דרושה עזרתכם

Le Fay

New member
מז´תומרת? אני כל הזמן הייתי כאן. לא

זזתי מהשולחן לרגע
חוצמיזה, אם לא תבואו הנה עד פסח, אני מנערת את המטאטא ובאה אליכם!

מחייבת) אבל בדורות קדומים ככה היה

נהוג.אבל בדורותנו שזה לא כל כך נהוג אז יגיד לאישתו שהוא הולך

inny

New member
כמו בכל גניבה

מותר לעשות אסור להיתפס. אם נתפסת אתה מנייאק בוגד מה שאתם רוצים. אם לא אתה אחלה צדיק תמים. ותקבל גן עדן תרתי משמע.

למה אתה לא שואל אותנו... ../images/Emo4.gif

אלא רק בפורום דתיים, את השאלה הזאת ? אתה מתבייש במשהו? אתה מפחד כאן ממישהו? אתה באמת חושב שמותר לבגוד בתנאי שלא תופסים אותך?

בן הרב

New member
מענין אם זו היא דעתך גם בענין הדת?

איציק שקבל היום מסרים מאד מעניינים

דידית

New member
רק ליידע אותך אנחנו חיים

בשנות האלפיים, פעם גם היו הורגים תינוקות והיו מתחתנים באמת עם כמה בנות אבל היום זה עולם אחר. איזה עולם אתה חי? של פעם או של היום? כל עוד שאתה חי בבית אחד, עם אישה אחת, שאוהבת אותך ואתה אוהב אותה. אין שום סיבה בעולם שמצדיקה בגידה עם אישה אחרת. ואתה יודע מה, אם גבר יגיד וואלה, בגדתי, אני מתחרט, עשיתי מעשה לא בסדר, מילא. אבל כל הצטדקויות האלה הם רק כיסוי עצמי ולא יותר. דידית. <אתה יודע ששום דבר לא אישי!
>

ברוריה2

New member
תלוי איפה בשנות האלפיים

בהודו, למשל, הורגים תינוקות ממין נקבה או מפילים אותן (בשימוש באמצעים הם דוקא כן בשנות האלפיים) משום שהן נחשבות לנטל על המשפחה. וזה מעבר להצתות וסתם רצח של נשים מכל מיני סיבות מוצדקות.. (אגב, התוצאה העגומה היא שקיים מחסור מהותי בנשים בהודו בגלל זה) אז אני בזמן האחרון במיוחד מרגישה שהמערב חי לו באיזושהי בועה של שנות האלפיים, שם יש נאורות יחסית. אבל רב העולם עדיין לא הגיע לשם ואולי אפילו נכנס לרגרסיה. אם נדבר על מליארד הודים, 1.3 מליארד סינים, 2 מלייארד מוסלמים ועוד לא יודעת כמה באפריקה-זה כבר רב האנושות.. לצערי. ולענין הבגידות, כנראה שיש מתן לגיטימציה או לפחות סלחנות לגברים בענין הזה בקרב רב האנושות. לצערי גם כן. ובגידות זו רק חלק מהבעיה. הרבה פעמים זה לא בא לבד..

Le Fay

New member
אולי לגברים יש יותר סלחנות לזה...

העניין שבעולם המערבי, נשים כנראה לא מרמות פחות אלא רק מספרות פחות. לפעמים נדמה לי, שזה שנשים בניגוד לגברים לא מזדרזות לרוץ ולספר על זה, רק מראה שהן מפיקות מזה הרבה יותר תועלת
אבל מכירה די והותר נשים שגם רצות לספר...

ברוריה2

New member
אני בטוחה שבעולם המערבי

נשים בוגדות יותר. אחרי הכל, אם מרחף מעליך איום של הצתה אם פזלת לכיוון של בהונות של צל של גבר- תשקלי שוב אם זה כדאי.. אני מזדהה איתך בענין של הגדרת הקשר כחוזה. זה הרבה יותר מובן ומדבר אלי מאשר כל טקס אחר שמערב גורמים חיצוניים לחיי הפרטיים. האמת שאני כל כך מבולבלת מכל הקטע הזה במערב. הכל נהיה מישמש אחד גדול וכל התחומים התערבבו- גברים בתפקידי נשים ולהיפך.. אבל זה רק מעניין ומרתק יותר. >מגדירה כל יום מחדש דברים חשובים<

Le Fay

New member
אז זהו, שאפילו זה לא לגמרי ברור

כי מה שבטוח - על מה שקורה בעולם המערבי אנחנו פשוט יודעות יותר. כל הסקרים בנושא העלו שנשים שעובדות מחוץ לבית, למשל, מנהלות דוקא הרבה פחות רומנים מחוץ לנישואין מעקרות בית. אז יתכן מאד שדוקא בעולם השלישי זו תופעה שכיחה יותר, לנשים יש הרבה פחות הזדמנויות חלופיות לבטא רצון עצמאי, אבל שם מקפידים להסתיר...

ברוריה2

New member
יופי. עכשיו את מבלבלת אותי עוד יותר

אבל זה דוקא נשמע לי הגיוני. אל תהרגו אותי, אבל מההיצע שאני נתקלתי בו במקומות העבודה שלי בשנים אחרונות אני די מבינה למה לנשים אין שם רומנים.. ויחסית לאשה שזמנה פנוי ויושבת בבתי קפה בבוקר, ומסתובבת בכל מיני מקומות שאני אף פעם לא מצליחה להגיע אליהם-יש יותר סיכויים לפגוש אנשים מעניינים מאשר co עובדים. בעולם השלישי ממנו אני מגיעה לא חייתי כנשואה ככה שאני לא מקור נאמן לבגידות שם. אבל יש כאן כמה כאלה שבודאי יודעות יותר. והאמת, בחברה שבה בין הבעל והאישה כמעט אין תקשורת ושניהם חיים בעולמות החד-מיניים שלהם (ישיבות, כוילל-מטבח, חדר מורות) אולי באמת יותר קל לאשה לעשות הרבה דברים בסתר. >אני עוד צריכה לחשוב על זה<

ערבתם מין בשאינו מינו

מלא תערובות עשיתם כאן. 1. יש הבדל בין גברים לנשים! ושלא יקפצו לי כל הפמיניסטים והפמיניסטיות. כל אדם, נמצא (בתכונותיו המולדות והנרכשות) אי שם על הרצף שבין 100% אשה ובין 100% גבר, בודדים הם לגמרי אשה או לגמרי גבר, הרוב נמצאים אי שם על הרצף. במסגרת זו, היחס לקיום יחסי מין, עם בן הזוג הקבוע או עם פרטנר אחר, שונה בין נשים וגברים, כאשר יש נשים שיחסן לאקט המיני הוא "גברי" יותר ויש גברים שיחסם הוא "נשי" יותר. (גברי - טכני יותר, נשי - רגשי יותר) 2. "הבגידה" מוצגת כאן כמעשה לא מוסרי ושלילי, ויש להכנס לדיון ארוך, מי קובע מהו מעשה מוסרי? והאם כוונת העושה, משנה את חומרת העבירה? והאם יש או אין נסיבות מקילות? 3. אין קשר בין קיום יחסי מין מחוץ למסגרת הנישואין ובין איכותם או זמינותם בתוך המסגרת! גם גברים שהנשים שלהם פנתרות במיטה, ובאמת לא חסר להם כלום - בוגדים, ולהיפך, יש גם כאלו שנשותיהם משביעות אותם מרורים ועדיין לא מוכנים להפר את שבועת הנישואין. 4. ועדיין לא דיברנו על מהי בכלל בגידה? והאם בגידה היא כל דבר שצד אחד עושה ללא ידיעת הצד השני? ללא הסכמתו המפורשת? או רק קטע מיני? עם קונדום זה נחשב? דוגמא: פלוני לא מוכן שאשתו תבוא למפגשי הפורום! היא באה ללא ידיעתו, ומסתירה זאת ממנו גם בדיעבד! האם זו בגידה? אחד מאיתנו, אשתו לא מסכימה עם התפרפרויותיו אבל הוא מספר לה הכל, ומראש! והמדובר הוא, על, הליכה לקולנוע או למסעדה עם ידידה. האם הוא בוגד? אם אני מאונן! אני בוגד? אם אני מאונן בתוך קונדום! אני בוגד? אם אני מאונן בתוך קונדום, אבל הקונדום בתוך פרטנרית מזדמנת! אני בוגד? ואם אני עומד על הגג וחושב על אשתי! (מיד עומד לי, כמבן) ואז נופל מהגג ונתקע במישהי אחרת! אני בוגד?

דידית

New member
חלק כן חלק לא.

מסכימה עם חלק מהדברים אבל את דעתי לא תשנה, בעיני אין הבדל בין נשים לגברים, בשני המינים יש בוגדים ויש בשני המינים שאינם בוגדים. והצטדקויות של אני גבר לכן אני בוגד לא מקובלות עלי. אבל בגידה בעיני זה בכלל לא בהכרח קשור לסקס. בגידה זה מעילה באמון וכמה שהאמון גבוה יותר כך הבגידה חזקה יותר. אני לא אומרת שבני זוג, חיבים לספר הכל אחד לשני, ללא ספק יש פינות לכל אחד משלו ולכל אחד יש את החלק הפרטי שהוא לא חיב להכניס לשם אף אחד, אפילו לא את בן זוגו. אבל ועדין לתת לבן זוגך להבין משהו אחד ומצד שני לעשות משהו אחר שמזיק לו זה מעילה באמון. אני בכלל לא מתנגדת להחלפת זוגות אבל כל עוד שזה נעשה בהסכמה. אבל אם אתה מסתיר דברים מהותיים כל כך מבת זוגתך, ללא ספק יש לכם בעיות רציניות בקשר ואז אולי כדאי שתשקלו אם הקשר הזה בכלל רצוי או פשוט מצוי. דידית.

זה תמיד מצחיק אותי

גברים עלאק צריכים יותר יחסי מין מנשים... ועם מי הגברים בוגדים? לא עם נשים שבוגדות? כולם יוצאים עם רווקות שלא צריכות יחסי מין? על כל גבר בוגד לא מסופק שמעדיף מין על נאמנות יש אישה בוגדת לא מסופקת שמעדיפה מין על נאמנות! וזאת המתמטיקה של החיים! ושאלה לי אליך ברוח דבריך - אם מישהו מאונן בתוך התחת שלך, זה לא סקס?

מיכל25אב

New member
ימים טובים באים עלינו../images/Emo45.gif

יש הסכמה מלאה, בינינו אוי ויי(אפשר לקרא לך ככה?) גם אני חושבת שסתם ערבו את נושא הבגידה עם מין-זה ממש לא קשור-אם יש גבר נאמן כמו סרגל...לא פוזל ולא כלום אבל משקר לאישתו על ימין ועל שמאל-בנושאים אחרים-מהמר למשל שמסתיר מאישתו את נושא ההימורים-זה בסדר? השקר הוא הבעיתי-המין פחות!

נו, זה העניין ...

אם מישהו בוגד זה אומר שהוא משקר, לא ? כלומר, הרי אם בני זוג מסכימים על נישואין פתוחים לא שייך לדבר בכלל על בגידה. מה שנעשה בהסכמה אינו בגידה. אבל מי שכן בוגד - משקר.

למעלה