דק או קרמיקה

מצב
הנושא נעול.

אלמה

New member
דק או קרמיקה

דק או קרמיקה
אני לפני שיפוץ הבית. מעוניינת לחפות שני איזורי ישיבה בגינה כ 20 מ"ר כל אחד ושביל גישה 3 מטר בינהם. אחד לפני המטבח (יכיל פינת אוכל). השני לפני הסלון (יכיל פינת ישיבה וטלויזיה). לפני שתי אפשרויות חיפוי: דק עץ - כאשר בעתיד יודבק פרקט בריצפת בסלון על מנת ליצור רצף בין החוץ לפנים. קרמיקה - בעתיד תודבק קרמיקה זהה גם בתוך הבית על מנת ליצור רצף בין החוץ לפנים. שאלותי: מה פקרטי יותר? מה זול יותר?

fireman

New member
זול זה מושג יחסי

דק או קרמיקה
אני לפני שיפוץ הבית. מעוניינת לחפות שני איזורי ישיבה בגינה כ 20 מ"ר כל אחד ושביל גישה 3 מטר בינהם. אחד לפני המטבח (יכיל פינת אוכל). השני לפני הסלון (יכיל פינת ישיבה וטלויזיה). לפני שתי אפשרויות חיפוי: דק עץ - כאשר בעתיד יודבק פרקט בריצפת בסלון על מנת ליצור רצף בין החוץ לפנים. קרמיקה - בעתיד תודבק קרמיקה זהה גם בתוך הבית על מנת ליצור רצף בין החוץ לפנים. שאלותי: מה פקרטי יותר? מה זול יותר?
זול זה מושג יחסי
יש קרמיקה שעולה 30 שקל ויש פורצלן שעולה 300 שקל למ"ר ויותר עץ ופרקט גם כן יש טווח מחירים מאוד גדול, אני הייתי נמנע מעץ ו\או פרקט מחוץ לבית בגלל האחזקה השוטפת הבלתי פוסקת, עץ לא אוהב מים וזה בלשון המעטה, חורף אחד והדק ייראה רע מאוד, על פרקט בכלל אין מה לדבר, במטבח לא מומלץ לשים פרקט, אז מחוץ לבית?! בשביל שקט נפשי לאורך זמן, ריצוף קרמיקה\פורצלן\טראצו......לא עץ.

אלמה

New member
זהו? כולם בדעה אחת נחרצת?

זול זה מושג יחסי
יש קרמיקה שעולה 30 שקל ויש פורצלן שעולה 300 שקל למ"ר ויותר עץ ופרקט גם כן יש טווח מחירים מאוד גדול, אני הייתי נמנע מעץ ו\או פרקט מחוץ לבית בגלל האחזקה השוטפת הבלתי פוסקת, עץ לא אוהב מים וזה בלשון המעטה, חורף אחד והדק ייראה רע מאוד, על פרקט בכלל אין מה לדבר, במטבח לא מומלץ לשים פרקט, אז מחוץ לבית?! בשביל שקט נפשי לאורך זמן, ריצוף קרמיקה\פורצלן\טראצו......לא עץ.
זהו? כולם בדעה אחת נחרצת?
מה לגבי עלות העבודה? האם בניית פרקט (ללא החומר) תעלה כמו ריצוף בקרמיקה? ותודה על ההתיחסות

קרמיקה או דק

דק או קרמיקה
קרמיקה או דק
בסופו של דבר, לאורך זמן הדק דורש טיפול ולכן במובן זה הוא פחות פרקטי. ממילא הפרקט העתידי לא יצור רצף כמו שאולי את מדמיינת. מצד שני, יש היום חומרי מיגון לעץ שמאפשרים קיום העץ לאורך זמן. בגדלים האלה אין הבדל מהותי במחיר ולדעתי את יכולה ללכת על העדפה אישית.

fireman

New member
בבית של סבתא שלי היה

קרמיקה או דק
בסופו של דבר, לאורך זמן הדק דורש טיפול ולכן במובן זה הוא פחות פרקטי. ממילא הפרקט העתידי לא יצור רצף כמו שאולי את מדמיינת. מצד שני, יש היום חומרי מיגון לעץ שמאפשרים קיום העץ לאורך זמן. בגדלים האלה אין הבדל מהותי במחיר ולדעתי את יכולה ללכת על העדפה אישית.
בבית של סבתא שלי היה
דק מעץ, אחרי 10 שנים פשוט פירקנו אותו משם ויצקנו מרפסת של ממש עם ריצוף, התחזוקה זה סיפור לא פשוט, לא פעם ולא פעמיים התעורר הצורך להחליף בו חתיכות בגלל ספיגת מים ובגלל השמש החזקה, לא מעט פעמים נדרשנו ללטש אותו, בכל פעם למרוח עליו חומרים נגד תרמיתים, ללטש, שוב לצבוע בלכה מתאימה, להחליף מסמרים שהחלידו ולהיות "קשוב" לתלונות של העץ כל הזמן. אם נופל עליו משהו כבד הוא נפצע והפציעות האלה הם מקום להצטברות מים בחורף, סיכון לילדים שלעיתים מגיעים אליו ברגלים יחפות או שהם זוחלים עליו בגלל שבבי עץ בולטים ובכלל, מהניסיון האישי שלי, הייתי נמנע מזה למרות שגם לקרמיקה\פורצלן יש את החסרונות שלהם, נפילה היא מאוד כואבת (אם יש ילדים) אם נופל משהו כבד והיישום לא בוצע כהלכה אריחים נשברים, צריך לחדש את הרובה מידי כמה שנים, אך לעומת זאת הריצוף יותר "שקט" העץ חורק לעיתים במיוחד אחרי כמה שנים, ריצוף יותר קל לנקות, אפשר פשוט לשפוך מים ולגרוף אותם עם מגב ונגמר הסיפור, אפשר לנקז אותו וליצור בו שיפועים אבל הוא עדיין פחות דינמי מהעץ. יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן, צריך לעשות את החשבון, דק עץ זה תחזוקה במשרה מלאה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה