דרואידים

vegeta2

New member
דרואידים

אני ממזמן לא ראיתי את אימת הפאנטום ואת מתקפת המשובטים, ואני לא זוכר בדיוק מי הם הדרואידים ומה התפקיד שלהם... ומי זה בעצם גריביוס? מה שאני יודע זה שהוא המפקד של צבא הדרואידים (נכון?), ומה הוא בעצם? עוד סייבורג מטורף? ולמה יש לו לייטסייברס? לפי מה שהבנתי מהמשחק של נקמת הסית' יש לו אוסף לייטסייברס והוא מעולם לא למד להשתמש בהם. איפה הוא עוד מופיע חוץ מנקמת הסית', קלון וורז והקומיקסים?

the sith

New member
הדרואידים

הם בעצם הצבא של פדרציית הסחר והצבא של ג'ינוסיס הם כעקרון נלחמים כנגד הרפובליקה .בהתחלה תפקידם היה לפלוש לנאבו (אלה הדרואידים של צבא הפדרציה)ופרק 2 הם נלחמו כנגד הרפובליקה (צבא המשובטים)קיצר אני לא יודע אם לקרוא לזה תפקיד..זה פשוט צבא..וגריביוס הוא כעקרון מפקד צבא הדרואידים הוא מן חייזר רובוט כזה...לא יודע נבין יותר שנראה את פרק 3 ובקשר ללייטסייברס שלו יש לו ארבע והוא יודע להשתמש בהם יש לו אוסף של ג'דיים שהוא הרג..ולא נראה לי שהוא מופיע יותר מהקלון וורז נקמת הסית' והקומיקסים..גם לא ידוע עליו כל כך הרבה..טוב זה כל מה שיש לי להגיד לך אני שם לך קישור לאתר הרשמי שתקרא עליו יותר אם תרצה.

vegeta2

New member
זה בסדר, אני מכיר את האתר

תודה בכל אופן, זה בטח כתוב בדאטה-בנק. אני יודע שגריביוס יודע להשתמש בחרבות אבל הוא לא נלחם בסגנון של ג'דיים או של הצד האפל. הוא משתמש כאילו זה נשק רגיל. בקלון וורז הוא נראה ממש מגוחך שהוא מחזיק 3 חרבות, 2 בידיים ואחת ברגל חח. טמבל אבל חזק באותה מידה, איך הוא קרע לג'דיים את הצורה...

vegeta2

New member
רגע רגע... ../images/Emo58.gif

גריביוס ודוקו חטפו את פלפטין בקלון וורז, אבל למה דוקו חטף את פלפטין אם הוא עובד בשבילו? או שזו הייתה תרמית? הקנצלר פלפטין - דארת' סידיוס הרוזן דוקו - דארת' טיראנוס

Obi Dan Kenobi

New member
הסבר ארוך למדי.

נתחיל מההתחלה - "אימת הפאנטום". פדרציית הסחר מתחילה בכיבוש של נאבו. פדרציית הסחר בעלי צבא דרואידים מפואר, הכולל את הדרואידיקים, ודרואידי-הקרב. כפי שידוע, הכיבוש נכשל, וזכויות הסחר של הפדרצייה נשללו. "מתקפת המשובטים" - הנושא העיקרי סביבו סובב הסרט, הוא הבדלנים. הבדלנים הינם מערכות אשר היו פעם חלק מהרפובליקה, אך החליטו לפרוש, מכיוון שלא הסכימו עם דעותיה של הרפובליקה. בראש צבא הבדלנים עמדו הרוזן דוקו (דארת' טיראנוס) ודארת' סידיוס. המערכות הללו, אשר פרשו, התאחדו לצבא אחד, אשר מטרתו הייתה אחת - לתקוף ולהרוס את הרפובליקה. ביחד, כשלכל מערכת יש את צבא הרובוטים והנשקים שלה, הבדלנים הקימו צבא אדיר, אשר את חלקו ראינו בקרב בג'נוסיס (גם בקרב של אבירי ג'דיי, וגם בקרב האווירי עם המשובטים). גנרל גרייווס הוא מנהיג צבא הרובוטים, חבר חדש בבדלנים. הוא חצי חייזר-חצי רובוט. הוא לא סית', אבל גם לא בטוח שהוא ג'דיי אפל - אחרי הכל, לא ראינו אצלו סימנים מה"כוח". כשגנרל גרייווס הורג אביר ג'דיי, הוא לוקח את הלייטסייבר שלו, כך שיש לו אוסף בלתי מוגבל. לגנרל גרייווס יש עוד זוג ידיים, כך כשהוא משתמש בארבעת ידיו עם הלייטסייברים, הוא קטלני למדי. לגנרל גרייווס יש את שומרי הראש שלו, אשר גם הם חזקים למדי. (בתמונה מצד שמאל ; קטע מתוך הטריילר של "נקמת הסית'", בו מוקף אובי-וואן בצבא הבדלנים. ניתן לראות ברקע את גנרל גרייווס עם הגלימה, ואת שומרי הראש שלו.)

vegeta2

New member
תודה רבה... ../images/Emo58.gif

אני יודע מי זה גריביוס, אבל הקטע הוא... למה הוא חטף את פלפטין? הרי פלפטין הוא סידיוס ואם דוקו עובד בשביל פלפטין וגריביוס שותף של דוקו (זה מה שהבנתי לפי מלחמות השיבוט) אז למה בפרק האחרון של מלחמות השיבוט גריביוס לוקח את פלפטין בשבי? בהתחלת נקמת הסית' (לפי המשחק) אובי-וואן ואנאקין באים לשחרר את פלפטין מהחללית של דוקו, למה הם בכלל חטפו אותו? או שזה הכל הייתה הצגה גדולה, ומה מטרתה?

Obi Dan Kenobi

New member
לפי מה שהבנתי.. ../images/Emo58.gif בתחתית

זאת מלכודת לאנאקין. דוקו יודע שפלפטין זהו דארת' סידיוס - הוא הרי מספר לאובי-וואן ב-AOTC כי ברפבוליקה שולט לורד סית'. אני לא בטוח שגנרל גרייווס יודע על כך, אבל דוקו בהחלט כן.
אובי-וואן ואנאקין מגיעים לאולם בו מוחזק פלפטין. כשהם מגיעים, הם פוגשים בדוקו. מתחיל בין השלושה קרב, במהלכו נפצע אובי-וואן, ואנאקין נשאר לבד מול דוקו. אנאקין, אשר למד הרבה מאז הקרב מול דוקו ב-AOTC, כורת את ידו את דוקו, ועם עידודו של פלפטין, כורת את ראשו את דוקו. אם תשים לב, זה העתק כמעט מדויק מהקרב ב-ROTJ. רעיון מעולה של לוקאס. על ידי כריתת ראשו של דוקו, מתקדם אנאקין אל עבר הצד האפל - שזאת בעצם מטרתו של פלפטין.

vegeta2

New member
כן אני יודע את זה

אבל תודה בכל זאת, מה שהייתי צריך לדעת זה למה גריביוס חטף את פלפטין. את כל הקטע אני יודע מהמשחק של נקמת הסית'... לאורך כל המשחק/הסרט פלפטין מנסה לפתות את אנאקין לצד האפל. למשל שפלפטין מפתה אותו להלחם נגד ווינדו, לאחר שהוא מנצח את ווינדו הוא מכריז עליו רשמית כעל לורד דארת' ויידר. דרך אגב - אחרי שאנאקין מנצח את ווינדו פלפטין מחשמל אותו למוות ואז פלפטין מתעוות ונראה כמו בטרילוגיה הישנה של סטאר וורז, מה הקטע של העיוות הזה?

sysiphus

New member
פלפטין/סידיוס משחק על שני הצדדים

מול האמצע. Playing Both Sides against the middle. הוא הרי שולט גם בבדלנים וגם ברפובליקה. כל המטרה שלו הוא לעורר מלחמה, שתיראה מוצדקת מכל צדדיה וע"י כל מי שמשתתף בה, בכדי שבמהלכה הוא יוכל לצבור כוח ולעלות לשלטון... גריבוס "חטף" את פלפטין במסגרת המלחמה, למראית עין, ע"מ לתת עוד עילה להמשך המלחמה מצד הרפובליקה ובשובו של פלפטין, להקצות לו עוד סמכויות שלטון כנשיא הרפובליקה ולהמשיך במצב החירום...

the sith

New member
הקטע של העיוות זה

מתי שמישהו משתמש בכוח של הצד האפל כמו הברקים (lightning) אז פניו מתחילות להתעוות אני לא יודע בדיוק איך להסביר זה משהו לא טבעי כזה..כמו שפלפטין אמר לאנאקין שיש כוחות בצד האפל שחלקם נחשבים ללא טבעיים בכוח הכוח של הברקים למשל זה מן כוח עיוות של ה''כוח''

the sith

New member
יותר נכון

שמתי שמישהו משתמש בכוח של הצד האפל כמו חניקה למשל אז העיניים שלו מתחילות להשתנות והפנים מתחילות להתעוות כי זה לא טבעי כמו כוחות של הצד המואר למשל אז הורידים מתחילים לבלוט והכל גם מרוב כל השנאה והכעס של מישהו שמשתמש בכוחות הללו תורם בחלק של העיוות..

the sith

New member
דרך אגב

כבר ראית תסרט? אם כן אז תשים בבקשה את הסימן של הספוילרים כי אני לא רוצה לדעת את כל הדברים האלה.תודה

../images/Emo58.gifלפי הקומיקס של ROTS

סידיוס חוטף את העיוות הזה כתוצאה מזה שהוא משתמש בברקים נגד ווינדו וווינדו או שהוא מחזיר את הברקים אליו לפנים או שהוא מחזיק את החרב+ההחזרה של הברקים ממש קרוב לפנים שלו

the sith

New member
לא..

זה לא קשור. זה קשור ל''כוח'' עצמו..הכוחות של הצד האפל הם לא טבעיים בכוח. משתמשים אפלים כמו סית'ים למשל פיתחו את היכולות האלה זה כמו בknights of the old republic למשל רק ששם שאתה עושה החלטות רעות הפנים שלך משתנים..

vegeta2

New member
בדיוק עכשיו ראיתי את מתקפת המשובטים

ופעם האלף, כל הקטע של צבא הרפובליקה היה קצת מעורפל לי... למי הוא נועד? למה הוא נועד? איך הוא נלחם לצד הרפובליקה (כלומר, הוא נועד לרפובליקה או למשהו אחר?)? ובטרילוגיה הישנה זה אותו צבא נכון? הוא תמיד היה הצבא של פלפטין? לפי קלון וורז הבנתי שכן, אבל עדיין - זה קצת מעורפל...

vegeta2

New member
בטח שזו לא הפעם הראשונה שאני רואה

את הסרט, אבל אף פעם לא הצלחתי להבין לגמרי, זה הכל כזה לא היה ממש מובן... הם בעצם צבא האימפריה העתידית או מה? וכולם שיבוטים? ואם הם שיבוטים של של ג'נגו פט (או איך שלא קוראים לו) אז הם לא אמורים להלחם לצידו ולצד דוקו? או שכן והם חלק מהתוכנית של פלפטין להפוך את הרפובליקה לאימפריה?

Obi Dan Kenobi

New member
אוקיי, אז ככה..

בתקופת "אימת הפאנטום", נהרג מאסטר ג'דיי בשם סייפא-דיאס. כל העניין עם סייפא-דיאס עוד לא פתור, ולא מבינים מי הוא היה. לפי מה שהובן, הוא יצר קשר עם דוקו, והזמין מכוכב קאמינו צבא משובטים. המקור, היה ג'נגו פאט. דוקו, שכבר אז עזב את מסדר הג'דיי, כנראה ויצר קשר עם פלפטין (דארת' סידיוס). פלפטין תכנן, שהצבא בהתחלה ישמש את הרפבוליקה כנגד הבדלנים, אך ברגע שהאימפריה תקום, הצבא יציית בנאמנות לפלפטין, ויהפוך לצבא האימפריה.

למעלה