דרושה חוות דעת..

דרושה חוות דעת..

טוב אז ככה: אני נער דתי ולומד בישיבה תיכונית בצפון הארץ. מתחילת שנה באים אלינו לישיבה מהמון ישיבות הסדר/גבוהות/מכינות קדם צבאיות. בשיחות שלהם הם מדברים על הישיבה שלהם וממליצים לנו לבוא ללמוד בישיבות (ולאו דווקא שלהם) הם אומרים שמי שלא הולך למקום שמכין אותך טוב לפני הצבא בסופו של דבר נופל מבחינת דת.. הם גם מביאים כל מיני סטטיסטיקות לגבי כמה נשארים דתיים וכו' וכו'.. גם מסביב המון אנשים, חברים ועוד.. אומרים שצריך ללכת למקום חיזוק לפני.. ואם לא- נופלים. רציתי לדעת מה באמת הולך שם אם אפשר... -עד היום אני כמעט היחידי שלא דחה גיוס מכל המחזור שלי ואני נרתע מלדחות משום מה.. מה שמפחיד אותי שזה החלק שיכול לשנות את כל המשך החיים שלי.. אז חוות דעת שלכם אם אפשר.. -תודה מראש לכולם-

oshiko

New member
זה מאד אינדיווידואלי

לגבי הנושא הדתי - אם אתה רואה את עצמך עושה שירות איכותי בצבא, ורוצה להוסיף לעצמך חיזוקים כדי לבוא מוכן ובוגר יותר מהבחינה הדתית - מכינה מתאימה לך. אם אתה אוהב ללמוד (גמרא, מחשבה יהודית) ואורה את עצמך תורם ומתפתח בכיוון הזה - תבדוק את האופי של ישיבות ההסדר השונות, תראה איזו מהן הכי מתאימה לך. בכל מקרה, אני ממליץ להגיע לשירות בצבא בוגר ומוכן עד כמה שאפשר. שנה של מכינה מאפשרת לך להתכונן יותר טוב, לדעת יותר על הצבא, להתבגר מבחינת הגישה, וכו'.

למעלה