דרושה הברקה

דרושה הברקה ../images/Emo13.gif

מחר בערב אמורים להגיע אלינו כמה חברים של הבעל כדי לצפות יחד במשחק של "מכבי" ולהריץ טורניר פלייסטיישן (men ...
). מכיוון שהמשאב הדחוק לי ביותר הינו זמן ובכ"ז אני רוצה להכין משהו (יאמר לזכותו של הבעל שהוא לא ביקש אלא אמר :"אני אסתדר" מכיוון שההתרעה על הגעתם היתה קצרה , כי בד"כ הם נפגשים אצל אחד החברים שהוא עדיין רווק וגר בדירת רווקים) .וחשבתי להכין את הבראוניס המנצחים שלי שתמיד אהובים על כולם , קצת ירקות חתוכים עם מטבל , אבל...מה עוד? . זקוקה למשהו קל להכנה ומהיר (כי חוזרת מאוחר מהעבודה וגם הילדודס דורשים את שלהם ברקע...) ש"בנים" אוהבים לאכול , לא מוצאת דרך אחרת להגדיר זאת
. הצעות יתקבלו בברכה ובתודה
. ענת.

הי ,רגע - ומשהו בשבילכם/ן ../images/Emo9.gif :

עוגה מדהימה ביותר וקלה כנ"ל שאמנם הכנתי בפסח עבור הגעתם של הורי בעלי שהגיעו מחו"ל ולא אוכלים חמץ , בניגוד אלינו , אבל היא מעולה לכל השנה ויש בה "חומרים טובים" לאללה...מעולים לשומרי הדיאטה שבינינו בעיקר
. הקרדיט על העוגה המופלאה הזו , פשוטה כמשמעה , "הולך" לשירלי פלג שעובדת איתי באותו מקום עבודה ושבמסגרת "תחרות עוגות" שערכנו כאן כמנהגנו לפני כל חג - קטפה את המקום הראשון בלי למצמץ - ובצדק !
. *** הנה היא , עוגה קפואה : חומרים (לתבנית עגולה , רגילה): 100 גר' נשיקות 3 שמנת מתוקה 3 חב' שוקולד מריר כוס ריבת חלב (כמות של כחצי צנצנת) הכנה: 1.מקציפים 2 וחצי שמנת מתוקה בלי סוכר 2. חצי מהשמנת הלא מוקצפת שנותרה מבשלים עם השוקולד. בבן מארי (סיר עם מעט מים שבתוכו שמים סיר ובתוכו מערבבים את השוקולד והשמנת). הערת ענת : לי אין באן מאיר ופשוט המסתי את השוקולד והשמנת יחד בסיר קטן על אש קטנה). 3. את הנשיקות לשבור לחתיכות קטנות. 4.שכבה ראשונה: מורידים שליש מכמות השמנת המתוקה המוקצפת ומערבבים אותה עם השוקולד המומס ועם חלק מכמות הנשיקות החתוכות. שופכים לתבנית . 5. שכבה שנייה: מורידים עוד שליש מכמות השמנת המתוקה המוקצפת ומערבבים עם כוס ריבת חלב. (אני עשיתי עם כמות של פחות מכוס) שופכים מעל השכבה הראשונה 6. שכבה שלישית: שליש מהשמנת המתוקה שנותרה בקערה מערבבים עם שאר הנשיקות החתוכות. (יש כאלה שמוסיפים לשכבה הזו שקית סוכר וניל. אני לא הוספתי). שופכים על השכבה השנייה. אין צורך להקפיא בין שכבה לשכבה פשוט שופכים אחת על השנייה ומקפיאים. 7. לקשט לאחר ההקפאה עם שוקולד או תותים או שאר הנשיקות לשמור בהקפאה ולהוציא כרבע שעה לפני ההגשה.

clcl

New member
../images/Emo78.gifהפיצה של חברתי נחמה../images/Emo59.gif

הפיצה של חברתי נחמה פיצה עבה וטעימה מאוד. הכמות לתבנית התנור החומרים לבצק ¾ ק"ג קמח רגיל ועוד 3-4 כפות קמח 1 כף מלח 50 גרם שמרים ½ 2 כוסות מים אופן הכנת הבצק 1. ללוש לבצק 2. למרוח מרגרינה על-גבי התבנית 3. לשטוח את כל הבצק בצורה שווה על-גבי התבנית 4. להניח לבצק לתפוח ולכסות 5. לאחר שהבצק תפח להכניס לתנור עד קבלת קרום קשה בזמן תהליך ההתפחה ואפיה הראשונית להכין : 1. 3 כפות גדושות רסק עגבניות + כוס שמן - לערבב 2. קופסה אנשובי (יחד עם השמן) - להוסיף לרסק העגבניות - לא חובה אבל מוסיף מאוד טעים 3. קורט אורגנו - להוסיף ולערבב 4. לחתוך - 1 עגבניה לקוביות -"- 1 פלפל ירוק לקוביות -"- זיתים שחורים לקוביות (יש זיתים ללא חרצנים) 5. לחתוך בצל לעיגולים דקים 6. גבינה צהובה מגוררת להוציא את התבנית מהתנור לאחר שהתקבל קרום קשה ולהמשיך בתהליך ההכנה : 1. ליצוק על-גבי הבצק את רסק העגבניות 2. לשטוח (בחדירה בעזרת האצבע) : א. עגבניות בשורות עם רווח ב. בין הרווחים פלפל עם רווח ג. - " - אנשובי - " - ד. - " - זיתים - " - 3. לפזר את עיגולי הבצל 4. לפזר גבינה צהובה מגוררת 5. לאפות כ- ¼ שעה עד 20 דקות אפשר לחלק למנות ולהקפיא.

תודה , מתוקה.

צריכה להתעמק בסוגיית ה"רווחים" וכו' (והיי , את התיזה שלי סיימתי לפני 6 שנים !
) אבל נראה לי כמו יופי של מתכון , גם אם לא ספציפית למחר בהכרח. שוב , תודה !
.

clcl

New member
מה דעתך על שקשוקה......

הכל ב"סיר" אחד .... עם פיתות או לחם..... וגם טחינה וחומוס ליד? השקשוקה של חנהל'ה מאת: clclו 11/02/03 | 13:11 השקשוקה של חנהל'ה מחבת גדול (קוטר 38) שמן 2 בצלים גדולים קצוצים לטגן עד הזהבה 4-3 שיני שום גדולות פרוסות - להוסיף ולטגן (לא לשרוף) 3 פלפלים אדומים + 3 ירוקים חתוכים לקוביות- להוסיף למחבת ולטגן 1 פלפלון חריף - חתוך דק דק - להוסיף למחבת ולטגן 1 קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות 1 רסק עגבניות 2 כפיות מחוקות פפריקה מתוקה 1 כפית מחוקה פפריקה חריפה לערבב ולכסות המחבת, לאחר כ- 1/4 שעה להסיר המכסה מבעוד מועד להוציא מהמקרר 12-10 ביצים לפתוח כל ביצה לצלוחית קטנה - ליצור גומה בשקשוקה ולתוכה לשפוך את הביצה . . . כך במרווחים את שאר הביצים. לכסות המחבת לעוד כ- 10 דקות . . .

זה דווקא פחות מתאים... ../images/Emo13.gif

הם אוכלים בסלון , לא ליד שולחן . צ"ל משהו בלתי מלכלך כי היד השניה אוחזת בג'ויסטיק של הפלייסטיישן...אבל הנה , בזכותך אני "גוזרת ושומרת" מתכון טוב לשקשוקה - כבר הרווחתי !
.

clcl

New member
מה דעתך על....

חצאי פיתות אותן תמלאי בגבינת פרומעז (בגליל) + זיתים שחורים + תבלין זעתר.... ואת הכל תכניסי לתבנית אותה תציבי בתא הגריל למשך כ- 10 דקות (כאשר הגריל כבר חם כמובן). לצד הפיתות המופלאות הללו תגישי עגבניות שרי קטנות.... מעדן

צ'יפס עובד תמיד!

את יכולה לקנות כמה חבילות של צ'יפס קפוא ופשוט לזרוק לתנור... זה תמיד מתקבל בברכה. עוד אפשר מטוגנים אחרים; טבעות בצל, פסטלים וכו' וכו'. מעולה לנשנושים בזמן משחק. אפשר להכין מטבלים או סתם קטשופ ומיונז...

clcl

New member
../images/Emo6.gif אז הפלייסטייש יעבור שימון רציני

pirge

New member
מאפה גבינות סגור(חיתוכיות במנג'טים)

תכיני היום ומחר תחממי ולמנג'טים. חטיף נהדר לירקות וחמוצים. 21:50 | 03/10/04 מאפה גבינות קלו pirge / מתכונים ו בצק שקם : 200 גרם מרגרינה + קמח תופח 350 גרם + שמנת 9 אחוז ללוש ולאחסן שעה במקרר. להתחיל ללוש את הבצק עם 2 כוסות קמח ולאט לאט להוסיף עד לקבלת בצק רך ונעים. לחלק לשניים לשטח חלק אחד בתבנית משומנת לפזר עליו 250 גרם גבינה בולגרית לגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה. כדאי להוסיף מיכל קוטג' או גבינת טוב -טעם ,או גבינה לבנה 5% לרדד ולכסות בחלק השני של הבצק. לחתוך לריבועים או מעוינים. לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב או שמנת מתוקה ומעט פלפל שחור . לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה.רצוי עם כף. ולאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע זהוב חומי. אני מקפיאה את הריבועים . מפרידה בין השכבות בניילון.טעים אפילו אחרי חודש. תבנית 27X33 משומנת. תהנו.

pirge

New member
מעטפות גבינה "טוב-טעם"

מעטפות גבינות מלוח - אפשר בריבועיות בצק עלים של מעדנות מאת:פירגה בצק: חבילה גבינת "טוב-טעם" 2 כוסות קמח תופח 200 גרם מרגרינה או חמאה או מחמאה מעט מלח ללוש לבצק רך ונעים להוסיף עוד 2-3 כפות קמח רק במידה והבצק עדיין דביק. מלית: 200 גרם קשקבל מגוררת 200 גרם גבינת פטה מפוררת ( אוהבת את הפטינה) ביצה לערבב ביחד למלית סמיכה לחלק את הבצק ל-3 לפתוח בעזרת מערוך מקומח ומעט קמח על השיש עלה לחתוך ריבועים 10X10 בכל ריבוע לשים כמות נכבדה מהמלית (אפשר להכניס חצי זית בכל מעטפת) לסגור מ-2 קצוות נגדיות להבריש ביצה ולפזר שומשום להניח על ניר אפיה לאפות בחום 175 כ-15 דקות או עד הזהבה חומית. תהנו.

pirge

New member
כדורי טונה קטנים מוגשים בקיסמים

כדורי טונה קטנים מאת:פירגה 2-3 קופסאות טונה מסוננות ומפוררות היטב היטב. (הטונה בשמן אבל סחוטה) 4\1 כוס קמח מצה או פירורי לחם 2 ביצים טרופות פטרוזיליה קצוצה בצל מגורר מלח פלפל שחור לערבב היטב. ליצור קציצות קטנות ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-2 הצדדים. לגלגל שישחימו מכל הצדדים. לנעוץ בכל כדור קיסם ולהגיש. תהנו

pirge

New member
מאפינס פיקנטי---במגוון טעמים

16:44 | 08/10/04 מאפינס ו pirge / בישול לילדים ו מאפינס שונים ומגוונים. מהכמות הזו יוצאים 24 מאפינס זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט פירורי לחם . בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב עם 2 כפות שמן. להוציא לקערה ולהוסיף: - 4 ביצים. אחרי כל ביצה לערבב. 2 שמנת חמוצה -----או להמיר בגבינות רכות כמו : "קוטג' או גבינה לבנה........ כף אחת קמח רגיל. - בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד קמח. שקית אבקת אפיה 2 כפות אבקת מרק פטריות או בצל רבע קילו גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל., מי שאוהב עשבי תיבול יכול להוסיף כ-2 כפות.(פטרוזיליה קצוצה או כוסברה) לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות לכל קערה להכניס טעם אחר כמו: 3 כפות תירס 3 כפות טונה ללא השמן 3 כפות ברוקולי חתוך ומאודה 3 כפות גזר מגורר 3 כפות דלעת\בטטה מגוררת 3 כפות אגוזים קצוצים ועוד כיד הדמיון. לעשות מהבלילות מאפינס בתבניות שקעים. אפשר להקפיא ולהוציא את הכמות והטעם הרצויים. תהנו

דליילה1

New member
פירגה יקרה, איזה מתכונים../images/Emo70.gif

נקראים נהדרים, אחד אחד (כמו תמיד!). גזרתי ושמרתי
ומצטרפת להצעה: העם דורש

ana09rd

New member
אני היתי קינה בגטים עושה צנימים

קונה גבינות או נקניקים פיצוחים פירות זיתים חמוצים

למעלה