דרום הקריה

orangecalx

New member
דרום הקריה

שלום, למישהו יש תמונות עדכניות של הכביש החדש שסללו בין רחוב הארבעה למגדל הממשלה? ומה קורה עם הגשר להולכי רגל שנמצא שם באמצע הכביש? בנוסף הייתי מעוניין לדעת אם השיקום של המבנים לשימור מתחת למגדל פלטינום יחל בקרוב או בכלל.

מה זה המיגדל שבונים שמה ?../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

בסוף הכביש החדש מתחילים לבנות מיגדל צמוד למיגדל הממשלה . אוליי למישהו יש מושג ?????????????????

danezeq

Member
זה לא נראה כמו שטח של מגדל

אין לי מושג מה זה גידרו שם והציבו מנוף - אולי זאת רק עבודת תשתית? באמת חידה

תיראה משהו !

מאחורי הגדר על הגיבעה צמוד למיגדל הממשלה נימצאים אולפני הטלויזיה של רשות השידור ( אולפני תל אביב של קול ישראל ) . אז יכול להיות שזה מיגדל קריית רשות השידור
. דרך אגב .......................... ממש קרוב מאוד 2 רחובות מישמה מימול מיגדל חיל האויר נימצאים אולפני הרדיו של רשות השידור ( אולפן 5 של קול ישראל ) .

מיגדל רשות השידור

ממש מעל הגדר שבסוף הכביש החדש צמוד מאוד למיגדל הממשלה . נימצאים אולפני טלויזיה של רשות השידור . עכשיו .................. ממש קרוב לשמה ב-דרום הקריה מרחק 5 דקות הליכה מימול מיגדל מילניום נימצאים האולפנים של הרדיו . לפי התוכנית רוצים ליבנות בניין שבו יהיו האולפנים של הרדיו ו-של הטלויזיה ביחד .

danezeq

Member
כן שמעתי כבר מזמן על מגדל רשות

השידור נדמה לי מגדל של 29 קומות אם אני זוכר נכון הוא בתהליכים ממש מתקדמים - צריך להשאר ולעקוב אחרי השינויים בשטח הזה ליד מגדל הממשלה ובמבני הסמוכים (שלטענתך שייכים לרשות השידור) אבל - ליד המבנים האלה יש קיר יסודות (קיר ששומר את האדמה במקום ע"מ לחפור בור מצד אחד של הקיר ומהצד השני לשמר את האדמה במצב הקיים) כדי לבנות שם מגדל - צריך להרוס את הקיר הזה, אז שים עיניים על הקיר הזה

אני יודע ../images/Emo8.gif

השטח ששמו סביבו גדר ובתוכו יש מנוף זה שטח של רשות השידור ומעליו יש קארוונים של אולפני הטלויזיה . מיגדל רשות השידור זה בניין שבו יהיו האולפנים של הרדיו ו-של הטלויזיה ביחד . ומעליו צריכה להיות אנטנה גבוהה ענקית עם צלחות לויין .

בקיצור ולעניין ../images/Emo8.gif../images/Emo13.gif../images/Emo98.gif../images/Emo22.gif

ניראה לי שהמנוף נועד כדיי להזיז את הקרוואנים ( אולפני הטלויזיה של רשות השידור ) בשביל להתחיל ליבנות את מיגדל רשות השידור .

הבתים שנועדו לשימור

הבתים שנימצאים ליד מיגדל פלטינום ו-מילניום אלה בתים מלפני 120 שנה שאמורים להזיז אותם למקום אחר במקום להרוס אותם . פשוט יבוא קבלן יחתוך את היסודות יביא מנוף ויעשה לו טיול כדיי להכיר את תל - אביב עד שהוא יגיע למקום החדש שלו

danezeq

Member
הזזת מבנים - בישראל?

וואו!! זאת לא פעם ראשונה? אני זוכר שעשו את זה בניו יורק והראו את זה בחדשות!

יש כמה בתים ברחוב קפלן

יש כמה בתים ב-קריה ו-ברחוב קפלן שרוצים להזיז כדיי להרחיב את הכביש . פשוט רוצים לישמור עליהם ולא רוצים להרוס אותם . הם פשוט יתחילו להכיר את כל תל-אביב

orangecalx

New member
בתים לשימור

אבל אולי הולכים להזיז רק את הבתים שנמצאים ממש על רחוב קפלן. מה עם הבית שמתחת למגדל פלטינום? לפי התוכנית שראיתי הוא נשאר במקומו וישוקם. מתי השיקום אמור להתחיל? רק אחרי שכל הבניינים של צה"ל יפונו, או בשלבים?

נכון !!!!!!!!!!!!!!!! ../images/Emo22.gif

ישנם כמה בתים ברחוב קפלן גם ב-קריה הצפונית בתוך הבסיס הצבאי יש כמה בתים שנועדו לשימור ואסור להרוס אותם . בעיקר 3 הבתים ברחוב קפלן פינת רחוב דוד אלעזר . הבית מיתחת למיגדל פלטינום היה יקב גרמני - טמפלרי מלפניי 122 שנה שרוצים לישמור עליו . עכשיו מחכים שכל הבניינים של צה"ל ב-דרום הקריה יעברו ל-מיגדל מטכ"ל ו-אז יתחילו לשקם ו-ליבנות את האזור של דרום הקריה .

orangecalx

New member
אולי זה יעזור

אני לא יודע עד כמה זה מדויוק. אם למישהו יש הסברים אחרים שיסמן על התמונה. התמונת המקור לקוחה מתוך אתר "תל אביב במבט חדש"

יש עוד כמה בתים ישנים

בתוך הבסיס הצבאי יש עוד בתים ישנים מאוד שנועדו לשימור . יש גם בית אחד מאוד מאוד מפואר בתוך הבסיס הצבאי . ברחוב בגין פינת רחוב החשמונאים מאחורי הכוח מימול בית פלטינום . יש את הבית הגרמני - טמפלרי הכי יפה ב-קריה . דרך אגב ............................................ ברחוב דוד אלעזר ליד הגשר של ההולכי רגל יש את האנטנה הראשונה בארץ ישראל ש-בנו הטמפלרים .

orangecalx

New member
29 מבנים

לפי הסרטון באתר "תל אביב במבט חדש" ישנם 29 מבנים שמיועדים לשימור בכל שטח המתחם.

כולל הבסיס הצבאי ?????

הם דיברו שמה רק על הקריה הדרומית . הם בכלל לא היתכוונו ל-קריה הצפונית ( הבסיס הצבאי ) .

סיום הפרוייקט ב- 2010

כל הבנייה והפרוייקט יסתיים רק עד 2010 . הנה תמונה של המקום שבו צריך לקום המיגדל החדש צמוד ל-מיגדל הממשלה ולידו מאחורי הבית הקטן נימצאת האנטנה הראשונה של ארץ ישראל .

תיראה משהו

ברגע שיסיימו ליבנות את מיגדל מטכ"ל אז כל היחידות הצבאיות יעופו מישמה אז אפשר יהיה להתחיל ליבנות שמה יותר מיגדלים במקום הבסיסים הצבאיים שיש היום .

למעלה