דרושה חווה

MrsNoOne

New member
דרושה חווה

פתאום נפל לי האסימון שאני יכולה לשאול גם פה... אז ככה... אני עושה ע. גמר על עמידות לתילוע בסוסים(כן, מה לעשות...). אני צריכה חווה באזור ירושלים (שניתן להגיע אליה בתחבורה ציבורת) שבה הסוסים מופרדים בתאים או עמדות קשירה(כדי שאפשר יהיה לדעת של מי איזו דגימה) ויש סיכוי שיש שם תולעים. החווה שתשתתף בניסוי תקבל מימון על התילוע בזמן הניסוי ותדע האם הסוסים שלה נגועים או לא... רק בשביל הידע- אם יש יותר סוסים צעירים בחווה יש יותר סיכוי שיהיו תולעים, כי לסייחים יש יותר נטייה לזה. אני ממש אשמח אם אנשים שרוכבים באזור ירושלים יוכלו לברר אם החוות שלהם מעוניינות להשתתף בניסוי. תודה מראש חמוטל

אין מצב שלסוס אין תולעים...

מצבים שבהם הן נראות כלפי חוץ הם כבר ממש לא בריאים ורק בהם את יכולה לחקור. אז בעצם את צריכה סוסים שלא קיבלו תילוע הרבה זמן (כמה חודשים) כדי לחקור את העמידות של התולעים, או שאת בודקת את עמידות הסוס לחומר?

MrsNoOne

New member
יש מצב שזה בכויות ממש ממש קטנות

הבדיקה שלנו מזהה מ50 ביצים לגר' צואה ומעלה. אם זה פחות מזה הבדיקה נחשבת נקיה. בד"כ סוסים שנמצאים בתילוע קבוע ייצאו נקיים. גם אם סוס נמצא זמן רב ללא תילוע, אם הוא לא היה חשוף לתולעים הוא עדיין יכול לצאת נקי כיוון שהוא לא נדבק... כרגע אני עובדת על שני סייחים... אם זה משנה, חומר התילוע הוא Ivemectin. ואני בודקת את עמידות התולעים, היות והחומר פועל כנגדם... בתכלס אני בודקת את כמות הביצים בצואה לפני התילוע, בזמן התילוע, ומעקב של מספר שבועות לאחר התילוע כדי לראות את טווח ההשפעה... אם אתם מעוניינים הנה ההצעה שלי...

MrsNoOne

New member
* בכמויות. ולגבי הקובץ...

בתכנון ניסוי מופיעות שמות חוות ושמות סוסים שבסוף לא יצא לנו לעבוד איתם. שלושת הסוסים שתכננו לניסוי הראשון נמצאו נקיים. ומהחווה בראשל"צ זה שני הסייחים שהזכרתי קודם... עכשיו אני מחפשת סוסים לניסוי השני.

נראה לי הבנתי...

בכל מקרה אין דבר כזה סוס שלא נגוע בכלל. סוס שחי בעולם הזה חשוף לתולעים מהאוכל ומהאורווה שלו, בכל זמן ובכל מקום.

fliperit

New member
תנסי להתקשר להרי יהודה

(שנמצאת בצור הדסה...יש תחבורה ציבורית, אם כי קצת בעייתית) 02-5791355

למעלה