קצת על דרמבוי קרים, ומחירים...
קודם כל, על הדרמבוי אין הרבה מה לפרט (כבר דיברו עליו כאן הרבה) מעבר לכך שמדובר באחד הליקרים המפורסמים והנפלאים שיש, על בסיס של וויסקי סקוטי מאלט (מכמה סוגים), דבש ועשבי תיבול. לגבי הדרמבוי קרים - נהוג לזלזל במשקאות שמכילים שמנת. במקרה של דרמבוי קרים אני לא רק שלא מזלזל, אני אפילו ממליץ בחום. מדובר בליקר השמנת האיכותי ביותר בשוק (ממה שמוכר לי), הרבה יותר איכותי מביילי'ס, אמרולה וכו', וגם הרבה יותר טעים לדעתי (טעם של שמנת, דבש, טופי וקרמל). הבסיס שלו הוא ה'דרמבוי בלאק ריבון' (דרמבוי סרט שחור) שמורכב ממאלטים בני 15-17 שנים (ציטוט מהצד האחורי של הבקבוק) אפשר להשיג אותו היום בדיוטי פרי במחיר שווה מאוד לדעתי - מבצע של שני בקבוקים באותה רמת מחיר רק ב-45$. אני ניצלתי את המבצע לא מזמן ורכשתי בנדיקטין ודרמבוי קרים ביחד ב-45$ - עסקה משתלמת מאוד. בארץ המשקאות מהסוג הזה יקרים מאוד - וחסרון נוסף - הבקבוקים שנמכרים כאן הם רק 750 מ"ל (לעומת ליטר בדיוטי פרי) ככה שיוצא שדרמבוי 750 מ"ל עולה כאן בסביבות ה-250 ש"ח, כשבדיוטי פרי הוא עלה לי לפני חצי שנה בערך 130. בארה"ב אין דרמבוי קרים אלא מותג בשם אחר של החברה, נדמה לי שקוראים לו "syke" או משהו כזה... סתם לידע כללי. ולסיום המלצה: את הדרמבוי והדרמבוי קרים ממליצים בחברה לשתות "on ice" (עם קרח). אני דווקא ממליץ לא לשתות אף אחד מהם עם קרח - אלא נקי מהבקבוק ובטמפרטורת החדר. המים מהקרח יוצרים שכבת מים שצפה על המשקה והורסת את הטעם. ולסיום, שילוב נחמד בין דרמבוי לדרמבוי קרים - "פרינס צ'ארלס": מנה דרמבוי 2/3 מנה דרמבוי קרים שופכים את הדרמבוי לכוס אולד פשן. אחר כך מוסיפים את הקרים לאט לאט (זה גם נראה יפה בכוס) אחר כך מערבבים... יוצא אחלה של דבר.