דרול,בוקר טוב.

דרול,בוקר טוב.

ובדיוק על שכמותך נאמר מעשיו כמעשה זמרי ומחפש שכר כפנחס. לבריאות ידידי, אבל "האמת" הזאת שאתה טוען בבורות ובאכזריות שאתה מייצג עוד תפנה יום אחד את ראשה המכוער והעלוב לכיוונך ותבלע אותך אל מעמקי תהום הנשייה,שם תמצא לך חברה ראויה בקרב מאגלומאניים אחרים שדיברו גבוהה גבוהה. אתה לא הולך לחגוג בשום מקום ביקום וגם לא בתוך הטאו. אבל בעוד תהום הנשייה היא הגאולה האמיתית עבור החכם האמיתי אתה רוצה את העוצמה ואת הכוח ואת השליטה,מאבד שליטה בכל רגע שבו אתה מרגיש מאויים. אתה מסוג האנשים שרואים בוודאות שלא לתת הם רוצים אלא לקחת. ואתה זקוק נואשות לקחת דווקא בגלל שחסרות לך אנרגיות בתוך עצמך. אתה מנסה להפוך את "המוארות" שלך לפרוייקט חיים,נאחז נואשות בשכנוע העצמי שלך בגדולתך היחסית וטורח הרבה על מנת לבסס לך שם של מסטר השונה מכל האחרים. שלמה קאלו הוא צדקן,האחר הוא שקרן וכולי וכולי. באמת דרול,אתה מצחיק אותי,כמוך כעלה נידף,קל לתימרון ומאבד מהר מאוד שליטה. מה שווה כל התירגול הבודהיסטי שלך במשך שנים אם אינך יכול לעמוד בגירוי אנושי פעוט וחסר ערך כמוני ולקבל אותי בשיוויון נפש? לכאורה להאיר את עיני באת,אולם לא,קצפת ורתחת על הדיעות שהשמעתי בין לבין על האמת של האנשים המוארים,שהיא הרי,האמת שלך. לא לנער אותי לטובתי(תודה,ידידי אינני צריך)באת,כי אם לנעוץ את שיניך בליטרת הבשר שלך ולשם סיפוק אכזריותך הטבעית שעליה אינה יכול להתגבר. יש שנמשכים אל הארה בגלל אהבת האדם(בודהא,שדבר בחייו לא היה חסר, אולם הוא ראה את סבל הזולת)ויש שנמשכים כניסיון נואש למצוא מענה לנפשם החולנית.מה מבין שניהם משך אותך,ידידי הטוב? אתן לך את הכבוד האחרון להחליט בנדון. אני רק מקווה שלא תחסום אותי בסוף כמו את האחרים. שהרי לא באתי בסיסמאות של אום ולא באתי על מנת ללמדך מדיטציה ולא באתי כחסיד של המדיטציה הטרנסצנדנטלית ואפילו לא באתי על מנת לפגוע בך ולערער את מעמדך.אני באתי.נקודה.אתה זה שעשית את כל הייתר. אז ידידי הטוב,היזהר מלחסום אותי. זה ממש ייראה רע,אפילו אם תטען שזה למען האמת. קדוש של האמת.אני כבר מתחיל לסגוד לך. ולהקריב תקרובת. אמת המידה לרוחניות אמיתית לא ממך תצא. וואלה,באמת חבל לבזבז עליך זמן.אני מעדיף לבלות את המשך חיי עם חברה קצת יותר נעימה מאשר החברה שלך. עם אנשים שאני אוהב ויש בהם פשטות ואהבת אמת ועוצמה וגדולה אנושית. לא לחינם באתי לכאן לפורום דרול.הייתי זקוק לחוות אדם כמוך באופן אישי על מנת ללמוד להעריך מחדש אדם אחר. גילית כמה דברים,חלקם קווי דמיון וחלקם קווי שוני. ואני בטוח שאתה לא נעלב מהטון והנימה. אתה הרי כבר זכית בסאטורי שני?(ככה אומרים את זה?) היה כבר פילוסוף בעבר שדיבר על שלוש דרגות ההכרה,האחרונה והנעלה שבהן אהבת אלוהים השכלית. והנה אתה טוחן קמח טחון ובא לקשוט את האחרים שיודעים היטב לקשוט את עצמם. בחיי,אתה מצחיק.ומצד שני אתה מסוכן,כמו כל אדם אובססיבי אחר. וכמהמילים לסיכום.אני כותב בגלל שאני נהנה לכתוב.אינני רואה בזה ביזבוז אנרגיה ודעותי על העולם הרוחני משקפות בדיוק את תחושותי הפנימיות. ואם תמחוק את ההודעה שלי דרול היקר,הרי אתה מוחק את האמת, כי את זאת כתבתי ללא מחשבה ומתוך המעמקים ,בדיוק כפי שאתה אוהב. :) מוטי.

שיר לכם

לא רציתי להכנס בין קיין והבל, אבל בכל זאת, זכותי, חווה ואני לא מבינה על מה המריבה ועל מה כל הקצב והזבל מה בדיוק קרה? לא נהיר ריב אוהבים חשוך ובהיר האם המראה התנפצה לשבריר שניה כשעמדה מול הקיר? הפחד לא להיות מורגש הבל לא פחד על כן אינו ממש ואנחנו צאצאי קייןושאר בני קש אל נהרוג על אף...

drall

New member
שיכנעת אותי מוטי

אתה ממש לא מסוגל להזיק. רק למען הסדר הטוב אבקש ממך להפסיק לקשקש כל כך הרבה , לא מגיע לאנשים הטובים שכאן לכלות את עיניהם לשווא. דרול

תודה דרול

על נדיבות ליבך הרחב והחנון. ועתה ,לאחר שערכנו היכרות רשמית מיוזמתך האישית והבטחת מראש שאינך הולך למחוק אותי או לחסום אותי בכל דרך וצווחת לי ככרוכיה על יכולת הציטוט הטובה שלי ,הבה ונדבר ברצינות,כי באמת,יש לי כמה וכמה שאלות חשובות אליך. אקווה רק שתוכל לענות עליהן מבלי להתבלבל. ולא,ממש אין כל כוונות נסתרות בשאלות.אתה עצמך אמרת שאינני מסוגל להזיק ותתפלא לשמוע שאני אפילו אקח את זה כמחמאה בערבון מוגבל(אם כי ברור לי ללא צל של ספק שהתכוונת בדבריך לדבר אחר לחלוטין.) אז נתחיל מציטוט שלך דווקא לידידנו שששלום בנוגע לאינטראקציה עם האגו שבו הסברת לו על שני הדרכים שהוצעו עד היום להגיע לכך. זאת של אושו וזאת של בודהא.דרך הטוב ודרך הרע. והנה הציטוט שלך : "בודהא ואושו היו אנשים מאוד מעשיים ואני מקווה שגם אני כזה והדבר המעשי הראשון שאני אעשה בנושא הוא להסביר לך מהיא המעשיות לפי קודמי. בודהא הציע לאנשים להכריח את עצמם לעשות רק מעשים טובים ולחשוב רק מחשבות טובות. זאת הפרקטיקה של בודהא. הוא בעד הדחקות , הרוחניים של היום היו סוקלים אותו למוות. הפרקטיקה של אושו הפוכה. הוא אומר שאת הדברים הרעים צריך להחצין. אם יש לך תכונות רעות , מנהגים רעים וכן הלאה , אתה צריך שכולם ידעו עליהם. אתה צריך שכולם יכירו בעובדה שאתה חלאת המין האנושי. זה נראה כמעט בלתי נתפס , אבל אם תגיע פעם לפונה תראה שיש אנשים שממש מיישמים אותה. את התכונות הטובות שלך , אתה צריך לשמור בסוד. שתי הפרקטיקות האלו , אין להן קשר לידע על האגו. מה שהידע על האגו גורס , הוא שכדי להפטר מהאגו , צריך להיות עירני לאגו ואז אם אתה מודע לבעיות את בחצי הדרך לפתור אותן. היום כבר מותר לגלות שהמסקנה התיאורטית הזאת לא מביאה להצלחה , לא מביאה להארה היא מביאה רק לחוסר אונים, לפחדנות. לכן אני אומר כזה דבר. לא משנה באיזו פרקטיקה אתה דוגל, העיקר שתממש אותה. פרקטיקות יכולות להביא אותך להכרות עם האגו , אחרי שזה יקרה , אתה כבר תדע מה לעשות." אח...אני כל כך נהנה מצניעותך בדבריך על שני קודמיך.אבל נניח לזה. אינני לחלוטין עיוור לאופן שבו אתה מתנהג משום שאני שופט אדם לפי דבריו בלבד ולפי התנהגותו.כאשר התנהגותו תואמת את דבריו באופן כמעט מוחלט אני מכנה אדם כזה אדם עקיב בהתנהגותו ודיעותיו ועל פי ההגדרה שלך אדם טוטאלי. אתה אדם שדוגל בטוטאליות. דבק בדרך מסויימת על פי הבחירה שלך והתמד בה עד שתביא אותך על מעבר לעצמך או עד שתיפח את נשמתה בחוסר ערך. ואז אכן,נראה שאתה בחרת בדרכו של אושו,להחצין את התכונות השליליות עד שתהפוך לחלאת המין האנושי. למה בכלל הדבר דומה? זאת ממש אינה אינטואיציה המחוברת למקור עליון של אמת אלא בעצם עניין לוגי לחלוטין,מתמטיקה פשוטה. נניח ויש עולם של אמת הנמצא אי שם למעלה כפי שגרס אפלטון הטוב ונניח כי לעולם האמת הנל יש אינספור חיבורים נסתרים למטה. פלוס ופלוס הופך להיות פלוס.מינוס ומינוס הופך להיות פלוס. וכפי שאתה ציטטת בעבר : "אמת מארץ תצמח"... (אבל גם מהטאו..) האמת היא הרי (אולי,כי זאת כבר מטא שפה)גילוי של משהו עליון כפי שהוא בא לידי ביטוי בתחתון.גילוי של מה שהוא סמוי כפי שהוא בא לידי ביטוי חד פעמי בגלוי.עד לכאן אין כל בעיה,אתה בוודאי תסמוך את ידך על כך. אבל הבעיה כפי שהיא באה לידי ביטוי היא אחרת.ויש גם תהיות אחרות שעולות. ותחילה התהיה שלי עליך. אתה החלטת לבחור ברע כדי להגיע לאמת אולם יחד עם זאת אתה מבקש לטהר את השרץ שלך בקן טעמים על מנת להסביר זאת. מה המשמעות של אדם הבוחר ברע,ומה זה אומר עליו,זאת השאלה הראשונה. מה בכלל קורה,אם אדון אושו הנכבד,שהציע את הדרך הזאת,בכלל טועה? (ואושו הרי גם דיבר לא מעט שטויות כמו כל אחד אחד לפניו.) מה בכלל קורה אם אתה בכלל טעית בהבנת דבריו של אושו(בהחלט ייתכן,זה קורה כל הזמן בעולם הזה.) אז אתה עשוי להתגלגל לך להנאתך לתהום אולם על מה ולמה תגלגל איתך גם את האחרים? טרחת והסברת לשששלום את מהותה של הבחירה בנחרצות כזאת אולם לא הסברת לו מה ההשלכות.נחמד מצדך. אולם לא זה הגדול שבחטאיך.והנה לך דוגמא מהזמן האחרון. האדם שהגיע לפורום בשם אינסוף וזרק איזו סיסמא חולפת וחסרת משמעות. מלאווח היקר(שאני מעריכו בככנות)מעד במעשהו והחל לתקוף את אינסוף. הוא קרא לך להושיט לו עזרה.והנה חטא מספר שתיים של אדם טוטאלי בהחלט שאינו ממש טוטאלי.בעבר ביקש ממך מלאווח למדוט על הפסוק ואהבת לרעך. אדם אחראי המתיימר להיות מורה ומדריך בנבכי הנפש והמציאות היה מזכיר למלאווח כי אלימות מילולית כלפי אדם אחר הינו דבר שצריך להיעשות או בהתמדה מתוך בחירה או לא להיעשות בכלל על פי השיטות שאתה עצמך דוגל בהן.אולם אתה היצרפת להתקפה ועודדת את יושבי הפורום לבזבז אנרגיה חשובה בתוקפנות טהורה של האגו לשם סיפוק השיעמום מגירויים מידיים. לבסוף התעוררת אולם לא הודית באמת.אמרת להם עזבו.אל תתנו לקרציות דם, וטרחת לומרלהם כמה שאתה אוהב אותם וכמה שהם אחלה. נו,באמת דרול,מה יהיה? מאימתי הפורום הזה הפך להיות פורום של דחקות ופוצי מוצי? מדהים אותי לראות איך יד שמאל שלך מקרבת בעוד יד ימין מרחיקה. הבחירה בדרך הטוב היא קשה ויש בה לא מעט מעידות.הרבה יותר קשה להתגבר על האכזריות הטמונה בכל אגו בדרך הזאת מאשר בדרך השנייה המנסה לגרום לאכזריות להתאדות כתוצאה ממיצוי עצמי.המנסה לגרום לאכזריות למאוס בעצמה. הדבר שאתה קורא לו הארה,אני מכנה היטהרות עצמית ומבלי לקרוא את בודהא ולא את אושו מעולם לא עלה על דעתי שיש דרך אחרת מלבד שיתוף פעולה עם אדם אחר גם כשהוא מעורר בנו רצון "להחטיף לו מכות". יש סיבה אחת שאני יכול לחשוב עליה שאדם עושוי לבחור בדרך השנייה בעולם המדורני המערבי.היא פשוט מאוד הרבה יותר קלה. הנזירים שהחלו ללכת בדרך במזרח נכנסו לסביבה תומכת מאוד מבחינה מוסרית. אולם העולם המודרני שבו האדם נתון כל הזמן ללחצי הקיום השונים קשה מאוד לשמור היטב על מוסרות לשונינו גם כאשר ישנה מודעות לכך. אבל אדם שבוחר בדרך הקלה על מנת להגיע להיטהרות עצמית(שהיא דרך שאכזרית כלפי אחרים)אולי כדאי לו לחשוב שוב לשם מה בכלל התחיל בדרך וכמה קורבנות הוא עשוי להשאיר מאחוריו. אז אני דרול אינני מושיט לך את ידי הוירטואלית לשלום.כולנו כבר למדנו, גם בעזרתך האדיבה באיזו גסות נהגת כלפי בחורה נחמדה באי או אל שניסתה לעשות משהו בדומה. שיסית בה את כל שדי הגיהנום שלך וכדי לטהר את השרץ שמת לנו פה אפילו קישור לזוועה ההיא,משהו בסגנון הבה ונתחכמה לו לפני שיגלו זאת בעצמם וניראה כאנשים שאין להם מה להסתיר. לו לפחות היית מקורי שם,אבל הכל היה קישקוש בסגנון המטריקס על היישות הזאת שנקראת החברה האנושית ואיך החברה הזאת שהיא אחד משליחיה מנסה לרתום את כוחות הנאורות המשוחררים(שזה אתה)לצרכיה ואיך לעולם לעולם לעולם הם לא יצליחו. דרול ידידי,הירגע קצת.מה זאת האובססיביות הפרנואידית הזאת ולע מה ולמה האכזריות חסרת הגבולות.מהיכן היא נובעת? אז לפני שאתה בא לשפוט שפוט ולדאוג ליושבי הפורום הזה מפני כדאי שתעשה איזשהו מאמץ לשמור עליהם קצת מפניך. ואל תראה בדברי עקיצות אלא ביקורת בונה. אני מוכן להפוך להיות יועץ תדמית שלך ללא תשלום.אז מה שאתה רוצה לעשותץ בחייך, אז בסדר אבל לפחות תעשה את זה כמו שצריך. ושאלה אחרונה(אינך חייב לענות עליה.).קראתי כמה מסיפוריך באיזושהו אתר אינטרנט.האם אתה עדיין כותב סיפורים? בעולם אחר(שאתה צריך ליצור אם תרצה)הייתי שמח לדבר איתך שעות עליהם) אבל כרגע אני מתאים את עצמי לעולם שלך. ולא,ידידי,אין לי כל כוונות לוותר על שלי.כבר אמרתי בעבר שאני מוותר בהדרגה על הצדקנות שלי אולם לא לפי פקודות מאחרים אלא בהתאם לקצב שלי. :) מוטי.

YinYang

New member
לכל מי...

שהתחיל לקרוא את ההודעה הזאת...והצליח לסיים אותה, מגיע צל"ש
אייל

אייל

עדיין לא וויתרתי על הידידות המופלאה בינינו. אם כי כמו תמיד אני שומר על פיכחון,אתה יודע, כדי לא להתאכזב. וסתם כדי לתת לך חומר למחשבה, לשם מה היית חייב היום לתקוף את ממציא שיטת הפאלון דפא ולתאר אותו כקיצוני ומוגזם? אז הוא דביר על חמלה ועל דרך למוסריות ומימדים שונים וכדומה,אז מה? אכזריות יותר טובה?נותנת תמונה יותר נכונה של המציאות? איזו מציאות,שלך?של דרול? :) מוטי.

drall

New member
הבעיה שלך מוטי

היא שאף פעם לא חיית ואתה מקנא בחיים , רוצה להפוך אותם לכמוך. ושלא תבין אותי לא נכון , לחיות זה לא ללכת מכות ולהשתכר ולשבור בקבוקים לחיות זה... דבר שאי אפשר להסביר למתים. אז אני אבהיר לך משהו שאני כן יכול להבהיר לך , אפילו. מעולם לא החוייתי דעה על הפאלון גונג. שמעתי עליהם סיפורים איומים , אני יודע שבכת הזאת חברים אנשים דפוקים וקטנוניים ומאוד מעצבנים. מצד שני התיאוריה שלהם מגניבה לחלוטין. אז הנה אני מתוודה לא הייתי לא ניסיתי לא חירבנתי ולא כיסיתי. אין לי מושג אם הפאלון גונג שווה משהו או שהיא עוד תעלול פוליטי. אני אשתדל מאוד להגיע לתרגול שלהם וללמוד ואחרי שזה יקרה אני אחווה את דעתי בבהירות ובדיקנות עם האסמכתאות הנחוצות. בכבוד רב דרול

עשית לי את היום שי.

דרול ידידי, שוב פעם עשית זאת.גרמת לי לצחוק בקול גדול מול המסך. ולכן אומר לך שוב תודה. תודה. תודה. אם כי אינני מתכוון להפוך ולהיות אסיר תודה. אם מישהו מעוניין לדעת מהי שיפוטיות שאינה הוגנת,יש לו את ההזדמנות לקרוא את הדברים הבאים(וזה כולל אותך,בארס ידידי.עזוב את הצדקנות שלך רגע אחד בצד.) הנה דבריך דרול.לא נגעתי ולא שיניתי. כמו שאומרים: take a look . (ודרול ידידי,דבר אלי יפה,אתה שומע אותי.דבר אלי יפה! :) ) דרול: "מעולם לא החויתי דיעה על הפאלון גונג.שמעתי עליהם סיפורים איומים,אני יודע שבכת הזאת חברים אנשים דפוקים וקטנוניים ומאוד מעצבנים" ואני אומר: ובכן,גם אני שמעתי ממקורותי יודעי הדבר שאתמול פלשו לארצות הברית כמה חברה ממאדים וכבר יום תמים הן מחוללים בהוליווד מהמומות והרס במחאה על הגזענות של השוטרים האמריקאים החראים שעצרו אותם והחלו להפליא בהם את מכותיהם ללא הסברים מיוחדים. הייצורים טענו שהשוטרים כינו אותם מכוערים יותר מבין לאדן,דפוקים יותר מישו על הצלב ושמנים יותר מפרות נותנות חלב." והנה הדבר הממש מצחיק מבחינת הישיפוטיות שלו. בחיים שלי לא קיבלתי כל כך הרבה מחמאות בהודעה אחת שי ידידי, דרול: "הבעיה שלך מוטי היא שאף פעם לא חיית ואתה מקנא בחיים,רוצה להפוך אותם לכמוך...דבר שאי אפשר להסביר למתים" (שזה אני.:) ) ואני אומר: בפעם הראשונה מזה עידן ועידנים אני רואה שאתה מוכן להודות בפה מלא שיש אדם אחד לפחות(שזה אני)שבעצם נמצא דרגה אחת מעליך ויכול אפילו ללמד אותך! שהרי ,אתה רק מתרגל מוות(לפי דבריך שלך) ואילו אני בכבודי ובעצמי מת אמיתי! אמיתי לחלוטין! מת אותנטי.!מת ללא עוררין וללא ויכוח!(אם אתה אמרת,הרי זאת אמת ולכן זה בטוח!) תודה רבה על המחמאה ידידי.ואם זה כל כך נורא להיות מת אז מדוע אתה שואף להיות מת כמוני? (המממ,הבנתי אתה רוצה להיצטרף אלי לבירה טובה בנירוואנה ולצאת אחת ולתמיד מגבולות גלגל הסמסארה.רגע אחד,אז אתה בעצם מקנא בי,לא?,כן?מי מקנא במי? :) הצלחת לבלבל אותי לחלוטין. מצד שני,עדיין לא שמעתי על מתים המתלהבים ממחמאות,אז לכן אין לי ברירה אלא להסיק שבעצם אינני מת.ואם אני אינני מת,אתה כנראה מיהרת לשפטני בפזיזות ובנמהרות ועל כן בעצם גם לא נתת לי כבוד ולכן לא תהיה לי ברירה אלא גם לקחת את המחמאה האחרונה שנתת לי ה "בכבוד רב" בערבון מוגבל מאוד. לשמחתי כבר למדתי בעבר שלאנשים אין מה לעשות עם הכבוד של הבריות חוץ מלהיכשל בו. אז אני בהחלט וויתרתי על הכבוד,מה שבהחלט יאפשר לי להישאר בפורום הזה עוד זמן רב מאוד,זמן רב כל כך,שיאפשר לנו(לי ולך)להפוך להיות ידידים אמיתיים בלי כבוד ובלי בטיח, והיום ההוא,כן,אני יכול לראות אותו בעיני רוחי,זה היום שבו לא תהיה מר ונמהר, חסיד שלום תהיה כמו גנדי(שגדל על ברכי הגאייניסטים ועיקרון ההאימסה שלהם)וחייכני ונחמד לבריות כמו הדלאי למה. ולמה אני מקשקש כל כך הרבה? סתם כי בא לי לדבר. שי ידידי,אני בטוח שלא תיקח את זה קשה מידי.אני כבר למדתי מסיפוריך וכמה מהודעותיך שיש לך חוש הומור חי.לא נורא אם תכיר גם את חוש ההומור "המת" שלי. מי יודע,אולי אני אפילו שי קטן וצנוע שקיבלת מהטאו בדרך להפוך ולהיות אדם טוב יותר. ועכשיו,כיוון שכבר בחרת לדבר על עינייני מוות,מה לעשות,עוררת בי באופן אסוציאטיבי מחשבות על נובלה מאוד ידועה של אחד מהחשובים בסופרים במאה ה20,תומאס מאן הלא היא הנובלה מוות בונציה. ברשותך,אולי נעשה שעת סיפור קטנה ונדון במשמעויות של הספר כפי שיש להם נגיעה לענייננו:שליטה,אובדן שליטה ואובססיות,מוות וההארה(ברגע האחרון של חייו הגיבור נכנס ממש למצב מדיטטיבי.) מכיר את הסיפור,דרול ידידי? בכבוד יותר רב משלך(אני לפחות סומך את הביקורת שלי עליך בעובדות כתובות.) :) מוטי.

drall

New member
אתה מזכיר לי את האנשים

שמוצאים הורוסקופ דפוק בידיעות ורצים למעריב. אם גם במעריב הוא לא משהו ,הם פותחים את וואללה או את הג´רוסלם פוסט או את הרדיו עד שהם ימצאו הורוסקופ טוב יותר. בקיצור , יש לך איזו תמונה מעוותת עלי ותמונה הרבה יותר מעוותת על עצמך ובכל מה שאומרים לך אתה מחטט בכפיתיות כדי למצוא חיזוקים וירטואליים לתמונות האלו שלך. אין בעיה. אני כבר בניתי קיר ואתה מוזמן להמשיך לדפוק את הראש. דרול

לא שי ידידי

אין לי בכלל תמונה מעוותת שלך אלא יש לי תמונה אנושית שלך וכמו כן של עצמי. מה שכתבתי אינו יותר מאשר פארודיה של מילים ובכוונה תחילה הקצנתי עד לכדי אבסורד במטרה להמחיש משהו מאוד מסוים, שלכל דבר שאתה אומר בחיים על אחרים יש מחיר.נקודה. אינני מבין ממה אתה מוטרד כל כך.ולמה אתה צריך לבנות קירות. אני בסך הכל נוהג בטוטאליות,דבר שאינו עד כדי כך לא נפוץ בפורום הזה. לכל היותר כולנו נגיע למסקנה שיש בטוטאליות משהו אשר עשוי להטריד ולהרגיז,אולם אם נגיע למסקנה הזאת ביחד,אז אולי כדאי שכולנו נעזוב ביחד את הטוטאליות.כל אחד את שלו. בטוטאליות יש משהו כפייתי ואובססיבי,בהחלט כן. הטוטאליות היא לא גמישה ומי יודע אולי אפילו אכזרית לעיתים, תלוי איזה סוג של טוטאליות אתה בוחר. אבל ברצינות שי,אמור לי בבקשה,מה בדיוק אחראי להתחיל הודעה לאדם אחר בקביעת עובדה שהוא מת ומקנא בחיים ולסיים בכבוד רב? יש כאן סתירה רבתי! ושלא תבין אותי לא נכון,לא נפגעתי בכלל,אני רחוק מלהיות אדם מת אבל הסגנון המילולי חסר האחריות שלך לא מפסיק להדהים אותי. אתה עצמך עסוק כל הזמן בשיפוט אחרים אולי אפילו בלי להרגיש בכך בכלל. הצעתי לך,תהיה יותר זהיר.גם כך אי ההבנות במדיית האינטרנט הן רבות. ואז לא תצטרך לבנות יותר קירות.ואני בוודאי לא הולך לנפץ את הראש שלי בקיר.למה מה קרה,אני אובססיבי או משהו? :) מוטי.

drall

New member
איזה שיעמום

אלוהים אדירים! אתה יכול לכתוב כמה שאתה רוצה , אבל אתה לא יכול להכריח אף אחד לקרוא. אני יושב מול המחשב מול המחשב ומחטט באף ותאום נופל לי האסימון. אני מזהה אותך , אני מזהה מה אתה עושה ולמה אתה עושה את זה. בשלב הזה אני מגלה אזרחות טובה ומגלה לך שאתה מת , שאתה מקנא בחיים וכל הקשקשת שאתה מפריש היא תוצאה של התיסכול שלך על כך שיש מי שחי ואילו אתה לא כזה. זה הכל מוטי. שאת אינדיציה שעשיתי לך ובאותה מידה הייתי עושה אותה לכל אחד אחר , אדם או מיקרוגל או תוכי אינדונזי. התגובה המותנית שלך היא להתנפח , להשמיץ להפגיז והכל בשם מה? בשם הטואליות. לדעתי אתה מקשקש בקומקום ואין לך מושג מה זה טוטאליות, אבל עזוב נניח שאתה טוטאלי. נו אז מה? מתים הם מאוד טוטאלים , הם מתים עד הסוף. עכשיו בוא אני אתן לך דוגמא ליחסים טובים בין בני אדם חיים ומפותחים. קח לצורך העניין אותי ואת בארס. בארס לא עושה מדיטציה , מדיטציה לא מעניינת אותו , הוא לא שותה ממימי ולא יוצק מים על ידי ובכל זאת יש לו הרבה נציגות בפורום הזה. לפי התפיסה המעוותת שלך , הייתי אמור למחוץ אותו , להוקיע אותו, לסלק אותו מהפורום וכן הלאה. וזה הדבר האחרון שאני יעשה , כי הוא באמת מייצג התגלמות של אדם אמיתי ולא משנה לי מה אדם כזה יגיד , כל מילה שלו היא דבר שהפורום הזה יכול להתגאות בו עכשיו תגיד בטח שהוא לא פוגע במעמדי , בשיטתי , באגו שלי והבלים כאלו. נכון הוא לא פוגע בכלום, ולמה שיפגע? יחסים בריאים בין בני אדם הם כאלו שכולם מרוויחים מהם. הוא לא יסכים איתי , אני לא אסכים איתו ועדיין אין בעולם מה שימנע מאיתנו לחיות בהרמוניה. עכשיו דוגמא הפוכה בשם הארי הוולגארי , אם הוא היה מדווח לנו מידי ערב שהוא נהנה מהמדיטציה הטרנסטנדלית, לא הייתי אומר לו כלום. את ההנאה שלו איש לא יכול לקחת ממנו , זו עובדה , אם להאמין לו. אבל כשהוא מתחיל לייחס את ההנאה הזאת לאיזשהו יתרון טכני שלכאורה יש לשיטה שלו על שיטות אחרות. כשהוא מנסה להיות מקצוען במקום שאין שום מושג , כאן מקומי להעמיד אותו על מקומו. זה לא בגלל שמעמדי בסכנה אלא בגלל שהפורום הזה יאבד את זכות הקיום שלו ביום שהוא ייחדל להיות אמין. זה הכל וזה לא דבר גדול. הפורום הזה הוא פורום מקצועי , הוא לא נועד לשום דבר חוץ מלהרחיב את המודעות של הציבור לגבי מדיטציה והאפשרויות הגלומות בה. אם אנשים רוצים כאן להתחבק זאת זכותם וזה מעניין אותי כקליפת השום. אבל , מי שכותב שטויות על מדיטציה , נקה לא יינקה. עכשיו הייתיי מציע לך לרסן את הגראפומניה שלך ולנסות לעכל את מה שאמרתי. אם לא , הקיר לרשותך. דרול

hary_i

New member
פורום מקצועי ואמין?

מעניין כמה מבאי הפורום באמת חושבים שפורום זה הוא מקצועי ואמין. בנתיים הוא משמש במה לדרול בעל האגו לרדת על כל אדם שני בטענה שהוא עוזר לו. לרדת על אדם, אף פעם לא עוזר לאף אחד.

שי היקר והאנושי.

שלחתי לך מסר אישי באורך הגלות. תתמודד איתו,כי העניין הוא ביני לבינך בלבד ולכן החלטתי להעבירו למסרים אישיים. אני מרגיש את עצמי מספיק חזק כדי לתת לך את המילה האחרונה בעניין כאן בפורום. אני אינני דואג ליושרי ולמהימנותי ואמינותי. לאלה דואגים רק אלה שיש להם מה להפסיד. בכל מקרה,הייתי שמח לשמוע התייחסותך למסר ששלחתי. מי יודע,אולי בסופו של דבר ייצא מזה משהו. ובכלל דרול האם שכחת שהיום תשעה באב וכי על קמצא ובר קמצא חרבה ירושלם? אני דווקא לא.אבל שיהיה. לבריאות ידידי. :) מוטי.

drall

New member
תודה על גילוי האזרחות הטובה.

אני לא סבור שתפקידו של הפורום להיות פלטפורמה לחומר מהסוג הזה. דרול

YinYang

New member
שמש היקר...

פשוט אמרתי את מה שאני חושב. אם אתה רוצה להסתכל על הדברים שאמרתי כ"אכזריים", עשה כרצונך. אני הבן אדם האחרון שמתיימר להיות מנומס, נעים הליכות ואוהב בריות(מזכיר לך מישהו?). ולצורך העניין ,כן, תמונת המציאות שהצגתי היא שלי בלבד, ואני לא מתיימר להציג יותר ממנה... אייל

אייל

לא אמרתי ידידי שאתה אכזרי. בסך הכל רציתי להמחיש דבר מה. קל מאוד לפל לאכזריות(לא רק לך אלא גם לי ולכל אחד אחר,בייחוד בעולם האינטרנט)וקשה יותר לנהוג בדרך הטוב.(שהיא דרך לגיטימית לחלוטין אולם הבעיה היא רק בפירוש שלה,מהו טוב.) חרצובות לשונינו משוחררות כל כך מהר בעולם האינטרנט ואנו מועדים. אבל דווקא בעולם האינטרנט יש לנו יותר זמן לבחון מה אנו אומרים ולחשוב על ההשלכות.אני משתדל לתרגל את העניין כמה שיותר ולהביא אותו לעולם האמיתי. אני נכשל בדיוק כמוך(ואין לי שום כוונה להסתיר זאת)אולם אינני מנסה לתרץ זאת.ובוודאי שלא להצדיק זאת בסיפורי אלף לילה ולילה. להיות אוהב אדם בעיני פירושו להיות מכוון נפשית כלפי אנשים אחרים ולא מייד להנחית להם פטיש חמש על הראש.אז ההתכוונות כאן היא חשובה ומזאת יש לי הרבה. נימוסים והליכות,את זאת לא אמרתי.בבקשה למד לדייק. כמו שכבר הבנת החלטתי להרפות.קיבעונות איננה התכונה החביבה עלי. ביי לבינתיים, :) מוטי.

בארס

New member
כל הכבוד מוטי

עכשיו תקשיב, לטעות לגבי עצמנו, דבר שאנחנו עושים כל הזמן, זה בסדר, אין לנו דרך להמנע מיכך, ואנחנו אפילו חייבים את זה לעצמנו כי ככה רק נוכל לגלות. אבל לטעות לגבי אדם אחר , זה חמור מאוד ומהרבה סיבות. עובדה מוחלטת היא, שלפני שהכרנו במלואו את טבענו אנו ונתגבשנו לכדי אחדות פנימית, לא נוכל לראות באמת מול מי אנחנו עומדים ותמיד נשגה בשופטנו אותם נשגה לחשוב שאנחנו מבינים את מטרוטיהם נשגה לחשוב שאנחנו מבינים את אופן השפעתם על אחרים ונטה לחשוב תמיד שאנחנו מייטיבים להבין איך אמור לנהוג פלוני או אלמונית. אחת הסיבות העיקריות שהטעות הזאת היא מרה מאוד היא שלטעות באחר גורם להיסגרות פנימית חריפה ולהתחפרות והתגוננות מפני עצמנו תהליך שהשלמה איתו יכולה להפוך לבלתי אפשרית בשלב מסויים בזמן שחטאים כלפי עצמנו ניתנים ל"מחילה" ביתר קלות. (כנראה לא סתם נעשתה ההפרדה ביחסים בין אדם למקום לבין אדם לחברו) הניסיון שיש לנו לגבי אופן השפיטה הלקוי שלנו את האחרים אמור לעזור לנו לכבד כל אימת שהפיתוי העצום נקרא בדרכנו. הדבר המבלבל ביותר אולי הוא שאנחנו נמצאים בסביבה שמרשה לעצמה לשפוט אחרים, כל אחד וסיבותיו הוא, ולפעמים אנחנו נופלים בשל כך ונקלאים לביקורת חיצונית. בכדי לעשות כן (לבקר אדם אחר) רצויי שיהיה אדם מודע למספר דברים, א. שהביקורת שלו תהיה נאמנה עד כמה שאפשר לתחושה המדוייקת המתעוררת בו עצמו פנימה, ולא בשום אופן מורחבת ומפולפלת ע"י האינטלקט , שבשימחה יהפוך כל זבוב לארמדיל. ב. שתהייה בו את ההכרה והבשלות לעמוד על רגליו כשהדין יחזור אל פתחו במידה וטעה בבוא היום. ג. שיהיה מסוגל להפריד בין מה שחשוב למה שלא ושיבין משהו מאופן השפעתם של דבריו על אנשים לאורך הזמן. בקיצור יש שלושה מצבים בהם אדם מרשה לעצמו לבקר אדם אחר: א. שהוא אוויל וסומא באפלת דימיונותיו לגבי העולם. ב. שיש לו הבנה מסויימת והוא ניחן בביצי שור (כלומר מזמין על עצמו את הדין במודע, והוא צריך להיות מסוגל לשלם בפועל על חטאיו) ג. כשהוא רואה את העולם כמו שהוא. המלצתי האישית לך, היא לא לנסות לקדם את מעלתך מהר מהקצב הטבעי שלה תנסה עד כמה שאתה יכול להמנע מהעיסוק הזה של ביקורת חיצונית הנימוקים שלך רחוקים מלהיות קרובים לתאור איזו שהיא תמונה ממשית של העולם , אל אף ,ואולי בגלל, נגיעתם בנקודות נכונות כשלעצמן באופן יחסי מאוד. מה יש לך כבר להפסיד?

R2

New member
מה יש לך עוד להפסיד.?......יש

את הספונטניות

בארס

New member
את הספונטניות..

הזאת שגורמת לך לתקוע את הראש בקיר ואת האוטו בהולכי רגל תמימים? כפרה ! :)

למעלה