זה בסדר...
יש אצלך תופעה שקיימת לרוב אצל הפנאטים של הממלכתיות, והיא חוסר-היכולת להפריד בין אידיאל מוסרי, לבין המציאות החוקתית הקיימת. תופעה זו מודגמת, למשל, בהפניותיך ללא-הרף אל הכתוב בחוק, בזמן ויכוח על אידיאלים מוסריים. בתגובתך האחרונה עשית זאת פעמיים. בפעם הראשונה כאשר מדובר במעמדה של שריפת דגלים מבחינת חופש הביטוי, ובפעם השניה במעמד של זריקת אבנים מאותה בחינה. בשני המקרים הדיון היה באוויר (לפחות מבחינתי) ולא היה קשור בכלל לחוק בישראל. כאשר התחלתי לדון בקשר בין שתי הפעולות לחופש הביטוי, שלפת במין אינסטינקט פאבלובי את החוק בארץ, בטענה ש"אם זה אסור בחוק זה לא בסדר" (פרפראזה). אני בכלל דיברתי על מה קורה בארץ? החוק בישראל צריך לכוון את המצפון שלי? אתה שואל, "איפה כתבתי שהבעיה שלי היא עם חופש ביטוי?"; ובכן, בהודעתך הראשונה בשרשור כתבת: "ראיתי שם מספיק פעמים איך מכנים את החיילים "קלגסים" וכותבים הודעות נאצה". מדובר פה בעניין של חופש הביטוי, כאילו אנחנו לא אמורים להשתתף בקומונה הזאת בגלל הדברים שנאמרים שם. אחר כך שאלת: "לשרוף את דגלי ישראל ולזרוק אבנים על צה"ל זה חופש ביטוי?". אני אמרתי שהשריפה כן ממומשת תחת הזכות לחופש הביטוי, בעוד שזריקת אבנים לא קשורה בכלל לנושא חופש הביטוי. למה היא לא קשורה? כי אף אחד לא יגן על מעשה זריקת האבנים שלו בטענה שזכותו לזרוק אבנים כי כך הוא מבטא את עצמו תחת חופש הביטוי. לבסוף אמרת: "יש עבירות מסויימות שאצליך מוגדרות כ"חופש ביטוי"". בהחלט. זה מחזיר אותי לטענה העיקרית בהודעתי. בסין אסור להגיד את המלה "דמוקרטיה", ומי שמבקר את המשטר לכל הפחות נכנס לכלא לעשר שנים. האם תגיד לי שאותו אדם באמת בוגד? האם חופש הביטוי של אדם נקבע לפי מיקומו הגאוגרפי?