דרום הודו

דרום הודו

הי לכולם,
כזכור (או שלא
), נוסעת בדצמבר לשלושה שבועות בהודו, לבדי, ומתחילה לתכנן. יש לי מקבץ שאלות, מהן אוויליות יותר ופחות, ואשמח אם תוכלו לסייע.
מסלול. בסיבוב הקודם שלי פשוט נחתתי ונתתי לדברים להוביל אותי. בסיבוב הזה זמני קצוב וגם, בעיקר, הבנתי שהדבר שהכי אהבתי אז היו השבועיים שבהם נסעתי ממקום למקום עם עצירות קצרות. לא בקטע של אתרי תיירות בהכרח וסימון וי (מזה אני לא עושה בכלל), אבל כן הנדודים. אוהבת רכבות ואוהבת לזוז. אז עשיתי לי רשימה, קצת ארוכה מדי נראה לי, של דברים שמעניין אותי לראות:
בומביי > גוקרנה > האמפי > בנגלור > מייסור > ורקלה > קוצין > בומביי והביתה. חשבתי גם על ביקור במהבלשוואר או במונאר.
מה דעתכם? על מה לוותר? אני לא כל כך אוהבת את הקייטנה הישראלית אז אם יש מקומות מועדים, אשמח לאזהרות.
מזג אוויר ולבוש: זה בסעיף השאלות המטומטמות. מה לובשים בדצמבר למקומות האלה? לקחת בגדים ארוכים? נעליים? חם? קר? קריר כמו תל אביב בנובמבר? הצילו.
לינה: מהמחקר שלי בשבועות האחרונים, המלצות של מטיילים אונליין וכו', אני מגלה שוב ושוב מחירים שנראים לי מופרכים לחלוטין. 2400 רופי ללילה במומבאי, 1700 רופי ללילה במייסור וכן הלאה. אז אני מבינה שהדברים השתנו בעשור הקודם, אבל עד כדי כך? לשם השוואה, במומבאי, שגם אז נחשבה יקרה יחסית, ישנתי כמה ימים במלון קטנטן וטוב ליד CST וזה עלה 600 רופי. בצפון הודו טווח המחירים נע בין 40 רופי במקלאוד ל250 רופי בניו מנאלי, לחדר מקסים ונקי עם מים חמים וטלוויזיה וכאלה. הדבר הכי מופרך שעשיתי אז היה לישון בטירה בנאגאר, וזה עלה 1800 רופי. האם כצעקתה? באמת השתנו הדברים עד כדי כך? ואם כך, כמה כסף צריך לתכנן ליום אם אין כוונה להתכלב (ואין)?
זו בעצם שאלה פתוחה: כל טיפ/המלצה/דיס-המלצה שקשורה למקומות שעליהם שאלתי, כולל נסיעות, גסטהאוסים ומה שבא לכם, ישמח אותי.
המון המון תודה מראש!
פ"פ

sailor

New member
להערכתי תוכלי למצוא לינה בשליש עד חצי

מהמחירים שנקבת.
בקולבה, מומבאי המחירים לחדרים מתחילים מ-$6, נראה לי שזה לא יספק אותך אבל בכפול עד פי 3 מזה תמצאי חדר טוב.
במיסור ישנתי ליד הגלריה - ארמון ג`אגאנמוהאן במלון נקי ומסודר ב-250 רופי בלילה ויש מלונות תרמילאים דומים ממזרח לשוק.
נסי לחפש גסטהאוז ותמצאי חדרים מתאימים במחיר סביר.

עשית תכנית לזמן כפול, זה בסדר אם זה בסיס לשנויים וקיצוצים ואת מוכנה להתאים את עצמך לקצב שיגרום לך הנאה וסיפוק מהטיול.
אני הייתי מתחיל בהאמפי וממנה דרומה. לי הנסיעה ההפוכה, מהאמפי למומבאי בסליפר ללא מיזוג היתה נעימה והחברה בתא נחמדה.

בדרך למיסור (או לבנגלור, לא הייתי בה) כדאי לראות את המקדשים בהאלביד ובלור ואת מקדשי הג'יין בסביבה ובפרט בסרבנבלגולה.

חוף הייתי דוחה לסוף, אם אכן תגיעי לוארקלה זה שילוב של עיר מקדשים מרתקת וחוף נהדר.

אתר מומלץ לקריאה http://shezaf.net/מדריכים/הודו/קרנטקה.html וכן האתר של גילי חסקין, GOTRAVEL ומסע אחר.

מזג האויר במקומות הנמוכים נעים עד חם, בהרים יכול להיות קריר בערב, מעיל רוח הספיק לי, לרגישים אפשר פליס בנוסף, לא יותר מזה.

תודה רבה!

וזו לא באמת "תכנית" במלוא מובן המילה. כמו שאני מכירה את עצמי, זה יהיה שליש מהמקומות. בגלל זה תוהה כבר עכשיו מה למחוק
.
ומה לגבי נעליים? שונאת לנעול ושונאת לסחוב (אמרתי כבר שהשאלות שלי אדיוטיות?).
ותודה על הקישורים!

kfktj

New member
נעליים אפשר לוותר

כפכפים/סנדלים יותר מומלץ...גם אני נסחבתי עם נעליים הרבה זמן, השתמשתי בהם רק לטריונד בדהרמסלה ואז שלחתי הביתה.

רק להיזהר משיזוף כפכפים

sailor

New member
היו איתי נעלים

אבל נעלתי רק סנדלים או כפכפים.

גם אני לא הגעתי לכל המקומות שתכננתי אבל נהנתי מכל המקומות אליהם הגעתי.

חדרים זולים במומבאי

יש לך המלצה?
המליצו לי על YWCA - ושם עולה כמו שאמרתי. יש חדרים בלי להתכלב בפחות?

kfktj

New member
תשובות

נראה לי יותר מדי מקומות במעט מדי זמן, גם תקחי בחשבון את הנסיעות שהן דיי ארוכות בדרום, הייתי ממליץ לך להוריד כמה מקומות.

לגבי מקומות עם ישראלים- מבין מה שציינת רק האמפי ידועה כיעד של ישראלים, אבל רק בצד אחד של הנהר. בצד השני (לאיפה שמגיעים עם הריקשה) כמעט ולא תראי ישראלים, ושם גם יותר מעניין לטייל (על חורבות העיר העתיקה). למרות ששמעתי שמתכוונים להרוס את הכפר כי הוא מסכן את העתיקות (אומרים את זה כבר כמה שנים).
מקום מדהים ושווה להקדיש לו מספר ימים...

אה והלינה יחסית זולה- כ300 רופי לחדר נקי וטוב, או 150 רופי לחדר רגיל עם נחש קוברה מתחת למיטה (מקרה שקרה לי).

בנגלור- הייתי שם יום אחד ולא היה לי הרבה זמן לטייל, עיר מודרנית יחסית ומעצמת הייטק הודית. הייתי שם בקניון מפואר וראיתי סרט וטיילתי בשווקים, לא ממש חקרתי מה אפשר לעשות יותר מזה.
אני משער שהלינה שם יקרה.

קוצ'ין- יעד מדהים, הכוונה כמובן לפורט קוצ'ין, מגיעים לארנקולם ואז לוקחים מעבורת עד לאי (לא לקחת ריקשה במאות רופי! מעבורת עולה 6 רופי וגם הרבה יותר נחמד). אווירה כמעט אירופאית, מאוד נקי, המון מאכלי ים, כנסיות מהודרות ואנשים ממש נחמדים. לינה שם עלתה לי 350 רופי אבל זה היה בספטמבר לפני העונה.

מונאר- מקום מדהים ביופיו, לא ראיתי תייר אחד חוץ ממני, אפשר לטייל יום-יומיים באתרים היפים ולהמשיך הלאה. לינה גם ממש זולה - 150 רופי.

מייסור- לא הייתי אבל הבנתי שיש שם ארמון מרהיב...
אני משער שהלינה שם גם יקרה.

לגבי המחירים- קחי בעירבון מוגבל מה שציינתי כי הייתי לפני-העונה (ספטמבר-תחילת אוקטובר), לפי דעתי המחירים יכולים גם לקפוץ פי 2 בעונת התיירות.

ולגבי מזג האוויר- ממליץ על האתר הזה:
http://www.mustseeindia.com/
תרשמי את היעד+ weather ותקבלי את העונות של כל יעד. ישנם כמובן דברים לא צפויים כמו מונסונים שמקדימים וכו' אבל בסה"כ הוא לא אכזב אותי.

תעשי חיים!

sailor

New member
פורט קוצין זה לא אי

זה שפיץ של חצי אי.
יש גם אוטובוס שמגיע, אבל המעבורת נוחה ושוה לנסוע בה.
במייסור הלינה עלתה לי חצי מאשר בארנקולם אותו מחיר כמו בוארקלה.
מונסונים יכולים להקדים, אבל לא לדצמבר וינואר, בקומילי טפטף עלי קצת גשם בפברואר, אבל לא משהו שצריך להרתיע.

צחקתי בקול מהקוברה מתחת למיטה

למרות שזה לא נשמע לי מצחיק באמת
.
מישהו מכם הזמין לינה מראש? גם הקונספט הזה נראה לי מטורלל איכשהו.
ותודה רבה!

kfktj

New member
כן, שהייתי שם זה היה פחות מבדר :)

עכשיו כמובן אפשר להסתכל אחורה בחיוך...

ולגבי לינה מראש- הזמנתי פעם אחת לינה בדלהי (מהארץ), הגעתי למיין באזאר ב3 בלילה והמלון פשוט התנער ממני ושלח אותי לסבב חיפושים שכלל גם בריחה מחבורה של כלבים חולים והאנשים היותר מפוקפקים של המיין באזאר. מאז אני לא מזמין מראש, פשוט מגיע וברוב המקומות יש מקום בשבילי- במידה ולא- ממשיך למלון הבא...

למעלה