דרושה חוות דעת

zelik5

New member
דרושה חוות דעת

כידוע אני מנסה זמן מה למכור ללא הצלחה את ה-ZZR. היום התעניין מישהו שמעוניין להחליף את הקטנוע שלו - B&W 2002 בשלי. השאלה היא האם כדאי לי לבצע ההחלפה מפני שאולי הקטנוע יימכר טוב יותר. לא מפריע לי לנסוע עליו חודש חודשיים, בתנאי שהוא אכן יימכר טוב יותר. שלי שווה 37,000, שלו 16,500. ההצעה קוסמת מכיוון שאין הרבה מתעניינים בשלושת החודשים האחרונים, וזה בלשון המעטה. השאלות הן כמובן האם כדאי? איך הטוסטוס הזה מבחינה איכותית (בהנחה שאצטרך לנסוע עליו) ומבחינת השוק? כמו כן, בהנחה שהוא פחות או יותר תקין, כמה ריאלי לבקש תוספת עליו תמורת שלי?

ixmix

New member
מחירונים ושוק.

השוק קשה - באופנועים כמו בקטנועים. אם הקטנוע תקין ללא רג'קטים תוכל למוכרו במחירון, אבל אתה צריך סבלנות, והרבה. אם תוריד אותו ל2000 מתחת למחירון תוכל למכור יותר בקלות. אם יוסיף הפרש המחירונים פחות אלף, נאמר, ואתה תפסיד עוד אלפיה - גם יהיה לך קל יותר (ואתם מתחלקים בהפרש). בכל מקרה - יהיה קל יותר למוכרו מה ZZR, וההפסד, גם אם האחוזים יהיה זהה, בשחש"חים יהיה פחות (לאור הפרש המחירים). אני הייתי מבקש את הפרש המחירונים, ומוכר את הBW ב2000 מתחת למחירון על מנת שיימכר מהר יחסית (בהנחה שה BW מושלם ללא רג'קטים), ויוצא שמכרת את האופנוע ב35K (דבר שבטח היית מוכן לו). בינתיים תוכל לנסוע על הBW, כלי בעל מתלים איומים ומושב לא נוח, אבל מנוע חזק ודי אמין. מקווה שסייעתי ולו במעט - וקח בחשבון שהכל "כאילו" אני במשומך - אבל אני לא במקומך, וראוי שתתיעץ עוד.

zelik5

New member
מוסיף שאלות להסבר שלך

בוא נניח שהאדון לא יסכים להפרש המדוייק, עד כמה יהיה ריאלי לספוג לרעתי? שוב, הכל בהנחה שאין בכוונתי להחזיק בקטנוע אלא למוכרו מייד. בסופו של עניין, הכל כולל הכל, אוכל לספוג ירידה של סביבות 10% מהמחירון שלי.

איילR

New member
X אאלץ לחלוק עליך בנושא המיתלים

"איומים" הגזמת בענק.... אכן המתלים קשיחים ואינם מתאימים לאוהבי הכורסאות והנדנדות, אבל הB&W מכוון לשוק האיטלקי והוגדר על ידי קימקו כקטנוע "ספורט אלגנט" ולא כהגדרת היבואן כקטנוע מנהלים. ולכן המיתלים + השילדה הקשיחה ובתוספת החלפת צמיגי המקסיס המזעזעים בגומי משובח יותר נותן כלי עם התנהגות מפתיעה... דרך אגב אם סבלת ממיתלי הB&W הVXR יהיה לך כעינוי מבית היוצר של "ידידנו" השייך החביב מהצפון - נסאראללה.... לגבי המושב - מסכים, ואכן לפי סייברסקוטר במילאנו הוצג B&W עם מושב חדש.

ixmix

New member
אהמ...

של הVXR ספורטיביים להפליא / כפי שציינת - נוקשים. אבל החבילה הכוללת נוחה יותר, אולי בגלל המושב, אולי תנוחת הישיבה? בכל מקרה - הירידה מה BW של חבר לCN עליו נסעתי לוותה באנחת רווחה רמה. וכן - יש משהו בהגדרת היבואן כקטנוע מנהלים שגורמת לציפיה מינימלית של נוחות ממתלים.

nickname500

New member
אני לא זוכר כמה זה

אבל תצטרך לשלם גם העברת בעלות. אני מניח שתרצה גם לבצע בדיקה בקטנוע וזה עולה גם 200+ ש"ח. אם תוותר על הבדיקה, קח בחשבון שהמתעניינים בקטנוע כן ירצו לעשות בדיקה ואז יוכלו להמצא כמה ריג'קטים שיורידו ממחיר הקטנוע יותר ממה שחשבת. אני חושב שהעברת בעלות זה אולי 60 ש"ח ואז זה יחסית זניח, אבל תבדוק.

למעלה