דרגות ופז"ם

יניב100

New member
דרגות ופז"ם

אני כשנה בצבא ומשרת בחיה"א בתור מש"ק קשר. הבעיה היא שהייתי חצי שנה על 24 רפואי הפז"ם דופק אבל השליש לא רוצה לתת לי את הדרגה שלי שמגיעה לי לפני חודשיים(רב"ט). האם אני זכאי להגיש בקשה לקבלת דרגה חריג על רפואי? או לבקש מהמפקד שלי להמליץ על העלאה בדרגה. לפי חוקי מטכ"ל מש"ק חייב ליהיות לפחות רב"ט האם אני יכול להתמש בזה בתור תרוץ לקבלת הדרגה?

ttqw

New member
אחי, לצערי

אתה לא יכול לקבל את הדרגה, אלא אם המפקד שלך ימליץ עליך או שתשכנע את השליש. הדרגה כעיקרון מוענקת לאחר 10 חודשים של שירות ולא של פז"מ. אתה נקרא מש"ק קשר אבל בהגדרה צבאית ההגדרה שונה, כמו ש"מש"קית ת"ש" היא בעצם "רכזת ת"ש" לפי הגדרה

בנוסף על כך

דרגה מקבלים על פי חודשי שירות בפועל, וחצי שנה פרופיל 24 זה לא חודשי שירות פעיל וגם הם לא יהיו רשומים לך בתעודת שחרור.

יניב100

New member
תודה אבל...

1.המ.ג.(מפקד גף) שלי(רס"ן) המליץ על העלאה בדרגה השליש העביר את הבקשה לקיריה והבקשה נדחית. למה לא מוכנים שמה לאשר לי אותה למרות ההמלצה? 2.האם יש טעם להגיע לדרג גבוה יותר(מטתא-מפקד טייסת תחזוקה)-קצין בדרגת סא"ל.זה מה שהמ.ע שלי המליץ לי לעשות? 3.כשקיבלתי את הפרופיל הזמני הצבא אילץ אותי לצאת.לא רציתי לצאת אבל מצד שני לא יכולתי לעשות טירונות.וכידוע לכל חייל בצה"ל בלי טירונות הצבא לא מחזיק אותך.דבר נוסף ישנה יחידת מעבר מילואים -ימ"מ 182 ד´ שאחראית על כל האנשים בעלי פרופיל 24.אף אחד לא הזכיר בפני את העובדה שבגלל שהצבא לא מסוגל לטפל בי,ודרדר את מצבי הרפואי וכתוצאה מכך הוציאו אותי על 24 רפואי לחצי שנה,קבלת הדרגה שלי תתעקב.שלא מסרה לי פרטים מלאים.האם כדאי לקבול את היחידה על כך? כי בסופו של דבר יש לי עילה.

למעלה