דרושה : קופה לחסכון

דרושה : קופה לחסכון

שלום לכולם, האם קיימת סוג של קופה/תוכנית/פק"מ וכו' המאפשרת לי את הדבר הבא : הפקדה ראשונית חד פעמית של סכום כסף מסויים. הפקדה חודשית של סכום כסף מסויים לאותה קופה. ואם אפשר שלא תהיה הגבלה של 5,000 ש"ח לחודש (כמו בפק"מ) - עדיף. כיום כל חודש יורד לי כסף מהעו"ש (לאחר שנכנסת המשכורת) לפק"מ חודשי, ויש לי אפשרות לפני כל חודש להרים טלפון לסניף, ולשנות את גובה ההפקדה הקרובה לפק"מ (מ 100 ש"ח ועד 5,000 ש"ח). אני עובר בנק ומחפש משהו דומה, אבל שיאפשר לי להפקיד סכום כסף מסויים (חד פעמי), ואז להמשיך להפקיד כל חודש לאותו מקום שאליו הופקד הסכום החד פעמי, תוך מתן גמישות לשינוי גובה ההפקדה החודשית, מידי חודש. (ואם אפשר שלא תהיה ההגבלה על מקסימום 5,000 ש"ח, עדיף).

רונאל1

New member
כן, בקופת גמל אין לך בעיה

לעשות הוראת קבע עם סכום בלתי מוגבל, אם כי מבחינת הטבות מס התקרה המוטבת היא כ-20.000 ש"ח בשנה מה שאומר שכל שקל מעל הסכום הנ"ל לא נהנה מפטור ממס רווחי הון ולמעשה זהה להשקעה למשל בקרן נאמנות. אתה יכול לעשות הוראת קבע כזו בכל בנק ויותר מזה - אתה אפילו יכול להצטרף לקופת גמל פרטית כמעט בכל בנק (כולם למעט דסקונט) שבה גם תוכל לבצע את הוראת הקבע וגם ליהנות כנראה מתשואה גבוהה יותר מזו של הקופות הבנקאיות.

רונאל1

New member
הגמישות קיימת, אך מעט תאורטית

כי אתה תתעייף מהר מאוד מהביורוקרטיה של הניירת של הסניפים עם הוראת הקבע הזו ותמצא עצמך בסוף מתפשר על סכום קבוע במקום לחתום כל חודש על טופס חדש. או לחילופין תחליט על סכום מינימלי חודשי שיהיה בהוראת קבע אוטומטית, נניח 2,000 שקל, ומעל לסכום זה תעשה הפקדות חודשיות נוספות לפי המצב החודשי שלך.

../images/Emo31.gifזה בדיוק מה שאני לא רוצה

אני רוצה את האפשרות לתקשר, ובשיחת טלפון לשנות את הסכום. בדיוק כמו שבפק"מ

רואי32

New member
נכון להיום הבנקים לא כ"כ ששים...

ופותחים את שעריהם בפני הלקוח ואומרים לו : אדוני בבקשה תשקיע באייפקס, אלטשולר או מיטב. אין להם את טפסי הפתיחה של הפרטיות. הם מציעים את הקופות שלהם ומפנים את הלקוח לחברות הפרטיות (שאיתם הם עובדים), אם הלקוח חושב על קופה שעובדת עם בנק אחר. בעתיד- וואלה,חזון אחרית הימים - תשב מול הפקיד ותחתום על הו"ק של קופה פרטית- למצב זה ייחלנו, ציפינו, חיכינו וסוף סוף זה יקרה

יועץ1

New member
רואי, אך עם ישראל טרם הפנים זאת

רבים חוששים מהתהליך הזה כי שטפו להם את המוח שכל גוף שאיננו נקרא בנק נחשב לבלתי אמין בעליל. זה מזכיר לי את ימי החגיגות בהסתדרות כאשר כל מי שלא היה חבר הסתדרות לא נחשב לאדם בכלל. ההסתדרות נפלה, ועולם כמנהגו נוהג, ואם אחד לא מת בגלל זה. ככה גם עם כל ההשקעות שאינן כפופות לבנקים בשום צורה. ייקח עוד זמן רב עד שזה יקרה, אך הישועה בעזרת השם בוא תבוא.

יועץ1

New member
תשובה לרונאל

למה המסקנה לא להפקיד בבנק דיסקונט.הוא לא הכי גרוע. יש גרועים יותר. באופן כללי ניתן לראות בפורום העוסק בקופות גמל קצת מידע על הנושא בעיקר בכל הקשור לתשואות של הבנקים ושל חברות הביטוח בקופות גמל. אם לא תמצא מידע על כך תוכל לחזור אלי ותקבל את עזרתי. ועוד ענין, לא כל הפקדה צריכה להיות מותנית בתקרה מוטבת. מי שרוצה להפקיד כספים ללא הטבת מס יכול לעשות זאת, אך עליו לקחת בחשבון גם אלטרנטיבות אחרות לכסף שלו כי זו נקודה מאד חשובה כאשר עושים הערכות וחישובים בכדאיות.

רונאל1

New member
אי אפשר בדסקונט

זה לא שהוא בנק גרוע, אלא שהוא הבנק היחיד מהגדולים (פועלים, לאומי, מזרחי והבינלאומי) שלא מציע קופות גמל פרטיות (הוא כאילו מוכר את כלל גמל אבל זה ממש לא עובד). בפועלים יש את איפקס וסולומון. בלאומי יש את מיטב, הלמן אלדובי ותמיר פישמן. בבינלאומי יש את אקסלנס, אלטשולר-שחם, עתידית ומגדל. במזרחי - ד"ש-קפיטל, הלמן אלדובי, אנליסט.

זרחנית

New member
קרן נאמנות

קרן נאמנות – מאפשרת לך להפקיד סכום כסף חד פעמי, להפקיד באמצעות הוראות קבע גמישות, להפקיד סכומים נוספים ללא קשר להוראת הקבע במהלך כל החודש, והכול נצבר תחת אותה קורת גג.

../images/Emo45.gif יש כאלה שהן חסרות סיכון ?

מעוניין במשהו חסר סיכון לחלוטין, כמו פק"מ, האם יש כאלה ? ואגב, עד כמה גמישה הוראת הקבע ? (אפשר בשינוי סכום ההפקדה החודשי בשיחת טלפון ?)

ayelet i

New member
יש קרנות סולידיות מאד - שווה לגשת

ולקבל יעוץ באחד הבנקים - יציגו בפניך את הרכב הקרנות השונות. לגבי הוראת הקבע - כל הרעיון של הוראת קבע הוא שלא תצטרך להטריח את עצמך ליצור קשר עם הבנק מדי חודש ע"מ לתת הוראות. אם אתה סבור שהסכום ישתנה מדי חודש - אל תעשה הוראת קבע ובמקום תן הוראה טלפונית ו/או באמצעות האינטרנט מדי חודש - בהתאם לסכום שאתה חפץ להפקיד.

ayelet i

New member
בכל בנק יש אחרות...

אבל הרעיון זהה - קרן סולידית משקיעה באגרות חוב (ממשלתיות, קונצרניות), מקמ"ים, פקדונות שקליים - בקיצור - קרן שמורכבת ממס' אפיקי השקעה סולידיים.

אמיר72

New member
קרן נאמנות

יש קרנות פרטיות, חלקן יותר מוצלחות מקרנות הבנקים וחלקן פחות מוצלחות. אגב, יכולת להשתמש בכינוי הישן שלך (GMAI), היינו מזהים ביתר קלות.

אמיר72

New member
קרן נאמנות

יש קרנות פרטיות, חלקן יותר מוצלחות מקרנות הבנקים וחלקן פחות מוצלחות. אגב, יכולת להשתמש בכינוי הישן שלך (GMAI), היינו מזהים ביתר קלות.

רונאל1

New member
יש המון קרנות שקליות פרטיות

כמעט לכל מנהל קרן יש כזו: מיטב, אנליסט, אקסלנס, דש וכיו"ב. בד"כ הן נקראות "X כספים" או "X שקלים". יש גם קרנות שמשלבות רכיב שקלי עיקרי (80%) עם "פלפל" של 20% מניות. קרנות אלה נושאות לרוב את השם "X שמונים-עשרים". בכל מקרה פנה לייעוץ רציני כי באינטרנט זה לא זה.

יועץ1

New member
אין חיה כזו...

מה זאת אומרת חסר סיכון. אין חיה כזו. למה אתה חשוב שפק"מ הוא חסר סיכון. הוראת קבע איננה גמישה. כשמה כן היא- הוראה לפעולה קבועה וסכום קבוע . במידה שתרצה להגדיל את הסכום, יהיה עליך לחתום על הוראה חדשה. אל תשכח שכל המערכת עובדת באמצעות מחשב שיודע לקרוא נתונים ולבצע. אם תרצה הפקדות חד פעמיות ולעיתים, אף אחד לא ימנע זאת ממך. נראה לי שאתה זקוק ליועץ השקעות, כמובן שהכל תלוי בסכומים שאתה רוצה להשקיע, יש בתי השקעות שמתמחים בזה ומתפרנסים מכך שהם משקיעים כספם של אחרים. כמובן שיש להם ענין לעשות תשואות גבוהות כי מכך פרנסתן. בהצלחה

למעלה