקום לשרוף-תכתוב ספר, נאום, מאמר מערכת. לא אוהב את הדגל-תתלה דגל משלך, תתנגד-אל תשרוף. לשריפה יש ערך מוסף. לא אומר שבמקום שבו שורפים ספרים שורפים גם אנשים, אבל המצב אבסורדי. הקיצוניים ביותר נתפסים כלא מסוכנים לממסד ולכן אינם מצונזרים. המתנגדים השפויים של הממסד פועלים מהמחתרת. היחס לספרים, דגלים וכולי תמיד מזכיר את היחס לאנשים. מי שמתיר שריפת דגלים צריך לדעת שזה שלב, אולי התחליתי-אבל עדיין שלב, בנקיטת אלימות וכפייה נגד רעיונות. הדגל מייצג את הדבר האמיתי. אם מישהו ישרוף בובות של ראש הממשלה (נגיד) אז זה לא אומר שהוא ינקוט אלימות פיסית נגד אותו ראש ממשלה, אבל זה בהחלט משהו לשים לב אליו, ולגנות אותו. אני לחלוטין לא מסכים עם כך שהתמקדות בפן הסמלי מטשטשת את הפן המטאפיסי. להיפך, אפילו. חלק מהפעולות שהמדינה שלנו נוקטת לא תואמות את הערכים שלה, המטושטשים משהו. נגיד, ההפקעה הסיטונאית של שטחי החול הריקים ברצועה , או ירי על ילדים פלסטיניים (כחלק מפעולות צה"ל לטיהור אתני של השטחים הכבושים)- זה מה שאת רואה נגד עינייך. מחנות שונים חושבים שונה. אבל מי ששורף את דגל ישראל מתנגד, ככלל, לבסיס הרעיון של קיומה של מדינה שכזאת, בין אם בשטחי ישראל ובין אם בכלל. מי שמתנגד התנגדות גורפת לקיומה של ישות לאומית מוכחת (מי שמפקפק בה, במקרה של ישראל, הם בעיקר קיצונים דתיים ואנשי שמאל) הוא בן אדם בעל סמכות מוסרית מפוקפקת, וככל שהוא מרבה לבטא התנגדות זאת המוסר שלו נעשה חשוד יותר ויותר. אם מישהו פה שכח מה מהותו של דגל המדינה שלנו (חציית מצרים, שיבה לארצנו) אין מה להאשים בכך את זה שהוא בחר לעצמו סמל. בלי הסמל הזה, היה אפילו יותר פשוט לשכוח מה המהות של המדינה שלנו.

אוקיי.

בעיניי אתה סתם גזען פירומנים חשוך ומפלה באופן הבוטה ביותר את זכותם הטבעית של אנשים לשרוף דברים, אז תן לשרוף בשקט.

Vrock

New member
קודם כל, זו לא דעה אמיתית.

שנית, שרפי מה שבא לך, כל עוד זה שלך. אבל ברגע שמישהו מוציא ספר או סורג דגל אז זה חלק מההווי האנושי, ולא רכושך הפרטי.

lithium1914

New member
עזבי, איך תתווכחי עם לא-מטריאליסט..

מטפיזיקה במאה ה-21? לך תדע.

lithium1914

New member
מה ההבדל?

מה ההבדל בין דגל של "ארגון" כלשהו לבין דגל של מדינה? כמו כן, ההפרדה בין "קבוצות הומאניות" לבין "קבוצות לא מוסריות" גם כן נראית לי מלאכותית ביותר. גם אני לא הבנתי מה פשר הפאראנויה שלך לגבי שריפה. יש לך איזושהי פוביה מדה-לגיטימציה? מה הבעיה שאנשים יביעו דה-לגיטימציה באופן סמלי? הם גם ככה עושים את זה כל הזמן במלים.

הוא מפחד מהדה-לגיטימציה שלו, נראה

לי. וכמו גדולי הפאשיסטים הוא תופש את המדינה כעצמו - "המדינה היא אני".

../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif:-:

אתה יודע כמה אנשים מתו בשביל הדגל הזה?! חוסר כבוד למדינה אדם ששורף דגל לקחת ולשרוף לו את ת.ז.!! תתביש לך פשוט תתביש! אתה יודע מה תיהיה אתה חייל שנשלך לביה"ח אחרי שמישו זרק עליך אבן ערבי או יהודי זה לא משנה ברגע שמתשמשים באלימות נגד כוחות הביטחון כולם שווים!

Vrock

New member
ומה קורה כשכוחות הבטחון משתמשים

באלימות? מדוע כוחות הבטחון של המדינה קדושים? בחשיבה הזאת יש זרע דמוקטטורה. מה ההבדל בין תקיפת שוטר לבין תקיפת אזרח? האם היותו של אדם אוכף החלטותיה של מדינה הופכת אותו לקדוש, לא משנה אילו החלטות הוא בא לאכוף ואיך הוא אוכף אותן? או בקיצור-האם המדינה מעל הכל?

כוחות הבטחון

רק כשיש בזה צורך ורק כשנפקד עליהם להשתמש באלימות זה לא באמת משנה אין אדם בארץ שמעל החוק ורק כי הוא משו מסויום מותר לו להתקיף אדם תפסיקו להרוג את השליח!@#$

לא בעיני כוחות הבטחון.

בההיררכיית כדורי הגומי, השמאלן הוא רק מעט מעל הערבי, אם בכלל והערבי פחות מהכלב.

והמתנחל מעל כולם

מותר לו לעשות מה שהוא רוצה? כן מותר לו זה מה שה"רב" לימד אותו בישיבה תתביש לך רק כי לאדם יש דעה שונה ממך אתה שם אותו למטה אתה חצוף..אולי נרכז את השמאלינים שממש לא רוצים מדינה יהודית בגלל זה הם מתגיסים לצהל וחיים כאן ואת כל הערבים במקום אחד ונפציץ אותם?..תחשוב על מה שאתה אומר לפני שאתה כותב לא יכאב לך לחשוב אני מבטיח לך

סלוניק

New member
אז אתה בעד לירות בכולם או בעד

לשלב ידיים מול כולם? כי צה"ל נוהג איפה באיפה במפגינים, כדאי שתחליט לאן

למעלה