דרום אמריקה

• פותח הנושא GP13
  • פורסם בתאריך

GP13

New member
דרום אמריקה

שלום כולם,
אחרי סיום תואר ראשון שמתקרב במהרה אני רוצה לטוס לטיול דרום אמריקה לבד קצת לחפש את עצמי... בלי זמן מוגבל נכון לעכשיו
עכשיו בכנות אני לא ממש מבין בזה ואין לי יותר מידי חברים שטיילו שם אז אשמח לכמה שיותר פרטים.

מקומות לעבור בהם
תקופות עדיפות בשנה
איזה דברים צריך לסגור ולסדר כבר בארץ (ויזות, החלפות כספים, חיסונים, רישיון נהיגה, ביטוחים וכל ההכנות המוקדמות אפילו רשימת ציוד יכולה לעזור לי)
מקומות בהם יש ריכוז גבוה\נמוך של ישראלים
מקומות שאפשר לעבוד בהם
התנהלות במקום עם מבחינת כספים ותכנון תקציבי

בקיצר כל פריט מידע יכול לעזור כי אני באמת בור בנושא.

תודה מראש לעוזרים

BigBadWolf

Member
טיול נפלא

גם אני נסעתי לשם אחרי תואר ראשון לחודשיים מאמצע אוגוסט עד אמצע אוקטובר (זה הזמן שהיה לי לפני תחילת התואר השני). אני טיילתי בזמן הזה בבוליביה, פרו וקצת אקוודור (בעיקר גלפגוס) כך שאוכל לעזור לגבי האזורים האלו. למעשה אלו כנראה האזורים שתתחיל מהם בגלל מזג האוויר שנהיה קר מאוד בדרום ארגנטינה וצ'ילה (קיץ כאן זה חורף שם). אוכל בהמשך לתת לך פרוט של הטיול שלי (לו"ז, המלצות ותמונות) אם תרצה.
למדינות דרום אמריקה לא צריך להכין ויזה מראש, מקבלים במקום במעבר הגבול\שדה תעופה. למעשה ישראלים מקבלים שם וויזה ביתר קלות, בעוד אמריקאים לדוגמה מקבלים ויזה לשבוע-שבועיים אחרי תחקיר ישראלים מקבלים הרבה פעמים ויזה לשלושה חודשים בלי להניד עפעף.
כמו בכל מקום בעולם, החלפת כספים במעבר הגבול היא יחסית יקרה יותר. לכן, מחליפים קצת בגבול ואת השאר אחרכך בעיר. ההתנהלות הכספית שלי היתה כזו שלקחתי סכום דולרים שהספיק לשבועות הראשונים וחלק ממנו נשאר בתיק ליתר בטחון. בשאר הזמן השתמשתי בכרטיס אשראי בשביל להוציא כסף. לקחתי איתי שני כרטיסי אשראי, באחד השתמשתי באופן קבוע והשני היה מוחבא במקום אחר לגמרי כך שאם יגנבו אחד ישאר השני. אל תשכח לשים יד שתסתיר את הקשת הקוד הסודי, לך תדע במקומות האלו...
לחיסונים צריך לדאוג כמה שיותר מהר כי יש חיסונים שלוקחים זמן (צריך לדוגמה 2 חיסונים בהפרש וכו'). לך למרפאת חוץ, לדוגמה בלשכת הבריאות המקומית או בבית החולים הקרוב, ותתייעץ איתם מה אתה צריך. הם גם ימליצו לך באילו מקומות צריך לקחת מלרון ואיך משתמשים בו. רק לפני שאתה הולך אליהם תדע בערך לאילו כיוונים תרצה לטייל כדי שהם ידעו להכווין את הייעוץ. אל תשכח פנקס חיסונים (גם של הצבא).
אני לא מאמין שתצטרך רישיון נהיגה שם, אבל גם אם כן הרשיון הישראלי הוא בינלאומי כך שאין מה לדאוג (אני מניח שיש לך את הרשיון החדש, זה עם המספור בסעיפים ושמאחורה יש ציורים של אופנועים, מכוניות ואוטובוסים ומשאיות).
קנה ביטוח נסיעות. אישית אני תמיד קונה בלמטייל כשאני עושה קניות ציוד, אבל לא יצא לי להפעיל אותו אז אני לא יודע עד כמה הוא טוב או לא.
לגבי תקציב, לי יצא בממוצע 50$ ליום גם בבוליביה וגם בפרו (לפני שנתיים וחצי) כאשר לא התכלבתי אבל גם לא התפרעתי וסגנון הטיול שלי היה הרבה טרקים ולהשתדל לא להתקע בערים. כמובן שזה לא כולל דברים שקונים בארץ כמו טיסות וכו'. גלפגוס עלה לי 1000 דולר לשיט של 8 ימים (פלוס טיסה 300 דולר וכניסה 100 דולר). שווה כל סנט.

BigBadWolf

Member
אה, ושכחתי עוד משהו - תלמד ספרדית

המקומיים בדרך כלל לא יודעים אנגלית (הרבה פעמים יודעים יותר עברית מאנגלית). כדאי מאוד ללמוד קצת ספרדית לפני שנוסעים כדי שתוכל לתקשר בצורה בסיסית.

המלצה

גש לאחת מחנויות המטיילים שעושים הרצאות לתרמילאים (ללא תשלום) ולך להרצאה על דרום אמריקה - זו דרך נהדרת לקבל ריכוז של כל המידע ביחד, לגבי תכנון הטיול, מה לקחת, מה לראות וכו', כי בכל זאת קשה לכלול את כל המידע הזה בהודעת פורום. הרצאה כזו היא לדעתי הצעד הראשוני שכדאי לך לעשות, והיא תפקס אותך יותר ותעזור לך לשאול שאלות ממוקדות יותר.

ועוד המלצה על חשבון הבית: לגבי "מקומות בהם יש ריכוז גבוה\נמוך של ישראלים" - שכח מזה. אל תתכנן את הטיול שלך סביב ישראלים. רובם עדר, שנעים באותן דרכים ובין אותם מקומות, ויוצרים בועה ישראלית. אתה נוסע כדי לשנות אווירה ולהכיר עולם אחר, ולשם כך לא מכוונים מראש להיות מוקפים ישראלים אלא נוסעים לפי מה שמעניין אותך, ומטיילים עם אנשים מעניינים (זרים וישראלים כאחד) שאתה פוגש בדרך לפי רמת החיבור שלך אליהם ולא לפי זהות הדרכון שלהם. דבר אנגלית, נסה להכיר מטיילים מכל העולם, אל תישאר בתוך הבועה שבה תדברו כל ערב על השירות בצה"ל. זה פספוס.

GP13

New member
המטרה זה להימנע מישראלים נוספים ככל האפשר :)

BigBadWolf

Member
הרבה מידי אנשים אומרים את זה, דעתי קצת שונה

יותר דומה למה שאמרה אי-שפיות. בטיול שלי עשיתי שליש מהטרקים עם ישראלים, שליש עם ארופאים ושליש לבד (עם מדריך). אני לא רואה שום סיבה להמנע במודע מישראלים אחרים, פשוט לא לגרום להם לתקוע אותך. כפי שאמרה אי-שפיות, לך למקומות שמעניינים אותך ועם האנשים שנחמד לך להיות איתם. מה זה משנה מאיפה הם?

נ.ב.
דווקא כשנסעים לבד כמו שאני עשיתי וכמו שאתה רוצה, בטח בטיול הראשון מסוג זה, יש ייתרון מסויים ללפגוש ישראלים מידי פעם. לא כל הזמן, אבל לפעמים זה נחמד כשיש קשר עם מישהו קרוב למנטליות שלך שיכול לתת לך טיפים להמשך. וגם לדבר עברית מידי פעם עם מישהו זה נחמד.

מסכימה ומוסיפה

הישראלים שמטיילים בחבורות בדרום אמריקה די הוציאו אותי מדעתי. כמה מהם אף שאלו אותנו בתימהון "מה, זה רק שניכם? איפה שאר החבורה שלכם?"... אבל חלק מהישראלים שמטיילים לבד, בגישה שמסתכלת על האדם ולא הדרכון וברצון להכיר אנשים חדשים ותרבויות חדשות, היו אנשים נהדרים (ולרוב הם גם בעלי מידע מצוין שצברו בטיולם ואפשר להיעזר בו). לכן כדאי להימנע ממקומות לינה שהם במובהק "מעוז ישראלים" ופונות לקהל ישראלי בלבד (שרובו מאותם קבוצות), ועל פניהם לבחור במקומות בינלאומיים, אבל לא צריך לברוח מכל יליד הארץ באשר הוא...

טיילתי ברבות השנים עם אנשים מכל העולם, משלל רחבי אירופה, דרך אוסטרלים, קנדיים, יפנים, סינגפורים, ואפילו עם תרמילאית קוריאנית (לא נתקלתי ביותר מדי מהם) שבקושי דיברה אנגלית (מסתבר שקללות על טרק מעצבן זו שפה אוניברסלית, וגם שרנו לא מעט שירים של להקות ששתינו אהבנו), וגם עם ישראלים. החוכמה היא למצוא את האנשים הנכונים, מאיפה שהם לא יהיו.

BigBadWolf

Member
גם מעוזות הישראלים לא כל כך נוראיים

גם בהוסטלים 'של ישראלים' פגשתי הרבה מאלו שמטיילים לבד\בזוגות. בעיקר מהחבורות הגדולות צריך להתרחק (בג'ונגל פגשתי חבורה כזו, הם עשו הרבה רעש והעדיפו לשחק בקלפים על-פני לצאת לסיור לילי ואחרכך התלוננו שהיה משעמם ולא ראו אף חיה). למעשה, ההוסטל הכי טוב שהייתי בו היה 'של ישראלים' בקיטו - בעלת ההוסטל מסתבר ממש אוהבת את ישראל ועשתה פעילויות כמו שעור בישול (אמפנדאס) על חשבונה במיוחד בשביל הישראלים בהוסטל.
אכן יש בדרום אמריקה ישראלים שיכולים להוציא אותך מדעתך, אבל יש כאלו גם מכל עם אחר (פשוט יש שם הרבה ישראלים).

natyh

New member
מענינת המטרה הזו ....

ומהי הסיבה ?
כלומר במקום לשבת לקרא ללמוד על הטיול אתה קופץ בבקשת עזרה מישראלים בעברית בפורום
ומסביר שאתה רוצה להימנע מחברתם ...אז כשתלך לטפס בשטח מי יעזור לך ?
עם מי תשתף פעולה ?
לא תרצה לפגוש חברים ולנער את העברית לפני שתשכח אותה ?
בקיצור הייתי מעט נזהר מהצהרה כזו ...

GP13

New member
לא מבין את המהירות לצאת על בן אדם

בתור יליד למשפחה ממוצא דרום אמריקאי שבגיל חודשיים נמסר לאימוץ למשפחה ישראלית אני מעוניין לנסוע לטיול הזה כדי להכיר תרבות אחרת וכמו שכתבתי בהודעת הפתיחה לחפש את עצמי...

את התרבות הישראלית אני מכיר מצויין וחיי בה את כל חיי אבל מטרת הטיול הזה היא שונה בשבילי ולכן לא מחפש את הבריחה מישראלים כי ישראלים זה רע או לא יהיה כיף או כל דבר אחר כי מי כמוני אוהב תמדינה, הרצון לקצת התרחקות נובעת נטו כי זאת כל מטרת הטיול שלי... לחפש את האופציה השניה שהחיים שלי יכלו ללכת לכיוונם.

אז אודה לך מאוד אם לא תנסה לשפוט אותי על זה שאני מעוניין לפתוח את הראש לעוד תרבויות חוץ משלנו, טובה ככל שתהיה ורעה ככל שתהיה.

במידה ויש לך מקומות שבהם יש הרבה מידע שבו אוכל לשבת ולקרוא כמו שכתבת אשמח שתפנה אותי

natyh

New member
מי שופט ?

רמזתי לך שההודעה הזו נראת כמו יריקה לבאר שאתה שותה ממנה !
אם נמסרת לאימוץ אז בודאי שתבין שיש לא מעט בעיות שם, לא שהכל טוב כאן ... .

לטיל ולהכיר תרבויות זו מטרה יפה , להימנע מפגישה בישראלים זו לא מטרה !
להימנע משיטוט בחבורת ישראלים שלא חווים את המקום והתרבות זה ענין אחד אך להימנע מפגישה בישראלים זה ענין אחר !
רוצה הפניות בבקשה :

תתחיל לקרא את הספרים של וארגאס יוסה ממליץ להתחיל עם העיר והכלבים , וליטומה בהרי האנדים .
ממליץ מאד לקרא את דונה פלור נשואה לשניים של זורז אמאדו וכן את ים המות שלו , אלו כבר יסדרו לך חלק מהענין והבנה מה אתה עומד לפגוש .

ממליץ ללמוד ספרדית מהספר ספאניש מייד סימפל קנה באמאזון , השפה היא המפתח אין טיול עומק אמיתי בלי שפה .
אחרי הרצאה בחנות ציוד קנה את הספר של שו סטרינג או משהו דומה שייך ללונלי פלנט היום , תהיה לך הרבה עבודת קריאה והכנה .
ציוד טיסות עונות השנה כל הקשור בזה ראה אתר גרינגו ועשרות אתרים מקומיים :
בעברית אתר הלובו למשל בוליביה , קזה חיימס פרו הקאזה של חואן במגיינס 646 פורטו נטלס צילה ועוד אתה כבר תראה די פשוט ורובם בעברית .

http://www.tripi.co.il/Show.action?item=1822

או חיפוש בפורום .

בהצלחה

למעלה