דרואידים מי הם?

wicca_sphere

New member
דרואידים מי הם?

מישהו יכול בבקשה לרשום לי מהיא האמונה הדרואידית?

nepthys

New member
נושא שבדיוק חקרתי!

ממה שאני הבנתי עד כה, הכינוי "דרואיד" היה ניתן לכל אדם חכם, ופירושו הוא "חכם כמו האלון" (בתרגום מאוד מאוד גס). רוב מה שאנחנו יודעים עליהם זה דווקא ממפגשים של רומאים איתם (שאח"כ תעדו את המפגש), וממצאים ארכיאולוגים. מכל אופן, פחות ממסמכים אותנתיים שהם כתבו. הם היו בערך אנשי הדת של הקלטים (שבטים מאוד מפוזרים ברחבי אירופה, מוצאם מגרמניה ולאחר מכן היגרו לבריטניה, ספרד והאיים הבריטים, יש גם בטורקיה, נדמה לי, אח"כ הם המשיכו לצפון איטליה, פולין, אוסטריה, צ´כיה, סלובקיה, הונגריה, רומניה ובולגריה). הם היו מעט שונים, יש כאלו שטוענים שהדרואידים עצמם היו שייכים לשבט אחר בבריטניה ו"התערבבו" בתוך הקלטים. בצורה מפתיעה מבחינתי, העדויות של מפגשים איתם מאוד דומות, וזה מוזר לי כי הקלטים היו מפוזרים בהמון מקומות ללא שום קשר בינהם חוץ משפה ותרבות. לדרואידים גם היו אלים מעט שונים משל הקלטים עצמם. הקלטים בכל תרבות "נעלמו" לתוך השבטים איתם הם חיו מבחינה איזורים, וכיום האנשים הכי קרובים אליהם נמצאים מערב אירופה, צפון בריטניה ואירלנד, חלק קטן מצרפת ודרום ספרד. Pliny The Elder, כותב רומאי, מקשר בין הדרואידים קשר לאלון (מלבד פירוש שמם המילולי). הוא מספר שהדרואידים ראו את העץ הזה כמקודש, והדבקון הלבן אפילו עוד יותר. הוא מתאר גם פולחן שלם שהדרואידים עשו רק כדי לקטוף את הדבקון, וכמובן "החזרת" מתנה לעץ (מה שאחר כך התפתח לתדמית הדרואיד כאוהב טבע, דבר מעט מושפע מתנועת איכות הסביבה כיום). בבילוגרפיה:

Justin Angel

New member
משעשע

אבל עצוב שזה מה שאת חושבת שדרואידים הם. "דרואיד" בה מהמילה "דרוויש"\"דרוויד" (תלוי באיזה תרבות) שהם היו משרתי הטבע , לפני תקופת הדרואידים. ולמעשה משוער שהthe old religon והדרווישים מכילים את הבסיס לדרואידיזם. כל מה שכתבת (חוץ מהקטע על איך הדרואידים קושרו לאוהבי טבע) , אבל כל מה שכתבת הוא טעות. חלק טעויות יותר גסות מאחרות אבל עדיין טעויות. הקישורי שתלית מדברים קלטים ולא על דרואידים שביניהם יש אוקיינוס של הבדלים. גם הקישורים שתלית שמדברים על דרואידים מלאים שטויות חסרות טעם.

nepthys

New member
בהתחשב בעובדה

שמעולם לא הסכמת להסביר לי למה זה שטויות מסיבה קצת ילדותית, ובהתחשב בעובדה שאלו דברים שקראתי במספר מקומות, אני פשוט לא בוטחת בך כדי להאמין למה שאמרת כרגע. נשאל את מורנינג סטאר כשיבוא, הוא לפחות לא מנסה לסחוט אנשים.

Justin Angel

New member
אני נדיב וטוב לב

אבל עד גבול מסויים. אני לא הולך לשבת כאן לכתוב 30 עמודים רק כדי שתקבלו מושג כללי על דרואידים. הצעתי להסביר את זה בטלפון לאנשים שבאמת רוצים לדעת, ואנשים שבאמת רצו לדעת דיברו איתי על זה בטלפון.

wicca_sphere

New member
תודה לך נפטיס ../images/Emo13.gif

תודה רבה לך על הזמן שישבת וכתבת לי
אני רואה שהבחירה של הפורום למנות אותך הייתה במקום
(שוב לדעתי האישית
)

למעלה