דרושה הפרדה?

EyeSeeYou

New member
דרושה הפרדה?../images/Emo34.gif

טל איתן סבור שיש להפריד בין הקהילה ההומו-לסבית לקהילת הטרנס, וכי על הטרנסג´נדרים לקדם את מאבקיהם באופן עצמאי... מצורפת כתבה, מה דעתכם/ן?

campari

New member
רגע, אז מה שהוא מציע זה ש...

גילה גולדשטיין לא תעלה לבמה ותנפנף בציצים שלה בכל ארוע הומואי? אני לא מוכן! מצד שני, יש משהו בדבריו. אולי הטרנסים ישיגו יותר אם יבדלו את עצמם מותגית מהאוכלים בתחת והבוצ´ות. מצד שלישי, שימו לב כמה הכותב ירוק. האם הייתם קונים משהו מאיש ירוק?

white star

New member
הבוצ´ות כבר מזמן הכריזו עצמאות

וה"אוכלים בתחת" רודפים אחריהן תכלס לדעתי מה שהוא מתכוון שכל צד בקהילה באמת ידאג לעצמו ויש בזה צדק לדעתי... לא?

EyeSeeYou

New member
האמת

שההומואים והלסביות לא באמת משתפים פעולה, על המלחמות והסלידה ההדדית שמענו כולנו.

עודד א

New member
סימן שעוד לא הגענו

למרות שיש בטיעוניו של טל איתן מן האמת, אני חושב שבזמן הנוכחי, כל פיצול כוחות יפגע במטרותיהם של כל הצדדים. אמנם הרעיון של ארגון על מאחד הוא נכון וטוב ביסודו, אך העובדה היא שהוא טרם קם. מכאן, שכל פיצול כרגע עלול לגרום להפרדת כוחות מוחלטת. ככל שנתאחד, כך יהיה כוחנו גדול יותר. בעתיד, כשיהיה ארגון מסודר ובו תת ארגונים, נוכל לדעת שהטיפול בכל אחד מהם נעשה ובעת הצורך ניתן יהיה להתאגד ולהלחם יחדיו על זכויותינו.

augustus

New member
או קיי

אתה אומר שרעיון של ארגון על הוא טוב ונכון, אבל מאחר והוא טרם קם, צריך להיזהר מהפיצול. קודם כל, הקביעה לפיה הרעיון הזה הוא נכון זקוקה לבדיקה בשטח, בינתיים כל הניסיונות להקים ארגון גג הניבו, עד כמה שאני מבינה (ואני לא ממש בעניינים) תוצאות די בינוניות: יש איזושהי קואליציה, אבל מאחורי כל עשייה עומד, קודם כל, שם של ארגון נפרד, וחוץ מזה, הקואליציה היא לא גוף נפרד אלא יותר כלי תיאום. יכול להיות שיש סיבות, מעבר ליד המקרה, לכך שארגון העל לא קם. אבל נעבור לפיצול הכוחות. איך קבעת שהפיצול יפגע במטרות של כולם? תקופה ארוכה שהתה הקהילה הלסבית הבלתי מפותחת תחת חסותה של הקהילה ההומואית, אשר קראה לעצמה "קהילה הומולסבית". ברגע שהקהילה הלסבית התחזקה מספיק כדי לבנות זהות עצמית ולפעול לבד, היא בחרה להתנער מפורסת החסות, למרות החסרונות לכאורה המשתמעים מכך. נכון שאיחודן של תתי הקבוצות מחזק ומסייע להשיג מטרות. הבעיה היא, בבחירת המטרות המושמות על האג´נדה המשותפת. המטרות הנבחרות הן מטרות שחשובות לקבוצה המובילה, בעלת הנראות והכוח, כאשר הקבוצות היותר חלשות תורמות את משאביהן להשגת המטרות שלא הן קבעו. לעתים העוצמה הטמונה בביחד היא משכרת כל כך, שהקבוצות החלשות מאמינות בעצמן, שהמטרה אשר למענה הן נלחמות היא מטרה מספר אחד בחשיבותה עבורן, בדיוק כמו שבארץ יש מלא דייקיות מחמד בנות עשרים ושלוש ומטה, שבאמת ובתמים חושבות שאירוע דראג הוא התגלמות התרבות ההומו לסבית, והזמן הורוד הוא עיתון המעצים לסביות. אותו כנ"ל תקף גם לגבי הטראנס, אבל אני לא מסכימה עם המאמר המצורף מהרבה סיבות: א´ כי הוא הופך את ההומואים והלסביות לבן כלאיים אחד בלתי נפרד, ואני חושבת ד"א שהפערים בין ההומואים ולסביות גדולים מאלה בין ההומואים לטראנס; וב´, הקהילה הטראנסית היא זאת שצריכה לקבוע מתי להיפרד. אם היא עוד לא מוכנה - אז היא לא מוכנה. זהו, מאחרת לשיעור.

עודד א

New member
אין בינינו וויכוח ולהבהרה

כשאמרתי "אחדותינו בכוחנו (המספרי), התכוונתי להצטרפות כוללת למאבקים סקטוריאליים. לשם הדוגמא, אני מקווה לראות את הארגונים "הגאים" והטרנסים מצטרפים ותומכים במאבק לסבי כזה או אחר, אותו מנהל הארגון הלסבי. מטרתו של ארגון העל לדעתי הוא לתאם שת"פ שכזה.

בניגוד לדעתי בעבר

יש להפריד כוחות לחלוטין. אין קשר בין המאבקים, אין מטרות משותפות, אפילו לא אד-הוקיות. יתרה מזאת, אפילו כשיש לכאורה מטרות משותפות (למשל הכרה בזוגיות חד מינית) יש לבדל את המאבקים, על מנת שהכח המספרי, הכלכלי והארגוני של ההומואים לא יסייע למטרות הלסביות.

צדק וחינוך

א. לסביות הן מיעוט. רוצות להתבדל? בבקשה - עם כל המשמעויות הנגזרות מכך. אי אפשר ללכת בלי ולהרגיש עם. לא רוצות הומואים? בבקשה - שילחמו לבד. רוצות לוותר על המספר הגדול של הומואים בכלל (והומואים פעילים בפרט), על היכולות שלהם, על הכוח המספרי והכלכלי שלהם? בבקשה - שילחמו בכוחותיהן. כל צורה אחרת זה חד וחלק ניצול ציני של ההומואים. ב. המאבקים של ההומואים קשים הרבה יותר מאלה של הלסביות (למשל בנושא הורות). אחרי שההומואים יעזרו ללסביות לקבל הכרה בזוגיות חד-מינית, האם הן ירימו אצבע כדי לעזור להומואים במאבק לקבל זכויות של הורות? ודאי שלא - כל ההתבטאויות של ראשי המתבדלות טוענות שאין להן כוונה לקחת בכך חלק. יתרה מזאת - חלקן דורש להפריד את המאבק לזכות להורות, כיוון שיש יותר סיכוי שהמדינה תיתן זכויות הורות לנשים (ובמיוחד לנשים מולידות) ולכן ההומואים רק פוגעים בהן. למה שנחכה עד שהן ידפקו אותנו, בייחוד שהן מצהירות ברמה על כוונותיהן? ג. מה בדיוק הקשר בין הומואים ולסביות? אין קשר. לא ביחס החברה, לא במהות, לא באינטרסים. כלום.

Liroy25

New member
יש הגיון מאחורי הדברים שלו

השאלה היא היכן נמתחת גדר ההפרדה? הוא אמנם מציע לעבוד בשיתוף עם האגודה השאלה היא האם הפיצול לא יביא לתחרות מסוימת ולנפילה בין הכסאות של דברים. אין לי דעה מגובשת בענין, אבל לדעתי זה שווה מחשבה.

Flipperit

New member
Separation and Unity

Here is my humble opinion about the issue of separation in general: Separation, if the focus is Unity, shouldn’t be construed as a negative path. I regard such a process as highly challenging, indispensable and necessary for empowering the sense of diversity in the world. In addition, the different groups, which share a common denominator (in this case sexual-social subcultures), will be regarded as a larger whole operated by the strength of numbers (of groups). Moreover, there are individuals who will find it easier to reach their self- determination and act upon their beliefs or inclinations, if other members of their social group embraced them as a group (you know, like a “Group Hug”), but for that, that group must exist and be active. The possible drawback of this process is, of course, if it’s done while ignoring Unity. Then different groups become estranged from each other, the appeal of diversity is lost and is replaced by hostility and people’s feelings get hurt. In this case, people would focus on self- defense more than on self-expression. How to focus on Unity while splitting? This is a whole different question, but it can be done. Sometimes all it takes is listening with a smile. XOXOXO Flipperit

למעלה