דרושה עזרה !!! חשוב!

Row123

New member
דרושה עזרה !!! חשוב!

שלום לכולם. נכנסתי על מנת לפרסם משהו חשוב שקראתי בפורום לאמהות ישראליות בכל העולם. אולי מישהו יוכל לעזור בדרך כלשהי. זה לא איזה מכתב שרשרת אידיוטי זה אמיתי.

היא צריכה גם לתרגם את זה להולנדית כדי להפיץ הלאה אולי מישהו בהולנד יוכל לעזור. אולי רותי?

שמה Doron Zauberman תוכלו למצוא אותה בפייסבוק

הנה זה:

חברים, ואנשים טובים.
אני פונה אליכם בבקשת עזרה. זו דרכי האחרונה.
אני אמא לשני ילדים (3 ו-5) מקסימים. לפני כשנה ושלושה חודשים ברחתי מאביהם ההולנדי לאחר שקלו כל הקיצים ולאחר שלא יכלתי לסבול עוד את הההתנהגות האלימה שלו כלפי- בכל מישור- פיזי, כלכלי ונפשי.
לאחר שהיכה אותי לנגד עיניהם של בני ואף פגע תוך כדי בבני הצעיר, התחלתי לחשוש לחיי ולחיי בני. ברחתי ממנו ברחבי הולנד והסתתרתי אצל מכרים והוא האשים אותם שהם מסתירים יהודים. בהולנד לא קיבלתי עזרה, לא מחברים, לא מרשויות, לא מהמשטרה. לא היה לי כל מעמד חוקי, והתחלתי לחשוש חשש אמיתי לחיי ולחיי בניי. במצוקתי הרבה, ברחתי לארץ. הביתה. תוך מספר חודשים הגיע אביהם של בניי תביעה על חטיפת ילדים לפי אמנת האג. במשך שמונה חודשים ניהלנו הליך מתיש ויקר מאוד בשלוש ערכאות משפטיות, כדי שנוכל לנהל את הליך המשמורת בארץ, ולא בהולנד. ההליך בארץ היה יקר מאוד, ועלה כמה מאות אלפי ₪. משפחתי נכנסה לחובות כבדים כדי לנהל את ההליך הזה ולנסות להציל אותי ואת בניי.
כל תקוותי נגוזו. ביהמ"ש העליון קבע לפני מספר ימים את הנורא מכל. עלי להחזיר את בני הבכור להולנד תוך שבועיים- קרי ביום 12.6.13, ואילו בני הצעיר יכול להישאר בארץ. מצאתי את עצמי צועקת בכל דרך לגיטימית, בתקווה שהמערכת המשפטית פה בבית שלי, תגן עלי, ולא תכריח אותי לחזור. כל תחינות נפלו על אזניים ערלות.
אתם מבינים נכון. אני צריכה להחליט היום, אם לקחת את שני בני ולחזור להולנד, ולסכן את חיי שלושתנו, להשאיר פה את בני הצעיר ולחזור רק עם הבכור, או לשלוח את הבכור לבדו.
אני חוזרת להולנד ככל הנראה ללא מעמד חוקי, בלי יכולת לעבוד ולכלכל את בני. יכול להיות שיעצרו אותי בגבול באשמת חטיפה, ולא ברור מה יהיה גורלי וגורלו של בני בזמן זה. אין לי שום יכלת לעבוד שם ולכלכל את בני, בוודאי לא לממן הליך משפטי נוסף בהולנד. אין לי משפחה שם, לא חברים, ולא תמיכה משום סוג.
החשש הגדול ביותר שלי, שלא אוכל לממן יצוג משפטי הולם בהולנד, וח"ח אביהם ההולנדי של בני, יקבל אפוטרופסות על בני. אביהם האלים, האלכוהוליסט, שמרוב שאכפת לו מבניו, לא טרח ליצור עימם קשר בכל התקופה הזו שאנחנו בארץ.
אני מבקשת מכם, מי שיכול ורוצה לעזור. אנו זקוקים נואשות לכסף כדי למממן הליך משפטי נוסף בהולנד ומגורים.
מי שמוכן ויכול, אנחנו נשמח לקבל תרומות לחשבון הבנק שלי, ע"ש דורון זאוברמן שמספרו 12154808 בבנק דיסקונט גדרה 112.
כל סכום יתקבל בברכה.

אני מודה לכם מאוד אם תתרמו ותשתפו...
דורון, אמא של רייאן ודין

אספרסו2

New member
קשה לשפוט

התנהלות שלומיאלית שכזאת,לא כל שכן מבלי לשמוע את הצד השני.

forglemmigej

New member
מה אתה שופט

באמת על פניו ההתנהגות אימפולסיבית וחסרת אחריות נתחיל עם החטיפה ,כל אחד מודע היום לאמנת האג אין דבר כזה לקחת ילדים בלי אישור משפטי חתום ואישור בן או בת הזוג, אין לחוטפת אלא להלין רק על עצמה.זה תמיד יצא נגד החוטף אפילו שהוא לכאורה ההורה הטוב בעולם.
דבר שני למה היא לא חוקית בהולנד על איזה סטטוס היא חיתה שם כל השנים ומה יש למהר להביא ילדים עם גבר פסיכופט בחייך גבר אלים אלים מהיום הראשון והוא לא ישתנה .
לדעתי היא צריכה להשאר עם הבן הקטן בארץ ולהתחיל בהליך ארוך יקר ומתיש להביא גם את השני.

orez17

New member
תגידו לי, נדפק לכם השכל?

אישה מוכה בורחת מבעלה ואתם יורדים עליה שהיא לא התייעצה עם עורך דין קודם?

כרב התרגלתי לציניות מצד הותיקים בפורום הזה, וכן, היא נכנסה למצב חרא, אבל זה רף חדש שהצבתם פה.

אספרסו2

New member
מי שמנסה לשנורר כסף מזרים

צריך להיות מוכן לזה שיפשפשו לו בציציות ויטיפו לו מוסר.

TatyBar

New member
ממש לא רף של כלום

לברוח מהמדינה עם שני ילדים זה לא עניין של שתי דקות החלטה וביצוע
גם לו לקחה מטוס מיד בלי לארוז בכלל, יש שעתיים לפחות עד הטיסה???
כן. בזמן הזה מתייעצים עם עורך דין בהול.
ולא חוטפים ילדים, כי יחזירו אותם!
אם היא רוצה להציל את הילדים ממנו, למה לכשות רק (!!) את הדבר היחיד שיכשיל לגמרי את המטרה???

אילת72

New member
לא מכירה אותה

ולא מכירה את הסיפור, למעט מה שהסתובב בפייסבוק - וברור שהיא עשתה טעויות, אבל מצוקה יכולה להוביל אנשים למעשים קיצוניים ולא הגיוניים בכלל, בלי חישובים, בלי מחשבה ובלי להתייעץ... אני לא יודעת לאיזה מצב מצוקה היא הגיעה, כמה אלימות היתה שם (לפי מה שהיא מספרת, כנראה לא מעט) - והייתי נזהרת מלשפוט אותה.

אגב, מכירה די מקרוב לפחות שני מקרים של נשים שברחו ממדינה עם הילדים, אחד מהם לפני המון שנים - ובשניהם האבא בכלל לא טרח לבוא אחריהם... אז אולי היא קיוותה או התרשמה שזה מה שיקרה... וטעתה, ועכשיו היא משלמת על הטעות שלה.

זה ברור שהיא כנראה עשתה טעויות טקטיות ומשפטיות ואולי מעוד הרבה סוגים, אבל (שוב, רק על פי הסיפור שלה) היא פעלה מתוך מצוקה איומה ואני לא מקנאה בה.

אספרסו2

New member
תא משפחתי יציב

זה בריאות נפשית וכלכלית,לכל מרכיביו.
לא בכדי המחוקק הגרמני רואה כערך עליון את הנישואים והקמת המשפחה.
מסתבר שזה יותר בריא לכולם כשהכל מתנהל למישרין.

חוץ מעורכי הדין,שממהרים אל הפצע הפתוח ולא על מנת לרפא,חלילה,
אלא כדי לעודד דימום מאסיבי שיצריך טיפול יותר חודרני ויותר יקר.

אילת72

New member
זה ברור שזה יותר בריא לכולם כשהכל מתנהל

למישרין...

אלא...
שלמרבה הצער,

זה לא תמיד כך.

ובמקרה כזה, יועץ טוב - בין אם זה עורך דין או חבר שמתמצא בכללים יכול לסייע, במיוחד, שלפי הסיפור נראה שהצד השני כבר שכר עורכי דין ממולחים ומתוחכמים

אגב - אף שאיני מייצגת כיום לקוחות ואיני עובדת כעורכת דין כבר מזה זמן, וגם כשעבדתי, התמזל מזלי ועסקתי בעיקר במשפט מסחרי... מעט "נקי" יותר... - גיליתי במהלך השנים שלקוחות נוטים הרבה פעמים להשתמש בעורך דין כדי להצדיק כל מיני מעשים שהם בוחרים לעשות - אני תמיד אמרתי שכל לקוח בוחר את עורך הדין שמתאים לו, ואף אחד לא חייב להשאר עם עורך דין ש"מעודד דימום מסיבי" או כל פעולה אחרת שאינה לרוחו ... (מסכימה איתך שיש גם לא מעט כאלו...)

אספרסו2

New member
ייזהר הקונה

זה הרי משפט מפתח ואימון במסחר נקנה בזיעה ונסיון,
לי היה עורך דין הולנדי,היה מעל גיל 80 ,אציל נפש ששם בכיס הקטן,
עם נסיון החיים המקצועי שלו את כל עוטי הגלימות השחצנים שעטו על
ארנק הלקוח והתמקדו בליבוי העימות.

forglemmigej

New member
לא יורדים עליה בכלל

במצב כזה אנשים נוטים לעשות החלטות נמהרות שיעלו להם הרבה כסף ועצבים ומתברר שבעלה לא רואה אותה ממטר ולא מענין אותו טובת הילדים .
מה שהיא חייבת זה הרבה מאד סבלנות מאחר והליכים משפטיים לוקחים הרבה מאד זמן ואם יש לצד השני עורך דין חזק הוא עוד יותר ימרר לה את החיים . כמו כן היא צריכה אנשים קרובים שיתמכו בה בלי הגבלה אנשים במצב כזה הם פגיעים ביותר וזקוקים לזה .
הייתי מציעה לה ללכת לגישור עם הבעל כי הילדים יפגעו מאד מהמהלך הזה אבל נראה לי לפי הכתבה שהביאו פה שהוא מונע מנקמה מטורפת כך שאין טעם בזה.

מלפפiן

New member
נראה לי לגטימי שאנשים מנסים לברר מה קרה,

מובא כאן סיפור חד צדדי עם בקשה לתרומה, בלי פרטים מרובים, בלי תיאור החלטת השופט, בלי עדות של הצד השני. שלא תבינו אותי לא נכון, לבי עם הבחורה, כמובן שמדובר במצב קשה, שצריך לקחת החלטות במהירות, ולא תמיד עושים את ההחלטות הנכונות, אבל עדיין, אני לא מבינה למה היא לא פנתה ישר למשטרה אחרי ההתעללות, ואם כן, אז מה המשטרה עשתה בנידון? לא נראה לי שישלחו מישהי חזרה הביתה אחרי תלונה על בעל מכה.

משטרת הולנד לוקחת מאוד מאוד ברצינות

אלימות במשפחה, ולא משנה מעמד ההגירה של הצד המתלונן.

TatyBar

New member
טוב אני חייבת להגיב פה.

גם אני ניהלתי משפט הגירה לפני שעברתי להולנד.
הנסיבות שונות וזה ברור. אצלי לא היה מדובר על חטיפה ולא כלום.
אבל להפריד בין שני ילדים זה לא עולה על הדעת בכלל.
האם את יודעת מי ייצג אותה ואת הבעל בבית המשפט בישראל?
תבדקי איתה את שמות עורכי הדין. זה קריטי מאוד בעניין העצה שאני יכולה לתת לה.
ענין נוסף.
מדוע לא היה לה מעמד חוקי בהולנד?
על איזה סטטוס היא חייתה שם?
האם אי פעם התלוננה במשטרה נגבד האלימות של האבא?
האם יש תיעוד בבית הספר של התעללות כלשהי שלה?
עדים? חברות? שכנים? מישהו?
איפה גם האבא? באמסטרדם או במקום אחר?
האם היא פנתה לחב"ד בניסיון לעזור לה עם מגורים זמניים או עזרה כלשהי אחרת?
למה היא לא פנתה להליכים משפטיים בהולנד?

תשמעי - בסיפור הזה יש המון בעיות.
היא היתה צריכה להסדיר מעמד בהולנד.
וגם בלי מעמד - לקחת ילדים ולחטוף אותם - היום כל אחד יודע שזו עבירה שלעולם לא משתלמת. החוטף ייאלץ להחזיר את הילדים למקום ההוא, ולכן תמיד - תמיד! צריך להתחיל הליכים משפטיים במקום המגורים ולא במקום אחר.
לקחת ילדים בלי איור זה מתכון ברור וידוע וחד משמעי - לתוצאה הפוכה לגמרי ממה שהחטיפה מכוונת אליו.
הילדים יחזרו לצד הלא חוטף.
ככה זה.
לקחת את החוק לידיים - ממש לא.
מה היא עושה עכשיו?
היא צריכה עורך דין טוב !! ולכן אני צריכה לדעת מי ייצג אותה ומי ייצג את הצד השני כדי לדעת על מי להמליץ ומיד.
יש עוד מה לעשות אפילו אחרי בי המשפט העליון.
יש הליך נוסף בעליון שאפשר לנסות אותו.
בוודאי בסוגיה איומה כזו שמפרידה ילדים!
האם היתה חוות דעת של מומחה מטעם בית המשפט??

בקיצור -תבררי הכל, ותחזרי הנה עם פרטים.
הכי חשוב - שמות עורכי דין בבקשה.
בפרטי כמובן. לא לפרסם - בטח לא כאלו שגרמו להפרדת ילדים. נורא ואיום בעיני.

למעלה