או קיי
אתה אומר שרעיון של ארגון על הוא טוב ונכון, אבל מאחר והוא טרם קם, צריך להיזהר מהפיצול. קודם כל, הקביעה לפיה הרעיון הזה הוא נכון זקוקה לבדיקה בשטח, בינתיים כל הניסיונות להקים ארגון גג הניבו, עד כמה שאני מבינה (ואני לא ממש בעניינים) תוצאות די בינוניות: יש איזושהי קואליציה, אבל מאחורי כל עשייה עומד, קודם כל, שם של ארגון נפרד, וחוץ מזה, הקואליציה היא לא גוף נפרד אלא יותר כלי תיאום. יכול להיות שיש סיבות, מעבר ליד המקרה, לכך שארגון העל לא קם. אבל נעבור לפיצול הכוחות. איך קבעת שהפיצול יפגע במטרות של כולם? תקופה ארוכה שהתה הקהילה הלסבית הבלתי מפותחת תחת חסותה של הקהילה ההומואית, אשר קראה לעצמה "קהילה הומולסבית". ברגע שהקהילה הלסבית התחזקה מספיק כדי לבנות זהות עצמית ולפעול לבד, היא בחרה להתנער מפורסת החסות, למרות החסרונות לכאורה המשתמעים מכך. נכון שאיחודן של תתי הקבוצות מחזק ומסייע להשיג מטרות. הבעיה היא, בבחירת המטרות המושמות על האג´נדה המשותפת. המטרות הנבחרות הן מטרות שחשובות לקבוצה המובילה, בעלת הנראות והכוח, כאשר הקבוצות היותר חלשות תורמות את משאביהן להשגת המטרות שלא הן קבעו. לעתים העוצמה הטמונה בביחד היא משכרת כל כך, שהקבוצות החלשות מאמינות בעצמן, שהמטרה אשר למענה הן נלחמות היא מטרה מספר אחד בחשיבותה עבורן, בדיוק כמו שבארץ יש מלא דייקיות מחמד בנות עשרים ושלוש ומטה, שבאמת ובתמים חושבות שאירוע דראג הוא התגלמות התרבות ההומו לסבית, והזמן הורוד הוא עיתון המעצים לסביות. אותו כנ"ל תקף גם לגבי הטראנס, אבל אני לא מסכימה עם המאמר המצורף מהרבה סיבות: א´ כי הוא הופך את ההומואים והלסביות לבן כלאיים אחד בלתי נפרד, ואני חושבת ד"א שהפערים בין ההומואים ולסביות גדולים מאלה בין ההומואים לטראנס; וב´, הקהילה הטראנסית היא זאת שצריכה לקבוע מתי להיפרד. אם היא עוד לא מוכנה - אז היא לא מוכנה. זהו, מאחרת לשיעור.