מודיעין - חיים אחרים
ציינתי כבר כי ידוע לי שהמצב טוב יותר מבחינת שיבוץ מקצועי במודיעין, וגם ידוע לי שבמדעי המחשב המצב הרבה יותר טוב מהטעם הפשוט שבכל הקשור בתוכנות הצבא מפתח וע"פ רוב לא משאיר את כל הפיתוח לתעשיה אזרחית. ויחד עם זאת: א. לציין כי אני הגעתי לראיונות במודיעין ואף התקבלתי (למיטב ידיעתי) למרות ממוצע נמוך (לבסוף ח"א "משך" אותי אליו, לצערי בדיעבד) ב. דיברתי אודות פיקוד על חיילים. מובן מאליו כי פיקוד שונה מניהול. פיקוד בצבא פירושו, ע"פ ניסיוני, טיפול בבעיות משמעת, אסט"שים ותורנויות שונות, השתתפות בדיוני סרק, בקיצור שום דבר שיש לו זיקה כזו או אחרת, אפילו מקרית, למקצוע. גם "אחריות על פראמדיקים" או "אחריות על הנדסאים" בצבא אין משמעה אחריות מקצועית של ממש (כמו מנהל מחלקה בביה"ח או ראש צוות פיתוח תוכנה) אלא אחריות על ארון תרופות/פגות תוקף, תורונוית חובשי המרפאה, מסדרי יום/צהריים/לילה, נקיון שירותים. בקיצור: בין 0 ל- 10% שירות מקצועי הדורש מהנדס או לחילופין פראמדיק והשאר פיקוד נטו שכל חוגר ללא השכלה יכול לבצע (אני טוען לעניין פראמדיק לפי מדיניות ראש ענף טראומה כפי שהוצגה ע"י עמיתי דני, ולמיטב היכורתי את הצבא...למרות ששיבוצם טרם החל הלכה למעשה). כבר ציטטתי מדבריו של נציב קבילות החיילים אשר עמד בצורה ברורה על הבעיה של העתודה האקדמאית. משתמע מדבריו, ומשתמע עוד יותר מהפקודות המפורשות, שלא זו היתה כונת המשורר שהוציא לאור את מושג העתודה האקדמאית (להבדיל, ראה עתודה קרבית שעברה כבר מן העולם ולא בכדי). הכונה היתה: 51% עיסוק במקצוע, עיסוק הדורש מהנדס/פראמדיק/רופא/משפטן ו עד 49% לכל היותר עיסוק בפיקוד וכל השאר. המצב בפועל שונה לחלוטין, וע"פ רוב המפקדים כלל לא מכירים את הפקודות בעניין, מנסיוני. שום דבר ממה שעושה מהנדס בח"א או בחיל הים לא דומה כהוא זה למה שעושה מהנדס בהי-טק או באוניברסיטה, לא מבחינת תנאים ובעיקר לא מבחינת עיסוק מקצועי. הצבא פשוט לא יודע לנצל נכונה את כוח האדם האיכותי ביותר שלו, והוא שולח רבים לעתודה רק בכדי לזכות באנשים איכותיים במחיר זול ובהתאם לכך הוא מנצל אותם. לסיכום, פיקדתי בתפקידי האחרון בצבא על חיילים/הנדסאים ברמה אישית גבוהה ביותר, היה לי כיף לעבוד איתם, חוויה לכל החיים(אף שכבר ניהלתי באזרחות לפני כן ואין דין ניהול באזרחות כדין פיקוד בצבא) , ואף על פי כן לא לשם כך הלכתי לעתודה, ולא זאת שהבטיחו לי (חוזה/פקודות/הצהרות) כשהחלטתי להקריב משנותיי הטובות ביותר לטובת העניין.