דרול

בארס

New member
דרול

וכל השאר. ביחייאת דינקום אני צריך מערוף, בזמן האחרון אני משתמש יותר ויותר במילה שאין לי מושג מה היא! הייתי שמח לשמוע קצת רקע כללי בנוגע אליה רק למקרה שמישהו ישאל אותי :) מה זה הטאו הזה?

בארס

New member
בודאי

אני מעסיק אותו בלשאול בקום שישתלט לי על החיים. :)

מלאווח

New member
כן אבל השכל לא פראייר

כי אז השאלות הללו משתלטות לך על החיים, והן מכרסמות... הספק מכרסם כמו גידול ממאיר כך שלא יישאר בך טיפת אמון... וכשאין אמון בחיים, החשדנות והפחד ממלאים אותך ומקיפים אותך כמו חור שחור... כשמגיעים לכאן, אוכל להעיד, אתה כביכול חי,נושם,אוכל,נהנה אבל אתה בעצם גוויה מהלכת. אז מה חביבי, יצא שהוא שולט עליך בגדול, בדרך עקיפה ומתוחכמת... כן, כן, מדיטציה נועדה לאמיצים בלבד כמו שתיאר דוד המלך את אשר עבר עליו : "אשרי אדם עוז לו בך מסילות בלבבם, עוברי בעמק הבכא מעיין ישיתוהו" אז יאללה, למשחק, בלי הרבה שאלות
מלאווח, אוהב כל יום, והיום את יום רביעי

בארס

New member
יחי ההבדל הקטן.

ההבדל הקטן שעושה את כל ההבדל כולו. :)

smile2life

New member
הטאו הוא...

בלתי מוגדר, יש בכלל שחושבים שהמדובר בדאו (דרך). תוספות שלי לספר האלמותי בן 10,000 שנה על הטאו הטאו הוא כלום
|שמאל הטאו הוא הכל הטאו הוא הכלום המערבי ממנו צומחת תרבות קלוקלת
אני מאמין ששאלת ברצינות ולכן התשוב ההיא רצינית. דרול יוכל לענות לך בהרחבה. כמו ששמתם לב לא מתעמק בנושא. ספרות מומלצת: - טאו טה צ´ינג (לאו דזה) בתרגומו המוצלח של שלמה קאלו.

Yin

New member
טאו

ההסבר שאני הכי אוהב הוא (במילים שלי): השיכבה שמעל לכלום, שהיא הבסיס להכל. טאואיזם - סך השיטות, הכלים והדרכים להתקרב ולנסות להתחבר לטאו.

בארס

New member
אוקיי

ספרו משהו על האינטיליגנציה שלו או על האנטי אינטיליגנציה שלו כי נראה לי שהוא פרחח לא נורמאלי זה. :)

drall

New member
כל מהימנות הטאו

אני אתחיל כאילו אני מסביר את זה למתים אחר כך נחיה ונראה. ישנן כל מיני דתות. יש כאלו שמאמינות בהר אולימפי בו גרים אלים מקצוענים. אלו דתות פולותיאסטיות. ישנן דתות שמאמינות באל אחד , נסתר בד"כ - אלו דתות מונתיאיסטיות. ישנם שמאמינים שאין אלוהים אלא בהתגשמות הטבע , אלה אנמיסטים. וישנן דתות שדוגלות בכך שאלוהים נמצא בכל ומעבר להכל - אלו דתות פאנתאיסטיות. והטאו הוא אלוהים פאנתאיסטי. הוא מתרחש כל הזמן ובכל מקום והוא מובנה בכל הדברים. למרות זאת הוא אינו טבע כיאוטי , הוא אינו שרירותי , יש לו מטרה ויש כללים שניתן לכנות אותם אידיאלים. אם כי אידאלים של אלוהים מתוקף הגדרתו , אינם אידאלים אלא מציאות. הלאה, כל עוצמה שאנחנו יכולים להעלות בדעתנו שייכת לטאו וכל מחשבה שעולה בנו , נולדת מתוך הטאו ובטאו היא נותרת. אבל הטאו חי גם מעבר לעולם הזה , כיוון שהוא יוצר ומכיל את האלטרנטיבות לעצמו. הוא מכיל את הפרדוקסים . עד כאן הגדרה משפטית בעיני הטאו הוא אוקיינוס של חדווה בלתי נדלית, אוקיינוס של חיים , איסופיות של אנרגיה. כל הדברים הקיימים מסמלים את תנועת הטאו את האהבה העצמית שלו ואת שמחת קיומו. כל האנשים הטובים הם כליו של הטאו , ביודעים ובלא יודעים וכולם זוכים לחסדו. דרול

מלאווח

New member
דרך אגב, בארסון

יש לי תשובה בשבילך... אתה לא היחיד ששואל שאלה זו, אבל לדעתי אתה מחפש את התשובה רחוק מדי... "וַיֹּאמֶר משֶׁה אֶל הָאֱלֹהִים הִנֵּה אָנֹכִי בָא אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְאָמַרְתִּי לָהֶם אֱלֹהֵי אֲבוֹתֵיכֶם שְׁלָחַנִי אֲלֵיכֶם וְאָמְרוּ לִי מַה שְּׁמוֹ מָה אֹמַר אֲלֵהֶם ? וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל משֶׁה אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְיֶה " (שמות) קיבלת כאן תשובה : אהיה אשר אהיה. להיות לא מה שאתה מאמין שאתה, לא מה שאתה חושב שאתה, להיות מה שאתה באמת. להיות הרבה לפני כל הרעיונות, התפיסות והשטויות שיושבות בראש. ומשה היה צדיק, מאסטר של החיים שגרם להם, לבני ישראל, להיות. תשאל איך עושים את זה? את זה אתה צריך לגלות בעצמך... מאסטר יכול לעזור ולהצביע על הכיוון... סלאמאת וכל טוב

למעלה