דרושה עזרה

rony56

New member
דרושה עזרה

הבן שלי בן 13 ובעקבות הלימודים לבר המצוה הוא נפגש עם רב וההשפעה של הרב הזה עליו הולכת ומתגברת הוא הולך ומתנתק מהמשפחה ומהחברים ויורד בלימודים - בקיצור הילד משתנה לרעה האם מישהו יודע אם אני כאמו של הנער יכולה לפנות לבית המשפט לקבל צו הרחקה של הרב מבני האם יש דרך אחרת לנתק את הקשר הבעייתי הזה בתודה אם מודאגת

טרף טרף

New member
כדאי גם לשלוח את הילד לפסיכולוג

לפני שמגיעים לבית משפט, וגם לדבר עם הרב בנפרד ועם הילד בנפרד, לא צריך לפחד מהצבת גבולות לילד, במיוחד כשהוא בסה"כ בן 13: להסביר לו שכמו שלא הייתם נותנים לו להיפגש עם סוחר סמים כך לא תתנו לו להיפגש עם סוחר דת, כמובן שעדיף קודם לנסות בדרכי נועם, תגידו לו שכשיגיע לגיל 18 יוכל לבחור לבד את דרכו אך בינתיים אתם אחראים לחינוך שלו. יכול להיות שעכשיו הוא יכעס עלייך אבל בעתיד הוא יודה לך. גם אני הייתי בקטע של חזרה בתשובה ואימי לא אהבה את זה אך לא מנעה ממני בכח, אלא פשוט לא תמכה בי במהלך הזה-והיא תומכת בכל דבר אחר שאני עושה גם אם זה "מיותר" בעיני אחרים, אבל היא מבינה שהדת מזיקה- ובסוף הבנתי שהדת שקר, אך הרבה בזכות זה שראיתי עד כמה זה יכול לנתק אותי מהמשפחה - וסתם, בלי סיבה רק בשביל דת שיקרית אין טעם להתנתק מהמשפחה. אני מודה לאימי שמנעה ממני להידרדר לסם הדת יותר ויותר למרות שאז די כעסתי עליה בלב בגלל זה, כי הייתי צעיר וטיפש

כבר לפסיכולוג? ההשתגעת ?

הסקרנות, ובפרט בחויות חברה מסתגרת - טבעית ביותר. ולולי האם היתה נותנת לבנה יד חופשיה, לילך בשרירות ליבו, ואפילו ליכנס לישיבה, או אז בהכירם מקרוב היתה מקבלת אפיקורוס העולה על כפירתי.

glassmoon

New member
עניין סבוך...

אפשר לתת לו לעשות בחירה, כלומר לתת לו הזדמנות לנמק את העמדה שלו ולהתנות את המשך הקשר עם הרב בכך שהוא יספק תשובה הגיונית ללמה הוא צריך להמשיך בקשר כשדת מעורבת (אם יש קשר בין הצד האישי והדתי אז כחזרה בתשובה, זו מניפולציה רגשית). מחבת"ים פותרים את העניין המוסרי שבהסטת ילדים מהמשפחות שלהם ע"י טיעונים (מעגליים) פתטיים כמו "חזור לדרך של הסבא רבה שלך", או "להציל נפשות". אולי תמצאי כמה עצות בעניין באתר חופש (נדמה לי שיש שם טלפון לארגון של הורים של חוזרים בתשובה).

ודאי שצריך לשמר את מסורת אבותינו

שהלא ``כה אמר יהוה אלהים, בעבר הנהר ישבו אבותיכם מעולם, ויעבדו אלהים אחרים`` ואומר ``עוד זאת גידפו אותי אבתיכם במעלם בי מעל`` ואם כבר מדברים על מסורת האבות, יעויין בדיווחו של יהוה ברדיו בגדד מפי השדרן חכם חזקאל פרק כ

בדוק ומנוסה

הניחי את ילדך להסחף אחר המיסיונרים, ובמקביל, מתני את ריגשותייך כלפיו. או אז ייתפקח כאיש אשר ייעור משיכרונו. אולם מלחמתך הבלתי מתפשרת בבנך ובמסיון החרדי, אך מלבה ומאתגרת את בנך להתבצר במעטה שריון הצב

roycot

New member
יכול להיות שאתה צודק

בגילאים האלה תשומת הלב ההורית דרושה מאין כמותה, ולעומת זאת המח רק מתחיל להסתנכרן. מה שמקבלים הוא ילד שנוהג בטיפשות ללא כוונה רעה מתוך סקרנות טבעית גרידא, ואמא מתוסכלת. אכן כדאי להתנתק רגשית, לפחות על פניו מן הילד, כדי שיבין שהבחירה שלו מוטעית לבדו.

בחירה טיפשית ?

תמיהני כיצד ייראו בחירותינו בעיני הדור הבא ? הכל שאלה של שטיפות מוח, דתית וחילונית כאחד. ויעויין במאמרי כמעט שכב על פרשת דרכים בשתי רשויות, ובחיקוי והתבוללות. וזכורני שהמון מסגידות ההמונים כיום, נצטיירו כטפשיות לפני כעשור

ודאי ! התחשבות בדעתו של הזולת.

אם אם דיעותיו וסקרנותו גובלות בדברים הנראים בעיניך כשטותיים, כגון מיסטיקה ודת. זכור ! היהדות היא שהחלה במלחמת חורמה על עובדי האליל בגין פתיותם, ולבסוף הועלו על המוקד ואף גורשו לסיביר באותה תואנה עצמה, שנחשבו לשוטים בגין אמונתם.

חוכמה וטפשות

זו הגדרת און ועוצמה, לעומת מסכנות. כמאמר החכם ``רבים ייחלו פני נדיב, וחכמת המסכן בזוייה`` ואפילו תהייה החכם באדם, לו תתבצר בעמדתך ותביע את דעתך נגד הרוב הנוגדים דברים שחונכו עליהם, יביטו על דעתך הגובלת בטפשות.

roycot

New member
אף אחד לא דיבר על הרוב. דיברתי על האמת.

והאמת היא שהוא נוהג בטיפשות בלי לדעת שכך הוא. זה טבעי.

xבישי

New member
../images/Emo127.gif

אפילו לישיבה מקפידה שבה יוציאו לו את הנשמה אני בטוח שיתפקח במהרה .

אין לך מושג עד כמה אתה צודק !

עולם הישיבות ובפרט בישיבה קטנה, מוציאים את המיץ עם הנשמה. ולמרות היותי חרדי מבחירתי האישית, עכ``ז ברחתי מעולם הישיבות בגילו כל עוד נפשי בי, למרות שלא יכולתי לזנוח את הלימוד. ושלא במסגרת מסודרת הייתי לומד בחברותא

Lu Tze

New member
ניסית לדבר עם הרב?

או לפנות לרב אחר, שאת סומכת עליו?

לאונידס

Active member
קודם כל תזהירי הורים אחרים

שהם לא יפגעו מאותו מטיף. שנית את בהחלט יכולה לפנות לשוטר שיאסור את המפגש בין הקטין לבגיר, ואם יהיה צורך גם יפעל נגד הבגיר בהתאם לחוק. את לא צריכה לפנות לבית משפט, לפחות לא בשלב הזה. <דיסקלימר, אני לא משפטן או עורך דין, המידע שלי הוא רק מידע כללי> השאלה הבאה היא לא אם את יכולה לעשות את הדברים הללו, אלא אם חכם לעשות אותם. יכול להיות שכדאי לפעול בצורה אחרת.

notafish

New member
כמה פתרונות אפשריים

שלום, לא ברור שהרחקה של הרב בכוח החוק יועיל, אפילו אם זה אפשרי (אינני משפטן, אין לי מושג). קחי בחשבון שזה עשוי ליצור בדיוק את ההיפך ממה שאת רוצה - תופעת "מים גנובים ימתקו". בלי להכיר את בנך, אותך ואת היחסים ביניכם, קשה לתת עצה שתתאים, אבל הנה כמה אפשרויות שכדאי לחשוב עליהם: - לדבר עם הילד, ולנסות להתמודד עם הדברים שהוא שומע מהרב. רוב הטיעונים של המחזירים בתשובה מוכרים, בדושים והופרכו מזמן. את מוזמנת לקרוא באתר חופש, או להזמין מהם חומר מודפס על הטיעונים של מחזירים בתשובה. בכל מקרה, עדיף שאת תקראי את החומר ותעבירי את המסר לבנך, מאשר סתם לתת לו את החומר המודפס. - לערב את מערכת החינוך. יתכן ואפשר להיעזר במורה היועצת בבית-הספר. - לפנות ליעוץ מקצועי. חפשי פסיכולוג עם נסיון בטיפול בנפגעי כתות (התופעה זהה). - לפנות לחלופה לרב: אם הילד רוצה להתקרב לדת, אפשר להראות לו שיש דרכים וגישות אחרות. נסי לאתר בית-כנסת רפורמית באזור מגורייך, ולהפגיש אותו עם הרב שם. זה יהדות "לייט", ולא סביר שמהתקרבות ליהדות רפורמית הוא ירצה ללכת לישיבה... בהצלחה! notafish

למעלה