דרבי 2012

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
דרבי 2012

יתקיים מחר.

מדובר על תחרות ריינינג לסוסים צעירים (בני 4-6). אחת התחרויות היותר מושקעות בענף שלנו.
כולם מוזמנים!

jgut

New member
הארוע יהיה ביום שבת בשש בערב

מצורפת תוכניה.

giri

New member
נראה מעניין - שאלה

אני לא מצליחה לקרוא בבירור את השמות,
אבל נראה לי שכל הרוכבים הם מאמנים - האם זו דרישה של התחרות, או פשוט תוצאה הגיונית של העובדה שאלו סוסים צעירים?

jgut

New member
אכן התמונה השניה

לא מספיק ברורה.
מי שרוצה לראות את הרשימה המדוייקת, אפשר לראות פה.

בתחילת הדרבי יש מקצה אחד של נונ-פרו, אבל האבחנה שלך כמעט נכונה. רוב הכניסות הן של מאמנים.
להערכתי יש לכך כמה סיבות:
קודם כל, זו תחרות שניפרדת מהליגה (זו תחרות פרטית להבנתי). בליגה שלנו כל תחרות נמשכת יומיים, התחרות הזו תימשך בערך 3-4 שעות. בגלל שהתחרות אינה משפיעה על הליגה, אנשי נונ-פרו ואחרים בענף לא מרגישים חובה להתחרות בה. הם יכולים לבוא פשוט כדי להנות מהערב והמקצים.
דבר שני, ההשקעה בהפקה מאוד רצינית ולכן גם עלויות הכניסה למקצה הן גבוהות יותר. זו עוד סיבה לכך שפחות נונ-פרו נירשמו. גם בקרב המאמנים, מי שאינו מצפה לזכות במקום כלשהו לא ימהר להירשם. זה תקין כי במילא לא רוצים תחרות ארוכה מידי.
סיבה אחרונה ועיקרית - מדובר בתחרות דרבי. כלומר סוסים צעירים יחסית במונחים שלנו. למאמנים יותר קל להציג בצורה טובה סוסים צעירים. להרבה נונ-פרו יש סוסים קצת יותר בוגרים ומנוסים, כאלה שיכולים לקדם את הרוכב.

בנוסף מיד אחרי מקצה הדרבי, יהיה מקצה פתוח לסוסים מגיל 7 ומעלה. מקצה זה מוגבל במספר הכניסות אליו. הפרס בו מאוד גבוה והעלות השתתפות בהתאם. למיטב זכרוני זו הפעם הראשונה שעושים פה מקצה כזה.

giri

New member
אכן - איתרתי את ההזמנה באתר ההתאחדות

העלויות אכן לא מבוטלות, וזו הוצאה שלא מחזירה את עצמה לרוב המשתתפים.
כמה עולה כניסה בדר"כ בתחרויות מערבי? לא מצאתי הזמנה אחרת להשוות אליה.

jgut

New member
זה משתנה

בגדול מקצים של נונ פרו שאין בהם פרס כספי, עולים בסביבות 205 ש"ח. ברוב המקצים יש פרס כספי ואז הם עולים בסביבות 305 ש"ח.
המחיר שונה כי כאשר יש פרס כספי, הוא מורכב בין היתר מה-100 ש"ח הנוספים שניצברו מכל המתחרים.

fliperit

New member
בענף המערבי

מי שמשלם את הכניסות למקצים הם בעלי הסוסים, שברוב המקרים אינם המאמנים עצמם. רוב בעלי הסוסים הם אנשים מאוד עשירים שנהנים מהספורט ומגידול סוסים ומוכנים לשלם כאלה סכומים על מנת לראות את הסוס שלהם מתחרה בתחרות הכי חשובה של השנה, ואם הוא מנצח בה זה מוסיף לו יוקרה (רוב הסוסים הם זכרים מרביעים, וככל שהם מנצחים יותר כך יש יותר ביקוש להרבעות).

giri

New member
מעניין

לא הכרתי את זה - מאד שונה ממה שאני מכירה מהאינגליש, למרות שזה די הגיוני.
זה ככה גם בתחרויות הרגילות של הליגה?

fliperit

New member
במקצים היוקרתיים כן

כמובן שיש מקצי נונ-פרו, ירוקי ונוער שבהם זה עובד קצת אחרת, בדרך כלל הרוכב הוא הבעלים או החצי פנסיון.

גם בחו"ל זה לא עובד ככה באינגליש?

giri

New member
שאלה טובה

אני עוד לא מעורה בתחרויות ברמה הגבוהה.
בינתיים יצא לי להכיר מקרוב את התחרויות היותר קטנות, וברובן הבעלים או הפנסיון הוא הרוכב והמשלם.
מצד שני, הסוסה הראשונה שעשיתי עליה חצי פנסיון היא דאטץ' וורמבלד צעירה ומבטיחה, וברגע שהבעלים החליט שהוא רוצה למצות את הפוטנציאל שלה, הוא שם עליה את המאמנת לעבודה מלאה והוא משלם על כל התחרויות, במטרה להציג אותה ולמכור אותה במחיר טוב יותר.
אני אשאל את המאמנת שלי בפעם הבאה שאהיה בחווה איך זה באופן כללי - אצלנו בחווה אין כ"כ מקרים כאלה, אבל זה בעיקר כי המאמנת הורידה הילוך בשלב מסויים בחיים, עכשיו היא עובדת כמורה בתיכון והאימון הוא מבחינתה בשביל הנפש, במשרה חלקית, אז רוכבים שעוברים רמה שדורשת מהם את המאמן לתחרויות של שבוע מדרום לגבול היא מעבירה לחוות אחרות באיזור, שיש בהן סגל מתאים.

fliperit

New member
אז... חוויות ורשמים?

אני מאוד התרשמתי מהאירוע. הוא היה מאורגן הרבה יותר טוב מבשנה שעברה. שמחתי לראות שהיו המון מקצים טובים (ב4-5-6 וב7 ומעלה), כיף לראות תחרות בארץ שכל כך הרבה רוכבים עוברים את ה70 נקודות.

הצטערתי לראות שהיה סוס אחד שהיה לו דם באזור הדורבנות ולא קיבל נו-סקור. מאכזב קצת.

jgut

New member
אני מאוד נהנתי

בעיני זה היה הדרבי הכי טוב עד כה.
היו ריצות טובות, אווירה מעולה והאירגון מסביב היה מעולה.
התרשמתי במיוחד מהריצות של יואב שוגר.

היה לי מאוד כיף לבוא כצופה, בלי הלחץ של להתחרות.

שמעתי על אותו סוס עם דם, לא ראיתי בעצמי. הייתי חלק מהזמן במגרש חימום וממה שראיתי אנשים התנהגו בצורה הולמת.

fliperit

New member
אני שמחה לשמוע

אני לא הסתכלתי על המגרש חימום בכלל, אבל משמח אותי שאנשים התנהגו כראוי ולא היו תקריות מיוחדות.

giri

New member
שאלה

מעניין לראות, איכשהו אף פעם לא יצא לי להגיע לתחרות ווסטרן בארץ.
כולם עושים את אותו התרגיל, או שיש מנברות מסויימות שהם צריכים לעשות והם מרכיבים לבד את התרגיל? והמוזיקה, לבחירתם?

jgut

New member
במקצים רגילים

כל משתתפי המקצה עושים אותו מסלול. כלומר אותם מנברות באותו הסדר. כך אפשר לשפוט אותם באופן יחסית אובייקטיבי. המוסיקה היא מקרית. מידי פעם יש אנשים שמשמיעים להם שיר קבוע במקצים שלהם.

מקצה שאינו רגיל, זה מקצה כגון פרי סטייל. במקצה כזה הרוכב בוחר את המוסיקה, את סדר המנברות וכמה הוא עושה מכל אחת. המטרה להתאים אותן למוסיקה. במקצה כזה יש מינימום מנברות שיש לעשות כדי לא להיפסל.

giri

New member
דומה לדראסז'

מה שאנחנו רואים בסרטון פה זה פרי סטייל או רגיל?

fliperit

New member
זה מקצה רגיל

למעשה יש 10 מסלולים קבועים בספר חוקים, וכאשר מפרסמים הזמנה לתחרות מפרסמים גם את מספר המסלול שכל מקצה צריך לרכב.

בפריסטייל יש לא רק מוזיקה ומסלול לבחירתו של הרוכב, אלא גם תחפושת
. זה מקצה שמח ו"פורימי" שבד"כ מתקיים רק באליפות בארץ מידי שנה. בתמונה זה לא ממש ממקצה ריינינג פריסטייל, אלא סתם מחגיגת פורים בסגנון (הפוני חמוד ומקסים, אבל ריינינג הוא לא יודע)

למעלה