דרגות כיבוי

איריון

New member
דרגות כיבוי

רציתי לשאול בהזדמנות בה אין דיווחים חיים של דלקות/אסונות, אבל זה אף פעם לא קורה (למרבה הצער) אז אני אשחיל את השאלה עכשיו. מהן דרגות הכבאים? האם יש אתר מכיל תמונות שלהן?

dimaspector

New member
תשובה

כבאים: כבאי רב כבאי (רב"כ) סמל (ראש צוות) רס"ל רס"ר להב.מ (קצין) להב רשף.מ רשף טפסר.מ טפסר אני לא בטוח מה קודם לגבי השניים הבאים טפסר בכיר רב טפסר צופים: צופה צפ"ר/טר"ש (צופה ראשון/ טוראי ראשון) רצ"פ/רב"ט (רב צופה/ רב טוראי) סמל רס"ל רס"ר

בקשר לצופים

מתי כבר תקלטו שאצל כל תחנה זה אחר? הנה אצלנו(חולות!) צופים: צופה רב"ט ( רב טוראי) סמל רס"ל רס"ר

dimaspector

New member
יש לי שאלה אליך

צופה חדש שרק מגיע הוא בדרגת צופה נכון?! זאת אומרת שכל צופה שמגיע אתם כבר נותנים לו דרגה פס אחד כי אין לכם טר"ש / צפ"ר וחוץ מזה הבעיה שיש תקנון לכל הצופים ותקנון אחיד שהוועדה עשתה לכן צריך שתהיה אחידות בין כל הצופים

dimaspector

New member
נכון אתה צודק

דרגות רסמי מתחיל מ מרצ"פ / טר"ש אבל אי אפשר לתת לכל צופה חדש שמגיע ורק סיים קורס צופים בסיסי ישר לתת דרגה והוא לא יכול להיות בלי דרגה גם כן לכן הוא דרגת צופה אבל בלי פס אחד אפילו

Max M

New member
והינה הדרגות שלנו

צופה צופה ותיק אל"ד טר"ש רב"ט סמל רס"ל רס"ר

אלינורFD

New member
הדרגות אצלינו (הרצליה):

קודם כל יש את כל הצופים החדשים שהם אלה שבמחוייבות האישית והם מוגדרים כ: מועמד לצופה. אחרי זה מי שנשאר ומתחיל בהתנדבות הוא מוגדר כצופה. מי שעובר את הקורס אחראים שמעבירים בקיץ הוא הופך לצפ"ר (צופה ראשון-פס אחד). ומהלך השנה השנייה (בדר"כ יש עליית דרגות ביום העצמאות) הוא עולה להיות רצ"פ (רב צופה-שני פסים). אח"כ סמל רס"ל רס"ר

102lior

New member
מה זה כל זה?

קורסים, צופים, בלאגנים..... אצלנו בא מישהו להתנדב, הוא חותם על טופס התנדבות, לומד ומתאמן וביינתים יוצא רק לאירועי 2-1 ואחרי שהאחראי מתנדבים רואה שהבחור\ה עושה עבודה טובה אז הוא יוצא גם לארועי 4-3 וזה כל הסיפור ובקשר לדרגות אז זה הולך ככה כבאי ראשון רב כבאי סמל רב סמל ובניגוד לכל מה שאמרו פה חלק למחוייבות אישית אין קשר להתנדבות אצלינו

Shadocan

New member
לדייק טיפה...

חותם על טופס מביא אישורים וכאלה ואחרי זה הוא צריך ללמוד........ ואחרי שהוא לומד הוא צריך להיבחן ואז לצאת לאירועים

dimaspector

New member
אלינור מה נשמע?

זה דימה ביקרתי אצלכם אתמול עם ערן תגידי את יודעת אם אתם או חלק מכם באים אלינו מחר ?

תיראו

אין כזה דבר דרגת צופה, יש צופה, לא נותנים לו כלום, הדרגות ממש מתחילות מרב"ט, נותנים שני פסים(אני רב"ט בלי פסים, כי אין תקציב)

dimaspector

New member
אז שאלה לע אלייך

מה עם פס אחד ? (כנראה צופה) אז זאת כן דרגה ודבר שני כל מי שמגיע ואומר שהוא רוצה להתנדב מביא ומביא את התפסים ישר נותנים לו דרגה על מה בדיוק ?

IאביעדI

New member
בואו נסכם ככה

יש הרבה בלגן עם הדרגות צופים. חוץ מזה, למה אתם צריכים דרגות? ברגע שאתם הולכים עם דרגות השליטה שלכם על אחרים היא בזכות הדרגה, מה שאומר שחתיכת מתכת היא הכוח שלם והמילה שלכם. אותי בחיים לא תראו עם דרגות. את המילה והשליטה שלי אני אשיג לא בזכות פז"מ אלא באמצעים אחרים.

דימה שתידע...

אין דבר כזה פס אחד גם לא לכבאים וגם לא לצופים גם כבאי שבדרגת כב"ר לא לובש דרגות רק מרכ"ב לא יודע למה אבל אין דבר כזה פס אחד מתחילים מ-2

RIKI20

New member
סתם שאלה?

היי, פריאור יצא לי לקרוא כמה הודעות שלך והבנתי שאת בתחנת בת-ים. אני מקווה שאת מאוד נהנת שם וכמו שהבנתי בעיקר עושה חיים ואוהבת את מה שאת עושה אז איזה משמרת הכי אהובה עלייך? מי הכבאים שהכי כיף לך איתם לצאת לארועים?

למעלה