דרושה עיצה

qasax

New member
דרושה עיצה

שלום לכולם! אני בן 23, הנדסאי אלקטרוניקה ( עתודאי). היות ולא רכשתי נסיון מעשי בתחום בצבא ( טכנאי דרג א' לא נחשב) לא הצלחתי להשתלב בתחום עם שחרורי, לכן אני אחרי חודשיים של חיפושים התחלתי לעבוד בתמיכה טכנית באחת הספקיות האינטרנט. אני חושב על לימודי הנדסת תוכנה במכללת אורט בראודה (BSC) אבל אני חושב שלפני כל החלטה חשובה כדאי להתיעץ עם האנשים הרלוונטים.לכן כל השייכים לתחום אלקטרוניקה ו\או תוכנה מתבקשים בזאת להביע את דעתם בנושא! האם יש עתיד לבוגרי הנדסת תוכנה או שהתחום רווי כמו באלקטרוניקה מהו מצב של שוק העבודה בתחום מהי המשכורת ההתחלתית בקיצור כל דעה בנושא תתקבל בברכה ! איך אומר השיר המפורסם " עיצה זו צורה של נוסטלגיה..." בתודה מראש לכל העונים

EyalPolo16V

New member
אני לא מכיר את בראודה, אבל

ברור שלמידת הנדסה ברמת BSC, או לפחות שיהיה כתוב BSC על התעודה, מגדילה מאוד את סיכוייך למצוא עבודה טובה בעתיד. הייתי ממליץ ללמוד באוניברסיטה אם אפשר, אלא אם כן עשית את ההנדסאי בבראודה וכבר ה"קרקע מוכנה שם בשבילך" מבחינת פטורים וקומבינות.

qasax

New member
תודה...

לאייל על התגובה אשמח לראות תגובות נוספות !

qasax

New member
חברה, אתם לא רציניים...

אף אחד לא מרגיש צורך לתת עיצה בנושא? דווקא בפורום הזה חשבתי שאנשים יגידו : "עזוב אותך מהי-טק,אין עבודה (אין שפה) קשה...קשה.. :)))))))) לך תלמד מקצוע אחר..." אני מבין שהגיע הזמן לפתוח פורום נפרד לאוכלוסיית ההנדסאים הממורמרים כמוני, ושאין לכם כוח להגיס, אבל בכל זאת... אני בדרך לקבלת החלטה גורלית פה...

גרי רשף

New member
עצות מועילות לחיים

אם הגישה היא של "הנדסאי ממורמר" שחושב ש"מגיע" לו שיענו לו- כנראה שתישאר ממורמר, לא משנה מה תעשה בחיים. חבל. בתחומים שציינת יש עבודה ותהיה עבודה, אבל קודם כל עליך לשאול את עצמך מה היית רוצה לעשות ולמה אתה מתאים. אין טעם להיות מהנדס תוכנה אם אתה לא אוהב את העבודה או אינך מתאים לזה. המשכורת הראשונה שלך במקצוע תהיה כנראה נמוכה מאוד, אך ככל שתצבור יותר ניסיון ותוכיח את עצמך היא תגדל. אף אחד לא מבטיח שום דבר ולאיש לא "מגיע" שום דבר.

dc24

New member
אל תלך על זה גם אם יאיימו עליך !!!

בתור אחד שיודע די מקרוב מה הולך בבראודה אני מזהיר אותך : שלא תעז!!!! נכון , נותנים שם BSC. אך גם בתל חי נותנים BSC. (ובשוק העבודה מחזיקים יותר מתל חי.) אני יכול לספר לך סיפורים על בראודה שלא תדע אם זה עצוב, שמח, או מעליב. חפש במקום אחר.

qasax

New member
עכשיו אני מבועת !!!

הבנתי שאתה לא ממליץ על בראודה, אבל לא הבנתי למה האם זה בגלל רמת הלימודים או התנאים או משהו אחר? אני דווקא חשבתי שזוהי מכללה עם מוניטין ( יש הרבה מרצים מטכניון) תוכל בבקשה לפרט את הסיבות?

dc24

New member
מכמה סיבות

וממש לא בא לי כ"כ לפרט, אז ממש רק את הפשוטות שבהן. יחס לסטודנט - עיין ערך תל-חי ותבין איך צריך להתייחס. קריזות של מרצים - אוף, זה כבר עניין שאפשר לכתוב עליו ספר. סליחה אני חוזר בי : סדרה של ספרים. קורעים לסטודנטים את הישבן שלהם עם עבודות מטורפות, דרישות מוגזמות, ומבחנים ברמה שהטכניון עדיין לא מכיר. וזו רק ההתחלה של פרק ראשון בספר הראשון.... אם תחליט ללכת לשם - תיידע מדי פעם איך המצב שם ...

qasax

New member
מה רע...

בקריעת תחת והצבת סטנדרטים גבוהים ????? בסוף הרי רק אתה מרוויח, לא?

® רן

New member
מכללה/אוניברסיטה

חפש פה בפורום בדפים קודמים על שיקולים בעד/נגד אוניברסיטה לעומת מכללה. אני לא מכיר את אורט בראודה כלל ולא יכול להביע דעה על המוסד הזה ספציפית, אבל לדעתי מכללה היא פשרה. אם יש לך אפשרות ללמוד באוניברסיטה, זה עדיף לדעתי. לאנשים חסרי נסיון, אי אפשר להשוות בכלל את הסיכויים למציאת עבודה (במיוחד עבודות טובות) בין בוגרי אוניברסיטה לבוגרי מכללה.

qasax

New member
הנתונים שלי...

לא מספיקים לי להתקבל לאוניברסיטה:( 613 פסיכו ו 101 ממוצע בגרויות) בהתחשב בעובדה שבעוד חודשיים אני בן 24, אני לא יכול להרשות לעצמי (הן מהיבט פיננסי והן מהיבטים אחרים) לבזבז שנה על מכינה - אז אני אסיים ת'תואר בגיל 29 !!! עצוב. אכן זו פשרה. אך כל החיים שלנו זו פשרה...

martines

New member
יש עתיד - אבל לא לבוגרי בראודה !

כעובד של חברת מוטורולה אני יכול לגלות לך שמדיניות החברה לקבל מהנדסים חדשים רק אם הם בוגרי אוניברסיטה או טכניון. בוגרי מכללות למיניהן לא יתקבלו (אולי כן אבל רק אם אבא שלך הוא אלישע ינאי מנכ"ל החברה) אני יודע שיש לא מעט חברות שנוהגות גם הן במדיניות דומה. לך ללמוד באוניברסיטה ...

qasax

New member
תודה על העיצה, אבל

אני פרטתי פה גם את הנסיבות בהן אני צריך להתחשב וגם את העובדה שלאוניברסיטה אני פשוט לא אתקבל, כך שהעיצה שלך לא עוזרת לי הרבה. השאלה שלי, אם כמו שאתה אומר "יש עתיד - אבל לא לבוגרי בראודה !" האם עדיף לא ללכת ללמוד בכלל ופשוט להתקדם בתוך החברה בה אני עובד?

למעלה