דרום אמריקה

pasiflora3

New member
דרום אמריקה

אני נוסעת בעוד כחודש לדרוטם אמריקה, נוחתת בפרו, לימה. מתכננת להמשיך לכיוון הווארז וכנראה גם לקוסקו. רציתי לדעת עד כמה קר יהיה לי שם במהלך ספטמבר?! זה אפשרי בכלל לעשות טרקים ולישון בחוץ? מה דעתכם?! ואח"כ - עדיף לבוליביה או לרדת לארגנטינה ישר?!

jeshu

New member
חיפוש בגוגל העלה אתר בינלאומי שבו את יכול לבדוק כשאת שם,אבל אין שם את הוארז (שזה באמת רק כפר קטן). וניסיתי למצוא מפה מפת משקעים שמפרטת כמות משקעים מול עונות השנה באתר של משרד החקלאות הפרואני - אבל לא מצאתי.מה שכן יש להם שם מידע על שמורות טבע - אבל בספרדית - אבל כדי להתחיל להתרגל.

austin1

New member
כדאי לנסוע בעונה הזאת בכלל

לפרו ובולביה ? כי הבנתי שזאת העונה של ארגנטינה וצילה בכלל ולפרו בולביה זה יותר באיזור אפריל ומעלה

pasiflora3

New member
אולי...

מישהו יכול להגיד לי בגדול מה החודשים המומלצים להיות בכל אזור בדרא"מ? אני פשוט לא מצאתי שום דבר כזה... אני אגיע בספטמבר לפרו, והשאלה היא לאן כדאי משם ומתי, ועד כמה נורא להיות כל ספטמבר באזור פרו (לימה, הווארז, קוסקו). תודה רבה

Yo-man

New member
בגדול

החוק שעליו ממש לא מומלץ לעבור הוא דרום היבשת, שם כדאי להיות בדצמבר-פברואר (שיא הקיץ שם). לפני זה ואחרי זה מדובר על תנאי אקלים ממש קשים ובטח לא מהנים. וגם כך בינואר היה לנו ממש קר בדרום צ'ילה בלילות. נהוג להגיע בפברואר לברזיל, להינות מהקרנבל, אבל ברזיל נוחה כל השנה, תלוי באיזורים (אוקטובר בצפון הרחוק רטוב מאוד). לגבי המדינות האנדיות מומלץ לבקר בהן בספטמבר-אוקטובר-נובמבר או מרץ-אפריל-מאי. בחודשים האלה לא קר מידי ולא גשום מידי, אבל לא מדובר בתנאי אקלים קיצוניים (מלבד על פסגות ההרים בשיא החורף) לגבי מרכז אמריקה - זו סיפור אחר, ואני לא מכיר אותו.

למעלה