דרושה עצה

דרושה עצה

נכנסתי לפורום הזה ושוטטתי בו בהנאה רבה. אני מנסה מזה זמן לשכנע מורים להיסטוריה לדון בסוגיות ספציפיות הקשורות להוראה של תחום דעת זה - וללא הצלחה. מישהו יכול להסביר לי למה כאן מוצלח ואצלי - כושל? בתודה....

Elishabb

New member
להיות חכם, לא רק צודק....

שלום אביגיל- אני כורך את התשובה שלי לדבריך אלה עם תגובה להודעה אחרת שלך בנושא לכאורה אחר, אבל בעיני חד הם. אז ככה... קהילה יכולה להיווצר רק על תשתית של אווירה נינוחה ומענה לצרכים אמיתיים, המוכתבים על ידי החברים ולא על ידי גוף מנהל (ואינני מתכוון בדברי אלה לפורום שלך, אותו אינני מכיר, אלא ברמה העקרונית). פורום המורים קיבל תאוצה הולכת וגוברת כאשר התברר למשתתפים שכאן הם יכולים לקבל תשובות מהירות לצרכים פרקטיים וכל זה באוירה נינוחה ותומכת, בה נוטלים חלק כל המשתתפים. מגוון התמיכה הוא רחב ביותר- החל מתשובות לבעיות פרופסיונליות, המשך בחומרי למידה במיגוון רחב של נושאים האגורים במאגרי מידע פשוטים ויעילים וכלה בדיונים בנושאים בוערים שהם חלק מההויה היום יומית של המששתתפים. לשימחתנו הרבה נוטלים חלק בעשייה מקצוענים, התורמים מהידע שלהם לטובת כולם. בנוסף, מחפשים המורים פינה שקטה מתלאות היומיום, פינה שבה הם לא יצרכו להיחשף שוב לכל תחלואי המערכת כפי שהם חווים אותם בשיגרת העבודה. אף אחד לא רוצה שבביתו, בשעות הפנויות שלו יזכירו לו כמה הוא, או העובדים איתו אטומים. בפורום הזה הקליינטים הם המורים!!! גם אם צודקים כל הטוענים בפורום כלפי המערכת, חכם להגן על סביבה זאת, גם אם זה נעשה באופן מלאכותי, כדי שפה ירגישו המשתתפים בבית. אלישע

בתודה ../images/Emo13.gif

בתיאוריה הכל נשמע לי גם חכם וגם צודק במציאות - פשוט לא מצליחה לקדם.... ומההתייחסות להודעתי השנייה - אני מעדיפה להתעלם בשלב זה....

nira85

New member
אביגיל ברוכים הבאים

שמחה לראות אותך כאן, כאחת שעוסקת בשילוב המחשב בהוראה,ודאי תוכלי לתרום לפורום שלנו רבות. אוסיף על הדברים שנאמרו על-ידי אלישע שאכן פורום זה משרה אווירה טובה ונעימה ולא מאיימת.כל אחד אומר, מבקש, שוטח,מיעץ, שואל.. וכל אחד וסגנונו הוא. מורים בתחילת דרכם, מורים ותקים,מדריכים, בעלי תפקידים ,מורים העוסקים בתחומים רבים ואפילו הורים ותלמידים. אם יכולנו לתעד את צמיחת הפורום, היינו נוכחים לראות התפתחות מדהימה הן בתכנים והן בסגנון. שנית כולם תורמים ונתרמים וזה עוד נדבך חשוב להצלחת הפורום. ובנוסף העניין, הרלוונטיות לצרכי המורה, מועלות כאן מיגוון של תגובות והכל אפשרי והעניין רב. לי אישית ישנה הנאה רבה בהשתתפות בפורום זה. ואני יודעת על רבים מאוד שקוראים נהנים ולא משתתפים באופן פעיל. אני מקווה "שחלקת האלוהים" תישמר ותתפתח. ולכל אלו שדיי "מיואשים" ממורים, פורום זה הוא הוכחה ניצחת.

דעתי...

כאבא לילד שבשנה הקודמת היה בשנתו הראשונה בחטיבה - מזדהה לחלוטין עם שציינת - לפחות מהקורות איתו ואותו. רק לפני 4 שנים (טרי) סימתי הסבת אקדמאים להוראה ולניהול בתי ספר - שם רבות לימדוני על "הרציונל" שבחיטוב ( ועד כמה ואיזה דגש יש לתת דווקא ל"חטיבת הבינים" ) נדהמתי עד כמה רב הפער, וחמור מכך המודעות וההבנה... ניסיתי למחות: ואף באחד הזדמנויות זכור לי שאף התבאטתי "שלא באתי לחנך את המחנכים " אך רב היה הכאב והצער. והמצער יותר הינו הלקח שהפקתי והוא היה: רק במקום בו ההורים מעורבים/מתערבים רק היו גם תוצאות חיוביות בשטח - מצער שכך הוא המצב. ( לעיתים, ובחלק מהמקומות וההזדמנויות ) בכל אופן ככה זה היה. לגבי "פורום ההיסטוריה" אם באנלוגיה של "הלקוחות הצודקים" עסקינן, הרי (שלדעתי) גם הפתרון לסוגיה זו צריך שתהיה באותה האורינטאציה והיא: "מסחרית" "שווקית". ראשית:זיהוי פלח האוכלוסיה הרלוונטי (מורים,סטודנטים, תלמידים,סתם עמך )יכול להיות מצב שאת מענינת אוכלוסיה ובאמצעותה גוררת את האחרת. יש לזהות את טעמיה וצרכיה - ללא שהפורום יענה על "הצורך" ( זכרי: את אמרת שהלקוח הוא נותן הטון ) לא יהי לכך סיכוי. ובקיצור זה פיתוח של הרעיון אותו הציג אלישע, ובמילים פשוטות יותר: כדי שהמורים יחושו "צורך" להכנס לאתר - צריך שתהיה בו "סחורה" הולמת משהו שיענה על צורכיהם. שהפורום יהיה בו על מנת לענות על צורך זה. ללא "סחורה" מפתה כבלשונו של נכדך חבל"ז (חבל על הזמן) לאחר מיצוב "המוצר" כמבוטא לעיל יש צורך בשווק ופרסום ( בקרב מורי ההיסטוריה של בתי הספר ) ישנן רשתות כמו אורט, עמל וכו.´ ששם בפירסום מרכזי אחד זה יגיע לאוכלוסיה רחבה. ( לאחרי מכן זה כבר ינוע בכוח האינרציה ) לדעתי תפקידך כמנהלת הפורום ( לפחות בתחילת הדרך ) להוביל את פורום באופן כזה שהמשתתפים יחושו שהם יוצאים ממנו במצב "מסופק" יותר מזה שנכנסו אליו... כך בכל אופן לי נראה הפתרון (נכון שתאורתית נשמע בסדר אך הישום בשטח הרבה יותר מורכב, אך איני רואה אפשרות אחרת ) בהצלחה בכל מקרה !

למעלה