דרגות המתנדבים

גאזלן

New member
דרגות המתנדבים

אוקי דבר ראשון שולם לכולם אני אפשר לומר מתנדב חדש, בלי שום אבל שום פעילות מבצעית, למרות שכבר בערך לפני 3 חודשים גמרתי את המסלול, אבל אני מוצב בתחנה משנית תחנת חוף הכרמל ששם זה פעם ראשונה שיש מתנדבים.אז פשוט אני רוצה לדעת איזה דרגות יש למתנדבים ואיך מקבלים אותם? כי את שלנו נקבל רק, נראה לי, בסוף החופש הגדול.

Max M

New member
אז כך

צופה אחרי שעברתה קורס צופים צופה וותיק -אחרי שאתה מתנדב כמה חודשים אתה עובר מבחן ואתה יכול לצאת לבד לאירועים אל"ד אחראי שנה ראשונה - אחרי שנה אתה עובר קורס אחראים טר"ש בתחילת השנה החדשה אתה מקבר את הדרגה רב"ט הוא אחראי שנה שלישית שהוא גם ראש משמרת סמל הוא ראש תחנה סמל ראשון הוא אחראי צופים

Shadocan

New member
תשמע..

גם אני בערך 3 חודשים מתנדב אפילו יותר. אני לא יודע מה דורשים ממכם שמה. בכל מקום דורשים משהו אחר. כאן בראשון למשל דורשים לדעת רכבים בסיסיים (רכבי סער) ולדעת את הדברים העיקריים שמה. ולאחר מכן האחראי של הצופים בוחן אותך. אותי הוא לא בחן אלא המתנדבים האחרים שבתחנה ובאותו זמן אני לא ידעתי את כל הרכבים. זאת אומרת ידעתי אבל ככה ככה. אחרי איזה שבוע אני כבר יודע יותר טוב... לך אל האחראי שלך תבקש שיבחן אותך... תברר בדיוק מה צריך לדעת כי אני יודע שברמת גן למשל זה הולך ככה.. אתה יודע רכב, אתה יכול לצאת איתו ובמיקרה שלי היה משהו דומה ידעתי רכב פיקס פיקס + עוד כמה דברים ונתנו לי אישור. ואחרי זה את כל השאר ידעתי גם טוב לא אותו דבר אבל בסדר וכמובן גם יש את הדברים הבסיסיים (לדעתי) כמו לדעת להשתמש עם המשאבה לפרוס ולקפל זרנוקים ודברים כאלה...

גאזלן

New member
אחי לא התקבני למסלול

אחי לא התקבנתי למסלול אלא לדרגות של המתנדבים

גאזלן

New member
אני התקבנתי דרגות של מתנדבים

אני התקבנתי דרגות של מתנדבים לא של כבאים. וקיץ כן זה אני.

S e l e c t o R

New member
לגאזלן .. = יפתח

יפתח.. אני חושב שMAX התכוון לצופי אש...! ולא לכבאים מוסמכים.

venom17

New member
דרגות

צופה רצ"פ(רב צופה)\ צפ"ר צופה ראשון) סמל רס"ל

venom17

New member
אצלנו

רצ"פ אתה מקבל לאחר קורס אחראים ובד"כ את ס.מ משמרת ואח"כ אתה עולהנ לפי הותק שלך .

אצלנו בתחנה זה הולך ככה...

אתה מתחיל בתור צופה רגיל לאחר שאתה עובר קורס בסיסי אתה רשאי לצאת לאירועים לאחר הקורס אחראים שיש בחופש הגדול שם החניכים וגם סגל ההדרכה עולים דרגות החדשים שסיימו קורס הופכים להיות רצ"פים הרצ"פים הופכים להיות סמלים הסמלים הופכים להיות רס"לים והרס"לים הופכים להיות רס"רים שזה הדרגה האחרונה שעליו צופה אש יכול להגיע

kingliran

New member
אצל נו זה הולך ככה

"החדש" צריך לעבור את המבחן אחר"כ הוא צריך לדעת את הרכבים ואז הוא יכול לצאת מלווה בצופה וותיק למשך חודש חודשיים בערך עד הקיץ (כמובן על רכבים שהוא כבר יודע) ולאחר תקופה זו הוא יכול לצאת לבד

למעלה