דראמבוי.

haranISmafisto

New member
דראמבוי.

בעבר המליצו לי כאן לקנות דראמבוי. רציתי לדעת כמה עולה בקבוק בדיוטי פרי (וכמה בחנות בארץ). רציתי גם לדעת מה ההבדל בין דראמבוי רגיל לדראמבוי קרים. תודה מראש

1טלינה

New member
ההבדל בין דרמבויי רגיל לקרים

כמו ההבדל בין שמיים לארץ. דרמבויי רגיל הוא משקה קלאסי, טעים ומשובח (ויסקי עם דבש) . דרמבויי קרים הוא "סתם" עוד משקה קרים (מבוסס שמנת), אם כבר רוצים משהו בסגנון - אז עדיף איריש קרים של בייליס.

jdo

New member
וואו אני אאלץ לחלוק עלייך...

ראשית - דרמבוי הוא ליקר על בסיס וויסקי מאלט סקוטי דבש (משיח אברש) ותבלינים. לחברת דרמבוי מותג שנקרא "דרמבוי בלק ריבון", שהוא למעשה אותו דרמבוי רק שביצורו משתמשים בוויסקי מאלט שיושן 15 שנה (לפחות) וטעמו עשיר בהרבה. מותג נוסף שמייצרת חברת דרמבוי הוא הדרמבוי קרים, והפלא ופלא ביצורו משתמשים בדרמבוי בלק ריבון (!) - אותו מערבבים עם שמנת. אומנם - השמנת באמת תראה מיותרת לאוהבי דרמבוי, ואומנם שהשימוש בבלק ריבון יראה לרבים בזבוז, אבל אני חושש שאי אפשר לקרוא לדרמבוי קרים "סתם עוד משקה שמנת", ושבהחלט ניתן לומר שהוא (ואני לא עוסק בנושאי טעם וריח) משקה דיי יוקרתי ועומד ברמה עם הבייליס בפרט ואייריש קרים בכלל. אני חושב שניתן לכונותו גם "סקוטיש קרים" ;) ג'וש.

tirnanog

New member
ואני גם לא אתווכח על טעם וריח,

אבל אני רק אציין שלטעמי הדרמבוי קרים עדיף בהרבה על הבייליס והאייריש קרימים למיניהם. אבל זו רק דעת יחיד כמובן.

אסף דוד

New member
כמה תיקונים קטנים

דרמבוי לא מבוסס על מספר ויסקים סקוטיים, והם לא מאלטים. הבלק ריבון מבוסס על מספר ויסקים סקוטיים מאלט, כלומר הוא ליקר ע"ב pure malt / vatted malt, ובעבר הצעיר מביניהם היה בן 15 שנה, ולכן על הבקבוק היה המספר 15. כיום הם כבר לא מציינים מה גילו של הויסקי הצעיר ביותר, ולכן אין מספר. ואני רוצה להצטרף לדעתך שדרמבוי קרים הוא לא סתם עוד משקה שמנת. דרך אגב, בזמנו הייתי מכין קוקטייל דומה ע"י ערבוב של דרמבוי + אייריש קרים + קצת H&H. כבר ממש לא זוכר את היחסים, אבל אתה מוזמן לנסות, יוצא ממש טעים. cheers

jdo

New member
הממ...

אפשר להגיד בעברית 'וויסקי' כצורת הרבים למילה וויסקי... ככה שגם טכנית אני לא טועה... - לא הבנתי בעצם מה אתה אומר. "דרמבוי לא מבוסס על מספר ויסקים סקוטיים, והם לא מאלטים" אז על מה הוא מבוסס כן ? למיטב ידיעתי הוויסקי ששימש להכנת הדרמבוי בעבר היה טאליסקר, אך הוא הוחלף. האם הוא הוחלף לוויסקי אחר ? שאינו סקוטי ואינו מאלט ? תודה על תשובתך ג.

אסף דוד

New member
כוונתי היא

יש ויסקי בלנדד ויש ויסקי מאלט, מה שאני אומר זה שדרמבוי לא מבוסס על מאלטים, אלא על בלנדדים. לעומת זאת הבלק ריבון מבוסס על מאלטים. בכל מקרה מדובר פה על ויסקים סקוטיים בלבד. אני לא יודע מה אתה יודע, אבל אם אתה לא מתמצא בסוגי ויסקים (בלנדד, מאלט, גריין...), אני אסביר לך בשמחה. לא ידעתי שדרמבוי היה מבוסס על טליסקר, אשר משמש כמאלט העיקרי באחד הג'וני ווקרים, נדמה לי שזה הגולד.

jdo

New member
אני מאוד בספק

לא חושב שדרמבוי מבוסס על בלנדד. זה לא מצטייר כהגיוני... בעיקר לאור זאת שבעבר השתמשו במאלט... אין ככ הרבה מידע בנושא כי מאז ההפסקה משימוש בטאליסקר הוויסקי שבשימוש נשמר בסוד. כנראה מחוסר רצון לתת פרסום לחברה נפרדת (כמו במקרה של גרנד מרנייה צהוב, למשל).

אסף דוד

New member
ציטוטים מהאתר של החברה

"Drambuie is a rich combinations of fine aged whiskies" "Black Ribbon: A unique scotch malt whiskey liqueur using only Scotland's finest aged single malts"

jdo

New member
זה לא סותר

חוששני שזה לא סותר והניסוח באתר שלהם הוא הכל חוץ מברור. הוא פירסומי ולא אינפורמטיבי. שלחתי להם מייל נראה מה יגידו...

בועית

New member
מחירים

דרמבוי רגיל 31$ שניים ב- 56$ דרמבוי קרים 24$ שניים ב- 45$ (בקבוקים של ליטר) באדיבות אירית שעבדה בדיוטי.....

עוNר

New member
קצת על דרמבוי קרים, ומחירים...

קודם כל, על הדרמבוי אין הרבה מה לפרט (כבר דיברו עליו כאן הרבה) מעבר לכך שמדובר באחד הליקרים המפורסמים והנפלאים שיש, על בסיס של וויסקי סקוטי מאלט (מכמה סוגים), דבש ועשבי תיבול. לגבי הדרמבוי קרים - נהוג לזלזל במשקאות שמכילים שמנת. במקרה של דרמבוי קרים אני לא רק שלא מזלזל, אני אפילו ממליץ בחום. מדובר בליקר השמנת האיכותי ביותר בשוק (ממה שמוכר לי), הרבה יותר איכותי מביילי'ס, אמרולה וכו', וגם הרבה יותר טעים לדעתי (טעם של שמנת, דבש, טופי וקרמל). הבסיס שלו הוא ה'דרמבוי בלאק ריבון' (דרמבוי סרט שחור) שמורכב ממאלטים בני 15-17 שנים (ציטוט מהצד האחורי של הבקבוק) אפשר להשיג אותו היום בדיוטי פרי במחיר שווה מאוד לדעתי - מבצע של שני בקבוקים באותה רמת מחיר רק ב-45$. אני ניצלתי את המבצע לא מזמן ורכשתי בנדיקטין ודרמבוי קרים ביחד ב-45$ - עסקה משתלמת מאוד. בארץ המשקאות מהסוג הזה יקרים מאוד - וחסרון נוסף - הבקבוקים שנמכרים כאן הם רק 750 מ"ל (לעומת ליטר בדיוטי פרי) ככה שיוצא שדרמבוי 750 מ"ל עולה כאן בסביבות ה-250 ש"ח, כשבדיוטי פרי הוא עלה לי לפני חצי שנה בערך 130. בארה"ב אין דרמבוי קרים אלא מותג בשם אחר של החברה, נדמה לי שקוראים לו "syke" או משהו כזה... סתם לידע כללי. ולסיום המלצה: את הדרמבוי והדרמבוי קרים ממליצים בחברה לשתות "on ice" (עם קרח). אני דווקא ממליץ לא לשתות אף אחד מהם עם קרח - אלא נקי מהבקבוק ובטמפרטורת החדר. המים מהקרח יוצרים שכבת מים שצפה על המשקה והורסת את הטעם. ולסיום, שילוב נחמד בין דרמבוי לדרמבוי קרים - "פרינס צ'ארלס": מנה דרמבוי 2/3 מנה דרמבוי קרים שופכים את הדרמבוי לכוס אולד פשן. אחר כך מוסיפים את הקרים לאט לאט (זה גם נראה יפה בכוס) אחר כך מערבבים... יוצא אחלה של דבר.

למעלה