דרגות באופק חדש

יעלקר

Well-known member
מנהל
דרגות באופק חדש

ערב טוב לפורום הנכבד,

שאלתי בעבר ואני שואלת שוב האם למישהו יש תשובה בשבילי.

1.השנה זו השנה השלישית שלי באופק חדש.

2. אני בעלת דרגה 7.5

3. השתלמתי כפי שנאמר לי כלומר הייתי אמורה להשלים 90 שעות.

יש לי שלושה אישורים על הקורסים והתאריכים המופיעים עליהם הם:

13.7.2011
14.7.2011
7.12.2011

פניתי אין ספור פעמים לכוח אדם,גזברות ונאמר לי שמי שהתחיל משנת תש"ע ללמוד אזי

צריך להשלים 90 שעות ומי שהתחיל בשנת תשע"ב צריך להשלים מעכשיו 115 שעות.
אני סיימתי בשנת תשע"ב ..

מיותר לציין שהעלאה בחצי דרגה אין דינה כהעלאה של דרגה שלמה.
נאמר לי שאני אקבל את החצי דרגה רק שכחו לציין מתי........
אני תוהה ,אם ההעלאה צריכה להיות מתאריך סיום הקורס האחרון כלומר עוד מעט שנה שלמה
ומדובר בכ-500 ש"ח תוספת,ולא ציינתי את מענק היובל שנגזר
מהשכר .
אז תעשו לבד את החשבון ..... לא מבינה את הכדאיות של משרד החינוך
.
בבית ספרי ישנן עוד 3 מורות שעדיין מחכות. כמוני.
כמה זמן איננו יודעות.....

מתי ואיך רואים את ההעלאה בדרגה?

על פניו, זה אמור היה להיות במשכורת ספטמבר?
(אני אחרי 3 שנות פז"מ, 60 שעות כל שנה, צריכה לעלות מדרגה 3 לדרגה 4)

itu1

New member
הבהרה

העלייה בדרגה מבוצעת בד"כ במשכורת ינואר רטרואקטיבית ממועד הזכאות.
אריה

itu1

New member
לשאלתך

להלן נוהל קידום בחצי דרגה (שפ"מ = שעות פיתוח מקצועי , פז"נ = פרק זמן נדרש)
אריה
5. קידום חצי דרגה לעו"ה אקדמאים קיימים בדרגות 1 – 9 (סעיף 38 להסכם, ומסמך עקרונות הפיתוח המקצועי):

עו"ה קיימים, אשר שובצו בהמרת השכר בדרגה שאינה שלמה, החל מדרגה 1+ ועד דרגה 8+, יהיו זכאים לקידום לדרגה השלמה הקרובה בתנאי שצברו מחצית מהפז"נ הדרוש בכל דרגה ומחצית מהשפ"מ הדרוש בכל דרגה, כדלקמן:

א. קידום מחצי דרגה 1+ ו 2+ לדרגה שלמה : יידרשו שנת שהייה בדרגה (12 חודשים מלאים) וצבירה של 60 שפ"מ בשנה, בהתאם למתווה אופק חדש.
ב. קידום מחצאי דרגות 3+ עד 5+ לדרגות שלמות : יידרשו שנה וחצי שהייה בדרגה (18 חודשים מלאים), וצבירה של 90 שפ"מ בהתאם למתווה אופק חדש (60 שפ"מ בשנה + 30 שפ"מ בשנה נוספת).
ג. קידום מחצאי דרגות 6+ עד 8+ לדרגות שלמות : יידרשו שנה וחצי שהייה בדרגה (18 חודשים מלאים), וצבירה של 105 שפ"מ בהתאם למתווה אופק חדש (75 שפ"מ בשנה + 30 שפ"מ בשנה נוספת).
מובהר, כי שיבוצו של עו"ה קיים בדרגות ביניים 6+, 7+ ו- 8+, כתוצאה מתהליך המרת השכר, וכן קידומם הראשון של עו"ה קיימים ששובצו בדרגות 6+, 7+ ו-8+ לדרגות השלמות הבאות (7, 8, ו-9 בהתאמה), אינו מותנה בקיומה של מכסה פנויה או קבלת ציון הערכה חיובי.

עבור עובדים כאמור, מערכת "דרגות באופק" תקדם באופן אוטומטי את הזכאים בהתאם לעמידה בתנאים הדרושים.

ארטור 1

New member
חבל שאריה מדקלם נהלים בלי נסיון להבין את ....

האבסורד .

הנהלים הללו שאריה מביא, נכתבו שנה אחרי שהשואלת כבר היתה באופק וכבר השלימה 60 שעות על פי מה שהיה אפשר ללמוד באותה תקופה .

בשנה שאחרי ,השכילה השואלת לתור אחרי קורס של 30 שעות שנגמר בסמסטר הראשון ,כדי לקבל עליה בחצי דרגה החל מחודש מרס על פי פז"מ של 18 חודשים .

אי אפשר להחזיר הזמן לאחור ולשלוח את השואלת ללמוד קודם כל 75 שעות אקדמיות כי זה לא היה כלל בנמצא בשנתה הראשונה באופק .

גם אם שנה שעברה היתה מוכנה היפוטטית ללמוד במקום 30 שעות ,75! שעות אקדמיות אך כולן בסמסטר אחד ,כדי לממש זכותה לקבל דרגה בתחילת מרס ולא בתום שנתיים ,לא היה בכל המדינה אפילו מוסד אחד שהציע קורס כזה בסמסטר .

משרד החינוך שינה את הכללים אך אינו יכול שלא לספק למורים את האפשרות לממש זכותם על פי הפז"מ שכתוב בהסכמי אופק חדש .

אני מציע שאריה יכנס להבנת העניין ויפנה את השואלת לגורם המתאים בהסתדרות שיש לו סיכוי ורצון להבין את האבסורד ולהוציא ממצוקתם קבוצת מורים שאינם מקבלים שכרם הנכון .

kolita

New member
שאלת המשך

שלום אריה

בשנה הבאה אני יוצאת לשבתון. כשעברתי לאופק חדש דרגתי היתה 6.5. מאז בחרתי לא להשתלם ולא עניין אותי לעלות בדרגות.

מה הדין בשנה הבאה במידה ואני רוצה לעלות את חצי הדרגה שלי? (כזכור זוהי עליה ראשונה שלי כך שהבנתי שאיני צריכה לחכות לאישור מכסה וכו')

אנא כתוב לי מפורשות כמה שעות עליי ללמוד בשנת השבתון כדי לעלות את חצי הדרגה הזו, והאם אני יכולה לעשותם בקורסים באותה שנת שבתון?

כתבת ואני מצטטת:
וצבירה של 105 שפ"מ בהתאם למתווה אופק חדש (75 שפ"מ בשנה + 30 שפ"מ בשנה נוספת).

האם את ה-75+30 אני יכולה לעשות בשנת השבתון?
ממתי אני צריכה לסופר את 18 החודשים? האם עם כניסתי לשבתון, או לאחר סיום הקורסים בשנת השבתון?
איך אדע אילו קורסים עליי לקחת בשנת השבתון שיוכרו לי לחצי דרגה בהתאם למקצוע?

מודה לתשובותייך

ארטור 1

New member
את אכן צריכה ללמוד 105 שעות

קורס אחד אקדמי של 75 שעות לדרגה 7 וניתן ללמוד ברוב האוניברסיטאות וכן במכללות .הקורס השני הוא של 30 שעות ואת צריכה לקחת אותו על פי המתווה שלך בהתיעצות והסכמת מנהלת בית הספר שלך .
מכיוון שבסיום השבתון כבר יהיה לך וותק (באופק) גדול בהרבה מ 18 חודשים את תהיי זכאית מידית לקבל דרגה 7 .

kolita

New member
המשך שאלה

תודה אריה על התשובות אולם יש לי כמה שאלות:
1.האם על הקורס של ה-75 שעות קרן ההשתלמות בשנת השבתון משלמת?
2. והאם הקורס צריך להיות בתחום ההוראה שלי או שאני יכולה לקחת לדוגמא קורס שקשור למחשבים באחת המכללות שלא קשור למקצוע ההוראה שלי ישירות (אנגלית)?

את הקורס של ה-30 שעות אמרת שצריך לעשות בהתייעצות והסכמת המנהלת, אולם אני אהיה בשנת שבתון, מה הקשר של המנהלת שלי לנושא? הרי אני מרכיבה את תוכנית הלימודים עם הסתדרות המורים, לא הבנתי מה הקשר של המנהלת בנושא?
3 והאם ניתן גם את הקורס הזה לעשות גם במכללה?
4. האם גם כאן הקרן משלמת?
5. והאם גם קורס זה מחוייב להיות קשור קשר ישיר לתחום ההוראה שלי?

מודה לתשובותייך

kolita

New member
לארתור תודה

עכשיו שמתי לב שלא אריה ענה אלא אתה. גם זה טוב מאוד! אשמח גם שאריה יגיב ויאשר או שלא את דברייך.

אריה מחכה לתשובותייך . תודה

ארטור 1

New member
ועד שאריה יענה..........

1. קורסים לעליה בדרגה הינם חינמיים, גם האקדמי של 75 שעות וגם מסוג של פסגה של 30 שעות .
2 . קורס אקדמי של 75 שעות הינו מיוחד ותכליתו עליה לדרגה 7 אין בחירה אלא במוסד שבו תלמדי .
המנהלת שלך תכוון אותך מה מתאים לה שתלמדי בקורס של ה 30 שעות .אם יהיה לך מזל אז היא תיתן לך 2-3 אפשרויות מהמתווה , מה שסביר זה שהיא תקבע לך איזה קורס ללמוד וזהו .להסתדרות אין נגיעה לעניין .
3 .קורס אקדמי של 75 שעות ניתן לעשות במכללות שקיבלו רשות להעביר את הקורס.
4 .חינם ע"ח משרד החינוך.
5 .כפי שכתבתי ,אין לך שליטה על סוג הקורס ותכניו בסוף תוכלי לחוות דעה האם זה בתחום ההוראה שלך .

בהצלחה

אייר19

New member
איפה יש קורסים בחינם?

אשמח מאוד לדעת.
לפי ברורים שעשיתי (עבור חברה כי אני כבר מחוץ למרוץ הזה) בכל המכללות להכשרת עובדי הוראה הקורסים עולים והרבה.
תודה

ארטור 1

New member
הקורסים שחינם הם רק המיועדים לדרגות אופק

יש איזה סכום של כמה עשרות שקלים להרשמה .
קורסים אחרים עולים והרבה ונדמה לי שזאת אחת ההכנסות כספים הטובות של ארגוני המורים .

אייר19

New member
כל מורה יכול לגשת לקורסים אלה?

או רק מי שבאופק חדש?
ומה עם מורי עוז לתמורה ואלה שעדיין לא ברפורמה? ומורים שאינם פעילים?
תודה

kolita

New member
ושוב לארטור

עדיין לא הצלחתי להבין את הקשר של קורס ה-30 שעות והמנהלת שלי? הרי כשאני יוצאת לשבתון אני מקבלת חוברת של קורסים ומשם אני בוחרת קורס שאני רוצה במסגרת 30 השעות. הקשר ביני בשנת השבתון מסתיים עם המנהלת ב-30.6.12 , בקיץ אני בוחרת קורסים מעבירה טופס להנהלת הקרן וסטו.. אז מה הקשר בין המנהלת אפשרויות מהמתווה וכו'???

על פי הבנתי:
אבחר קןרס נגיד במכללת אחווה של 75 שעות
ועוד קורס באחווה של 30 שעות . שניהם קורסים שמוכרים במתווה. ונגמר.. אז מה שוב הקשר למנהלת????

חובה עליך להגיע

חובה עליך להגיע בעצמך לדרגים הגבוהים ולדבר איתם.
לפי מה שהבנתי רק הם יעזרו לך.

יעלקר

Well-known member
מנהל
צר לי להודיע כי הדרגים הגבוהים אין להם מושג

ומעבירים מאחד לשני בטענה שהאישורים אמורים להגיע מירושלים. שמעתם דבר כזה?

אין במחוז תל אביב מי שיענה לי או יפנה אותי למישהו שיודע. נאמר לי ש"היא צריכה רק

ללחוץ על הכפתור ואז זה מתעדכן"....... מי היא מה תפקידה... אין..... אני שואלת מה היה

קורה ל"אותה גברת " שרק בלחיצת כפתור כפי שנאמר לי... היו מעכבים את הדרגה או לא היו

משלמים לה בזמן?

למי היא היתה פונה? .....

למעלה