רשמים ---
היה פשוט חווייה מטורפת לחלוטין (בצורה הטובה כמובן) התחלתי בלונדון כשהתארחתי אצל מוריס סטון בהרקדה שלו -- מאוד יפה הרבה ישראלים לשעבר וגם יהודים אנגלים שרוקדים. לימדתי שם שני ריקודים אחד מעגל ואחד זוגות. שישי - טיילתי קצת בלונדון המדהימה ... שבת העברתי יחד עם המשפחה אצלם התארחתי . ואז התחילה העבודה (הכיפית) יום ראשון לימדתי קצת ריקודים -- ילדים יהודים בבית ספר (כמו חדר ללימוד תורה) ששמו הוא גשר. יום שני נסענו לאדנבורה או אדנברה בדרום סקוטלנד ופגשתי שם חבורה של סטודנטים יהודים ולא יהודיים . לא היה אולם פנוי אז סגרנו עם איזה פאב נחמד בעיר והלכנו לרקוד שם. הצטרפו אלינו גם כאלה שסתם ישבו בצד יהודים+מוסלמים+נוצרים. אבל רגע השיא היה כשהגיע אלי אדם מבוגר שענה לשם ג'ו , אמר לי "שלום , שמי ג'ו אני יהודי בן 70 שמעולם לא היה בישראל ומעולם לא חויתי שום חוויה ישראלית עד כה. שמי היהודי נוא יוסף בן דויד נחמיה..." "אני מודה לך מאוד על ההזדמנות הזו..." וזאת היתה הרגשה נהדרת לקבל מחמאה כזו. למחרת בבוקר התחלנו בטיול עצמו בין האוניברסיטאות דרך הירשפילד ונוטינגהם,לסטר ועוד רבים עם כולם חוויתי חוויות מקסימות אנשים חמים שקיבלו אותי עם המון חום ורצון לרקוד ולדבר ולשאול שא' על המצב בארץ ועל החיים בארץ. גם קצת ויכוחים עם המוסלמים והנוצרים אבל בצורה מאוד מנומסת וטובה (ללא מריבות אואלימות מילולית כלשהי אלא ממש שיחה פורה). עד שהגענו ביום שישי בערב לבריסטול (דרומית ללונדון -- אם אינני טועה). שם היו הסטודנטים בבית הילל בשבתון -- הזמינו לארוחת שבת וחוויית שבת כ60 אורחים מוסלמים ונוצרים שהשתתפו בקבלת השבת עם הרב המקומי. לימדתי אותם את השיר "עוד יבוא שלום עלינו" דיברנו על המשמעות ועל הדברים החיוביים שיכולים להגרם משיתוף פעולה מלא בין הדתות והאוכלוסיות השונות. אחר כך גם רקדנו את הריקודים אך ללא מוסיקה מנוגנת אלא למוסיקה ווקלית ששרנו מפינו או זימזמנו את המנגינה של הריקודים. והאנרגיות היו מדהימות זה היה ההיילייט של כל הטור הזה. רקדנו כל הלילה והיה פשוט מקסים. ביטוי חדש באנגלית בריטית -- למילה מגניב --weeked. יום שבת עייפים אך מרוצים , נפרדתי מכולם והתחלתי את דרכי חזרה לכיוון לונדון למטוס חזרה לישראל וכאן זה נגמר . אני מקווה שלכל המרקידים יצא גם לעשות דבר דומה -- זאת חווייה מקסימה רבים המדריכים שעשו דברים כאלה לפני 13 שנה בערך --כמו גדי ביטון , ויקטור גבאי,יגאל טריקי (אם אינני טועה גם סיפר לי שעשה משהו כזה) ,לוי בר-גיל ועוד . שיהיה סופ"ש נעים לכולם.