דרושה תגובה ! ! !

ROYTOY1

New member
דרושה תגובה ! ! !

שלום לכולם, שמי רועי , עוד מעט הולך ללמוד קצת קופירייטינג, בינתיים הייתי שמח לקבל הערות/קטילות/ביקורות על עבודונת מקופיטסט שעשיתי, ללימודים התקבלתי, פשוט הייתי מעוניין לשמוע את פנינותייכם בעניין מטרת העבודה הייתה למצוא שם ושלט חוצות לסכין מטבח, הסכין החדה ביותר בעולם. אז קדימה מירן, אורז וכל החבר'ה שיושבים באוטובוס מאחורה, אשמח לתגובות.... תודה רועי....

F r a n k e l

New member
Here goes:

מזל טוב על הלימודים ! הכותרת מעניינת. אהבתי את הכיוון. הייתי מנסח את זה בצורה אחרת, יותר קצר, אולי קול שונה גם. אבל רעיון נחמד. השורה של לפרוס לתשלומים רק גורעת. היא מורידה את הרמה של המודעה ומזכירה לי מודעות בשקל תשעים במקומונים של יום שישי בצהריים. עדיף לך לוותר עליה. Pun מיותר לחלוטין בעייני. לא יודע למה (אולי היית חייב?) שמת את כל המידע של "עכשיו במחיר היכרות" ו-"לראשונה בישראל". שוב, גם פה זה מריד את הרמה בעייני, כאילו מישהו מנסה לדחוף לי משהו. תנסה לחשוב איזה סוג של פרינטים משתמשים בשפה הזאת ותראה אם אתה רוצה להישאר איתם באותה משבצת. "יציבות של סלע וחדות של לייזר" - מה אני אגיד לך, אני לא חולה על האובר דרמטיות הזו. אני הייתי מנסה לכתוב משהו מזווית אחרת שאולי ישלים את הכותרת, או ייתן לי משהו נוסף כמו עוד איזה תמריץ או מידע מעניין על הסכין. המשפט הזה לא אומר לי יותר מדי ואני באופן אישי לא מתחבר לביטויים מפוצצים שלא אומרים כלום. זה הרי לא באמת יציב כמו סלע וחד כמו לייזר אז הייתי מנסה להעביר את המסר בצורה שונה. תנסה אולי למצוא אמת מסוימת שקיימת בעבודה עם סכין מטבח ולדחוף אותה פנימה. זה ידבר נראה לי ליותר אנשים. ובחייאת זומזום תעשה את זה יותר קטן בבקשה. לגבי העיצוב: שמע, אני מתאר לעצמי שזה לא מעניין אותך יותר מדי, אבל סתם לידע כללי, יש פה בלאגן לא נורמלי. אני ממש לא פריק של עיצוב ודברים שאני עושה לבד בלי ארט דירקטור ידועים לשימצה בתור סמטוחה אחת גדולה, אבל בכל זאת: הפונט מוזר ומציק לי החיתוך באמצע שלו. הגודל שלו מתחרה עם הכותרת, הסכין ושם החברה ששמת מתחת לסכין. כל המודעה עצמה צועקת נורא וכל האלמנטים מפריעים אחד לשני. אבל באמת שכדאי שתדבר עם ארט דירקטור, אני ממש לא המסכות בנידון. בהצלחה

העיצוב

ברמה נמוכה ביותר, המלל בסדר אבל בריחת הפונאים והצבעים ממש לא בכיוון אדום הוא צבע של דם או רגש, אין כול קשר לסכין, בנוסף הסכין הוא גם לא ניראה טוב אם רצית לעביר מסר רק במלל היה טוב אבל כאשר אתה שם צבעים כאלה ועוד אומר פריסה לתשלומים, אולי היית קונה את זה ב 10 שח, אני לא בא לפגוע בך, רק לתת לך כיוון, להיות קופירייטינג זאת עבודה טוב אבל רק לאחר ידע בעיצוב וטיפוגרפיה, לטעמי בברכה חגי - מעצב גרפי

ophler

New member
וואט דה

קשר? וואן מן בנד? אם אתה איש שעושה הכל (כולל הכל), אז בהחלט יש מקום להערות על העיצוב. אבל הבנאדם בסך הכל הולך ללמוד קופי. יש כאלה שעושים הכל. לפעמים זה גם נראה ככה. ברוב המקומות, יש עבודה של קופי+ארט (ועוד כמה). המקומות בהם המעצב הוא גם הקופי לא תמיד מצליחים להחזיק מים (אני חושב שזה נפוץ יותר בפריפריה). יש עוד כמה תפקידים שאפשר לקחת על עצמך, אבל למה. ואני לא פוסל את זה שקופי ידע לעצב (אבל הייתי שמח לראות אחד כזה). אני לא פוסל את זה שלמעצב יהיה ראש של קופי (הייתי שמח להיות אחד כזה).

F r a n k e l

New member
אבל על תיק העבודות

יהיה רשום את השם שלו והדברים הקטנים האלו יכולים לגרום לכל העבודות שלו להיראות פי כמה יותר טוב. בסך הכל ניסינו לעזור לו, לא להפחיד אותו או משהו בסגנון. אמנם אתה צודק ברוב מה שכתבת אבל לעניות לדעתי גישה של "זה לא אמור לעניין אותי כי אני לא אמור לדאוג לזה בכל מקרה" בסופו של דבר תפגע רק בו. לפחות בשלבים הראשונים של הקריירה שלו. גם אני לא מבזבז שעה על קרנינג כשאני עושה משהו לבד ואין לי מושג אף פעם אם הנגטיב ספייס שלי עובד או לא. אבל בדיוק בגלל זה אני לא עושה כלום לבד מבלי לפחות להתייעץ עם כמה ארט דירקטורים שונים רק בשביל לקבל פידבק. ואתה יודע מה, למרות שזה נראה לי מטומטם לבלות שעה על קרנינג - הכל נראה פי כמה יותר טוב אחרי שאני עושה את השינויים שהם מציעים. שווה להתעכב על הדברים האלו. למרות מה שכתבת.

ophler

New member
מסכים

אבל הוא הולך ללמוד קופי. אני מקווה שמלמדים קצת קצת עיצוב בסיסי או לפחות מייעצים להם כפי שאמרת להתייעץ עם ארט\מעצב. פשוט ההערות האלו לא מתאימות במקרה הזה, אפשר היה להעיר באופן כללי על העיצוב אבל לרדת לדקויות נראה לי מיותר. אגב, קרנינג זה מאוד חשוב. אז שוב, לא להתעלם מהתורך לעצב, פשוט להתחיל ללמוד. ואני עדיין לא מסכים שצריך למוד עיצוב ואז לפנות לקופי. כדאי לגעת קצת בכל דבר ולהתמחות בכיוון מסויים. כמובן שאפשר גם וגם אבל לא חובה.

אורז

New member
יש פוטנציאל

הכותרת נחמדה מאוד, מראה על חשיבה קופירייטרית. אהבתי. אהבתי גם את הגג הקטן של הפריסה לתשלומים. גרם לי לחייך. אני חושב שהשם שבחרת הוא "נכון" מידי. נשמע כמו אלף מוצרים אחרים. לא שם שנותנים במשימה של קופיטסט וגם על הטקסט הקטן הייתי עובד אבל סה"כ נראה לי שיש לך את זה.

גת וייס

New member
יפה מאוד

רק שים לב למדיה... שלט חוצות זו לא מדיה שאפשר לכתוב עליה מגילות. כותרת חזקה וויז'ואל זה בהחלט מספיק. בהצלחה בלימודים!

ROYTOY1

New member
תודה רבה לכולם

הארתם את עייני לכמה דברים חשובים שיכולים להשפיע... אחלה של פורום יש לכם פה אגב.. יום טוב...

למעלה