דרושה חוות דעת על TURBO CD4

lewinson

New member
דרושה חוות דעת על TURBO CD4

שווה את ההשקעה? האם אפשר להוציא הדפסה רק של קטע קטן? בהנחה שיש מדפסת לייזר טובה, האם ההדפסות יוצאות ברור?

barduck

New member
לדעתי לא שווה את הכסף

לפחות לא לאופנועים ואופניים. ב 4x4 עם מחשב נישא וחיבור ל GPS אז כמובן לתוכנה יש יתרון אבל לדו גלגלי לדעתי יותר נוח (וזול) להשקיע בסט מפות. ממשק המשתמש בתוכנה הוא פשוט נורא ולא נוח. איכות ההדפסה סבירה (זה גם תלוי בסוג המדפסת) .אפשר להדפיס חלק של מפה כי ההדפסה בעצם נבחרת לפי מה שמוצג על המסך כך שאפשר לעשות זום ולהדפיס מוגדל על A4 . עדיין לדעתי בשטח יותר נוח עם מפה מקופלת ולא ערימת דפים.

RoyT

New member
דעה אישית

איכות המפות ויכולות בניית צירים כמו כן אפשרויות הסנכרון עם ה GPS הופכות את התוכנה לכלי יעיל ורב עוצמה. על הצד השלילי, בהחלט ניתן לשפר רבות ומהותית את ממשק המשתמש ואת יכולות העדכון מהרשת (לשמיטב ידעתי כלל לא קיימות בגרסא הנוכחית) שורה תחתונה; לרוכב החמוש ב GSP כלי חזק ורב פעלים עקומת למידה ניכרת. רועי

תוכנה מעולה לתיכנון טיולים..

מרחקים-נ.צ והורדה ל GPS. הדפסת מפות באיכות סבירה .

edwizer

New member
turbo cd 4

תוכנה מעולה הדפסת מפות עם מדפסת טובה = מעולה עם המחשבה לטייל בכל הארץ, למשל דן - אילת בשטח העלות שווה לעלות סט מפות שלם בסביבות ה700 ש"ח בנוסף היתרון שאתה מדפיס מה שאתה רוצה בתוספת המסלול מסומן בנקודות או בקוים מנקודה לנקודה. קל מאד לנווט עם דפי a4 שנכנסים בדיוק לתיקים קיימים ומראים שטח סביר לרכיבה של מספר שעות. אם מדובר בתכנון מסלולים ארוכים התוכנה פשוט נוחה ומאפשרת מציאת מקומות שאתה יודע רק את שמם. כמובן בשלב התיכנון ניתן למדוד מרחקים על גבי המסך ועוד הרבה יתרונות, וזה ללא GPS לגבי שימוש בGPS אין בכלל מה לחפש במקום אחר ***** הכותב לא קונה ולא מוכר אבל נסע דן - אילת בשטח ותיכנן את המסלול בלי עזרת ההורים.

lewinson

New member
אכן בGPS עסקינן! המלצה על GPS

קטן ונחמד, שלא ירושש אותי לחלוטין?

JacobLevin

New member
בוחן פתע ?

אני לא כל כך מעודכן בדגמים האחרונים, את הקניה שלי עשיתי לפני שנים אחדות. לי יש GPS12 של GARMIN, סוס עבודה זקן ואמין (כמו בעליו). אולם כמו שמצוין בלינק למעלה הדברים החשובים לדעתי הם: - יכולת עבודה ברשת ישראל, בדר"כ יקרא USER GRID/DARUM - חיבור למחשב - תושבת לכידון אופניים בלי לבדוק את ההיצע הנוכחי $100-200$ בארה"ב יש לך GPS, על זה יש להוסיף כ-40$ עבור כבל למחשב ותוספת.

דורון7

New member
עןד משהו..

כל כמה זמן ישנם עידכונים לסימון השבילים בארץ,נסגרי\נפתחים שבילים,אזורי תעשייה וכו', ומפות סימון שבילים לא מעועכנת זה במקרה הטוב מעצבן,ובמקרה הרע מסוכן עם נכנסים לאן שאסור,ותוכנת הטורבו מעודכנת מידי זמן,ולצרכן הישר,זה שאכן קנה ולא העתיק יש אפשרות לקבל את התוכנה המעודכנת במחיר מאד נמוך,דבר שחוסך הרבה כסף בהחלפת מפות רבה.

kerengil

New member
חייבת לתקן כאן, כדי למנוע הטעיה

אין עדכונים לתכנת הטורבו CD, כאשר יצאה גרסה חדשה המפות בד"כ נסרקו שוב אבל רוכשי התוכנה לא קיבלו עדכון חינם ואפילו לא בהוזלה עד כמה שאני זוכרת. בכל מקרה גרסה חדשה יוצאת כל כמה שנים כך שניתן להגיד שאין עדכונים!

kraps

New member
עודד, יש אלטרנטיבה לטורבו CD

מדובר בתוכנה בשם OziExplorer. אין לי כל כוונה לעשות השוואה בינה לבין Turbo CD משום שמעולם לא זכיתי להשתמש ב-Turbo CD. ה-OziExplorer תומכת בכל מכשירי ה-GPS הפופולאריים, מאפשרת העלאות, הורדות, תכנונים, קליברציה של מפות וכו'. (שמעתי שמועות על אנשים ש"העבירו" מפות מטורבו לאוזי, אבל אל תספר לאף אחד, טוב?
) התוכנה עולה 75$ ויש לה גרסת Shareware מוגבלת, ככה שניתן בהחלט להתרשם מהיכולות שלה לפני ששולפים את כרטיס האשראי. בנוגע למכשירי GPS, מהמחקר שערכתי לפני שרכשתי בעצמי עושה רושם שכמו בנושאים רבים אחרים העולם מתחלק לשני סוגי אנשים. במקרה זה - אוהדי מגלן ואוהדי גרמין. אם תנסה לעמת אותם תגלה, שהם קנאים לתוצרת החביבה עליהם בערך כמו אוהדי מכבי לעומת אוהדי הפועל
(אמרתי *בערך*, ראבק, אל תהרגו אותי) קיימת כמובן האופציה של רכישת מכשיר בחו"ל וגם כאן פועלים הכללים הרגילים - המחירים אטרקטיביים מאד, אופציות למקרה של צורך באחריות ו/או שירות אטרקטיביות קצת פחות. אם תרצה ייעוץ ספציפי פנה אלי שוב במסר. נ.ב. אז מה, מצאת כבר מי שימפה לך את מרכז מיר"ב או שהחלטת לבצע את הפרוייקט בכוחות עצמך?

lewinson

New member
ראשית, רב תודות לכולם על

התשובות המפורטות!! לאחר בדיקה שערכתי הגעתי למסקנה שבכל זאת לתוכנה מספר יתרונות על פני גירסת הנייר: 1. הבדל של כ 600 שקלים במחיר 2.יכולת עדכון מפעם לפעם (בתשלום כמובן) 3.חוסר בלאי 4.יכולת עבודה עם GPS אי לכך החלטתי ללכת על התוכנה. רשף, לגבי OziExplorer. כמובן שהחיסרון הוא העדר הקבצים הרלוונטיים, ולשמחתי (או לצערי) איני מסוג האנשים שיעבירו קבצים מתוכנה לתוכנה. לגבי מירב, מה עם יום שישי הקרוב? אתה פנוי במקרה?

kraps

New member
למען מלאכת קודש כזו...

אני אתפנה מכל עיסוקי. עכשיו הכל תלוי במזג האויר. (ובצפיפות הסקאדים בשמיים)
שלחתי לך את טלפוני במסר אישי.

lewinson

New member
טלפונך לא הגיע אלי במסרים. ידוע לי

שיש מספר אנשים המתנגדים לרעיון המיפוי אך לא שערתי שיגיעו לרמה כזו של תחכום... אשמח להתחיל מוקדם ביום שישי, אני מגיע מאזור רחובות כך שאוכל לאסוף אותך אם תרצה. אנסה לצרף אלינו בחור נוסף שבאמת מכיר את המקום על כל רזיו.

kraps

New member
עזוב אותך מפרנויה, זה המקצוע *שלי*

סביר שאנשים שהשקיעו זמן, אנרגיות ומשאבים בבניית ה"עזרים הטקטיים" יהיו מעוניינים, שכמה שפחות הדוניסטים כמונו יתעלקו להם על היצירות ויוסיפו לבלאי הטבעי שלהן. אני מבין לליבם ואת נטייתם הטבעית לגונן על יציר כפיהם. מצד שני צריך לזכור, שמרגע שהקמת משהו על אדמה ציבורית, הוא הופך להיות ציבורי באותה מידה ואינך יכול למנוע מאנשים מלהנות ממנו. בסה"כ, מי שירצה באמת לגלות את המקומות הסודיים, יגלה אותם בסוף. איתנו או בלעדינו.

lewinson

New member
מילים כדורבנות. מבלי לגרוע כהוא זה

מכבודם של העוסקים במלאכת הקודש, השבילים צריכים להיות נגישים לכל.

למעלה