דרום אמריקה

LIRY1

New member
דרום אמריקה

שלום לכם! אני מתכננת נסיעה לדרום אמריקה מאמצע ספטמבר. תכננו להתחיל את הטיול בלימה/פרו ומשם לעלות צפונה להפגש עם חברים שכבר נסעו... אבל מישהו אמר לי שפרו נחשבת מקום גבוה, ולא כדאי להתחיל שם אחרת נחטוף מחלת גבהים, בעיקר אם ישר עולים צפונה. מישהו יודע משהו על זה!? תודה

esttg

New member
היי.

פרו אכן גבוהה מאוד .. אז מה ? מגיעים למקום גבוה נחים יום יומיים ואז יוצאים לאיזה טרק חביב . עניין הגבהים הוא ענין של הרגל בלבד, יש לתת לגוף להתרגל לפני שעושים פעולות פיזיות. את מתחילה את הטיול בלימה כלומר בגובה פני הים .אין לך מה לחשוש מלנחות בגובה 4000 מטר.

lihish

New member
דרום אמריקה

היי הדר, התחלתי את הטיול בלימה והמשכתי צפונה, אכן נתקלנו בסימפטומים חלשים של מחלת גבהים שנבעו מדילול החמצן, אך לאחר יום הסימפטומים עברו. אני יודעת שיש כדורים שמאוד עוזרים לבעיה עם הגבהים אבל הנושא הוא מאוד שונה מאדם לאדם ולא כולם "חוטפים" מחלת גבהים. חשוב לי לציין שהרבה מהמקומות בטיול הם בגובה רב, ואחרי שתתרגלי, הדבר לא ישפיע עלייך. חשוב שתהיה מודעת לסימפטומים ובמידה והם לא נעלמים לרדת מהגובה. שיהיה בהצלחה, ליהי

carmelz

New member
אין בעיה

אין שום בעיה לעשות את מה שתארת. לימה נמצאת בגובה פני הים ואין שם בעיה של "מחלת גבהים". אני מניח שכשאת אומרת שתסעו צפונה הכוונה להוארז, שם כבר יותר גבוה, אבל אם אתם מתכננים לעשות טרקים ולא טיפוסי הרים, אז לא צריכה להיות בעיה מיוחדת כי לא מגיעים לגבהים בעייתים.

Blueyes2

New member
הוארז היא בגובה 3300 מטר בערך

זה אכן נחשב כבעייתי עבור כמה אנשים..
כמו שכתבו -הנחיתה בלימה בפני הים ,אך אני מציעה לך כשאת מגיעה להוארז להשאר שם כמה ימים , רק מההסתובבות בעיר את תרגישי אם הגובה משפיע עליך. אפשר בינתיים לצאת לטור של יום ( למרות שיש את מערת הקרח בגובה של איזה 5000)וסתם להסתובב בעיירה ולתכנן את הטרק. בטרק - לשים לב כמה עולים בכל יום כי אפשר גם להגיע לגובה של 4800 ולאנשים ( כמוני ) היה מאד קשה לעלות 1500 מטר ביום.. צריך לקחת את הנושא ברצינות ולא לפתור אותו עם איזה אקמול ( שממש לא מומלץ בלי קשר..), אלא לרדת גובה ולנוח.

maz

New member
אני שייכת לאלה שלא התרגלו לגובה

כמו שכבר אמרו לך - לימה היא לא בעייתית כי היא על צוק מעל הים (ואני ממליצה לך ללכת לראות את המראה הזה) אבל לי וגם לבעלי היתה בהחלט בעיית התאקלמות בהוארז. הגענו אליה מאקוודור אחרי כמה ימים באזורים הנמוכים יותר (500-1000 מ') וביום-יומיים הראשונים הרגשנו קצת כאילו אנחנו בסופה של שפעת- חולשה כללית וקצת כאבי ראש. לאחר שזה עבר יצאנו לטיול יום שהגיע ל 5000 מ' (הרוב כמובן בנסיעה). הוא התגבר על זה יפה. אותי זה גמר. אחרי שחזרנו להוארז והתאוששנו עוד יום-יומיים יצאנו לטרק שמגיע ל 4800. אני פיתחתי את כל מה שכתוב בספרים: איבוד תאבון, חולשה, בחילות. והעיקר - חוסר היכולת ללכת אפילו בעליות ממש מתונות נורא תיסכל אותי כי ידעתי שאני בכושר טוב ובגובה נורמלי אין לי בעיה בכלל. מה שאני רוצה להגיד: אין חוקים ואין כללים. צריך להיות מודעים לקושי ולקבל אותו וגם להיות זהירים כדי לא להקלע למצב של בצקות במוח וכו'.

למעלה