דרול,בוקר טוב.

בארס היקר.

בארס ידידי,אני כותב לך בקצרה הפעם משום שכדי להסביר את עצמי הייתי חייב לכתוב מגילה והחלטתי להתחשב ביושבי הפורום ולהיצטמצם קצת במרחב.(האריכות של ההודעות שלי במדיום האינטרנטי היא בהחלט בעיה,מוכן להודות בזה.) לכן רק אומר לך בארס רק זאת,האמת איננה זקוקה להגנה. האמת מדברת בעד עצמה ואם אני טועה בהתנהגותי אני בהחלט אקבל על עצמי את המחיר,בין אם יהיה זה כאב ובין אם יהיה זה בידוד. אני כבר אינני חי באשלייה שכולם חייבים לאהוב אותי בעולם. וזה מקל מאוד על האגו שלי להיזהר מתקיפת אנשים רק בגלל שהם אינם מסכימים לדיעותי חסרות הערך. יחד עם זאת,כדאי שתשים לב לדבריך,אם לי אסור לשפוט את דרול אז על אחת כמה וכמה שאף אחד לא מינה אותו לשופטם של אחרים. ודרול כבר שפט רבים וטובים. ואם להשתמש בסגנונך הלשוני לפעמים(מזכיר לי קצת את זה של מאסטר יודה ממלחמת הכוכבים) לא בשמיים הוא,לא אלוהים הוא,כי אם רק אדם. ולכן גם אני,גם אתה,גם הוא וכולנו עומדים יום יום למשפט, הן זה שלנו והן זה של האחרים בהתאם להתנהגותינו ודיעותינו. אם זה מוצדק,הרי זה כבר סיפור אחר לחלוטין. כדאי תמיד לבדוק את ההקשר של הדברים ולא לדבר בערכים מוחלטים כמוך. אין דבר כזה עובדה מוחלטת(גם היום דיברתי על משהו מוחלט בנוגע לייקום נדמה לי)אבל בהחלט קיימות אקסיומות. באשר לי,כיוון שהגעתי למסקנה שלא ניתן לבטל את השיפוט ניסיתי להפוך את שלי לשיפוט הוגן.אינני מחזיק בדיעה שלילית על אדם רק בגלל שכך אומרים האחרים או בגלל שהתרגלתי לכך,כשם שאינני מחזיק בכוח גם בדיעה חיובית. בעבר יצאתי כנגד אדם יקר לי אך ורק בגלל שסברתי כי פעל באופן לא הוגן כלפי אחרים,אפילו באכזריות.בעניין הזה לפחות אני טוטאלי. אני מעלה טענות קשות אבל זכותו של האדם להתגונן. ואני מוכן תמיד להעמיד את עצמי למשפט דומה של האחרים. ולשאת במלוא המחיר כל עוד השיפוט נצמד לעובדות וכל עוד השופטים לא מקבלים שוחד. האמת,בארס,אולי קיימת ואולי אפילו דרול ידידינו זכה להכיר איזושהו חלק קטנטן וזעיר מעולם האמיתות,אולם דווקא בשל כך הוא לא קנה זכות לפעול באכזריות כנגד האחרים. צניעות הייתה מיטיבה איתו מאוד למרות כל יכולויותיו וכשרונותיו. מי יודע,אולי פעם עוד אלמד אצלו מדיטציה,אולם עד שאצוק מים על ידיו אינני מתכוון לשתות את מימיו. עד כאן, :) מוטי.

בארס

New member
שני דברים תכלס,

1. אמרתי את דברי, אך ורק עבורך, (ועבור אחרים שעוסקים באנשים אחרים). מותר לך לשפוט את דרול כמה שתרצה, מותר לך כל שתחפוץ, כך גם לכל אחד אחר. מה הערך בכך זה כבר עיניין אחר. ואת מערכת ההצדקות הפנימיות שלך תצתרך להתיר בעצמך. 2. יש כאן מספיק תוכן עינייני להתיחס אליו. העיסוק באנשים אלו או אחרים שייך לזאנר הטלנובלות ואני בטוח שיש איזה פורום שישמח לשמוע את סיפוריהם של כל השופטים והנאשמים. עכשיו מה הבעיה עם מוחלטות ?

אותה בעיה שלך יש עם השיפוטיות.

אם אתה כל כך בטוח בדברים המוחלטים שלך, הרי אתה זה ידידי שסוגר את עצמך בפני ההתבוננות. קביעות מוחלטות יכולות להיות רק למי שיצר את העולם ועד כמה שידוע לי זה לא אתה(אם כי אינני יודע להגיד לך בוודאות מי זה היה.) ואני גם לא רוצה.אני סתם אדם פשוט וממש לא בא לי לבסס דת חדשה.בשביל מה לי כלך הכאב ראש הזה,לא חסרות דתות שמהן אפשר לבחור.ואולי עדיף לא לבחור.גם הבחירה מצמצמת אותנו מאוד.מצד שני אולי אין לנו ממש ברירה. ואם אתה כבר דיברת כל כך ברצינות על השיפוטיות שלי כלפי דרול הנה,היית לי הזדמנות להסיר את התבלול מעיניך בהודעה למעלה שכותרתה "עשית לי את היום שי" ולהראות לך שגם דרול שופט כל הזמן וממש לא באופן הוגן ובונה. :) מוטי.

בארס

New member
קבל תיקון.

ידעתי שהאופן שבו שאלתי את השאלה מותיר פתח לחארטות האלו. אז אני מתנצל . אז הנה אני מתקן את השאלה שלי : אם מצאת איזו אמירה שלי שנשמעת לך לא נכונה או בעייתית, אנא הבא אותה בפני ונבדוק את הנקודה ביחס להקשר שלה. עד כאן השאלה בנוסח החדש, לגבי התשובה שלך אין לי מה להוסיף אני אישית מאמין שעיסוק ברעיונות קונקרטיים באופן עיוני, מותיר לכל אחד את הפתח ללמוד בעצמו ולהשתנות ספונטאנית. להבדיל מהעיסוק הממכר במה הוא חושב עלי ומה אני חושב עליו ומה הוא חושב שאני ומי הוא חושב שהוא. אם יש לך איזו חדשה ששמעת עליה בקשר לאחת מאמירותי הספציפיות אשמח לשמוע אותה מפיך ולבדוק ולהיבדק. זה סוג כזה של פתיחות שאני מתאמן עליו. :)

yaga1

New member
מממ.....

מממ....ומה בקשר לקביעה כי קביעות מוחלטות ישנן רק ליוצר העולם?? האם אינה מוחלטת?? גם במובן עצמה וגם במובן התבססותה על דבר קיומו של יוצר כזה כאמת קיימת??

drall

New member
אתה תסלח לי

מכיוון שלא קראתי את כל המגילה שכתבת כאן. אם אתה רוצה שאני אתייחס אליך אחת לאחת , תלמד לקצר. אני לא מדבר על עצמי כשאני עונה לשאלות. אני מנסה למצוא את מה שמתאים לתלמיד. ששלום הוא כזה אדם שמשלב תיאוריה ופרקטיקה וזה הופך אותו לעוף נדיר במקומותינו. רוב האנשים או שהם פרקטיקנים ומשלמים מס שפתיים לתיאוריה או שההפך. ששלום הוא גם וגם , לא רק זה , אלא שהוא חושב שהאימון והתיאוריה בקעו מאותה ביצה והם למעשה אותו הדבר. זה לא נכון. הבאתי כאן את הפרקטיקות של אושו ושל בודהא בתור דוגמאות , וזה לא אומר שהן היחידות. הן מנוגדות ולכן הן מתארות יפה את העניין. מה שהיה חשוב במקרה שלו , זה להסביר לו את קו פרשת המים בין האימונים לבין התיאוריה שלכאורה יוצרת אותם ונראה לי שעשיתי את זה כמו שצריך. לגבי האינסוף הזה, אותו הדבר למעשה. הוא כלא את עצמו במין בועה אנרגטית , הזרימה אצלו נתקעה או במילים אחרות , הטאו עזב אותו. מה שהייתי צריך לעשות זה לנפץ לו קצת את הקליפה כדי שאנרגיה שוב תזרום אליו וממנו. זה היה קשה , היה צורך לנקוט באמצעיים קיצוניים , אבל זה הצליח יפה. אפילו מדהים. ברגע שהעסק נגמר היה אפשר לסגור את הבאסטה ולהודות לכל מי שעזר לי. כשאתה מדבר על שני המקרים הללו , אתה סתם מבזבז את הזמן שלך , כי הם מקרים מאוד ספציפיים וההתרחשות שלהם לא קשורה בך ולא מתייחסת לאינטראקציה הפנימית שלך. תניח להם לעשות את העבודה שלהם, זה באמת לא עיניינך. אני עוד כותב דרול

נו,אינני יכול לומר

שהתשובות הבהירו לי משהו בוודאות אבל אצא מתוך נקודת הנחה לזכותך שזאת בעצם בעיה שלי. לבינתיים אין לי שאלות נוספות. :) מוטי.

שששלום

New member
התגעגעתי אז באתי לבקר

משהוא באוירה שונה, אולי קשור לתגובת האנשים ללחות ולחום ? צר לי מסיבות אישיות נאלצתי לחדול לבקר כאן לזמן מה. נחמד לראות שיש תהודה לדברי ולפחות עוררו עניין כל שהוא שאני לא הספקתי למצות. במילים אחרות לא הבנתי עדיין את הנושא לעומקו אבל כרגע גם אין לי סיכוי להבין. לפעמים טרדות החיים מראות עד כמה המדיטציה היא איך להגיד לפנויים להתבונן על החיים מבלי להיות שותפים בהם. כרגע אני בשחייה נמרצת נגד הזרם. אני משער שכאשר אתפנה מעט אחזור לתרגל מדיטציה למען הנאה ולא רק למען התרגול. דרך אגב דרול לא הבנתי מדבריך האם יש בכך סוג של מחמאה לגבי נכוות התרגול. המשיכו להנות גם בשבילי - אולי.

drall

New member
לא ממש התכוונתי למחמאה

זאת אומרת, זו כן מחמאה מסויימת אבל לא נראה לי שאמרתי תבור מחמאה , התכוונתי יותר לומר שאתה מקרה מיוחד ונדיר. דרול

למעלה