דקפפטיל ואנדו'

• פותח הנושא KRHG
  • פורסם בתאריך

KRHG

New member
דקפפטיל ואנדו'

היי בנות, אני מטופלת בטיפולי פוריות בגלל בעיית זרע, אך אצלי קיים חשד לאנדומטריוזיס (יש לי כאבי מחזור איומים כל מחזור) רופאה אחת שללה את זה בגלל שבתקופה שנטלתי גלולות לא היו לי כאבים. כרגע התחלתי טיפול חדש פרוטוקול ארוך והרופא נתן לי דקפפטיל 3.75 ואמר שניקח בחשבון שיש לך את האנדו', יום שבת קיבלתי מחזור שבוע אחרי שהזרקתי את הדקפפטיל והפלא ופלא לא היה לי כאביםםםםםםם, האם לדעתכן יש לזה קשר לדקפפטיל?

זואילי

New member
כן, זה בהחלט קורה לחלקינו וקשור. ../images/Emo50.gif

מציעה לך בכל מקרה לפנות לייעוץ במרפאת האנדומטריוזיס בתה"ש אם יש חשד. והרופאה ההיא... קצת לא בעניינים. זה דווקא מחזק את החשד אם נוטלים גלולות והכאבים נעלמים. אז אם תתגלי כאנדואית מן המניין - תעיפי את הרופאה ההיא.

KRHG

New member
תודה זואילי

אבל האם האנדו' גם חלק מבעיית פוריות? למה צריך לעשות ניתוח כדי לטפל בזה?

זואילי

New member
לפעמים

האנדו יכול לגרום לבעיות פוריות, החל מבעיות מכאניות ועד לבעיות בשחלות. אבל זה כמובן תלוי בחומרת המחלה ובגילוי שלה בזמן. לא לכל אישה עם אנדו יש בעיית פוריות! לא תמיד צריך לעשות ניתוח. ולא תמיד ניתוח מטפל בזה. לניתוח הולכים מכל מיני סיבות - העיקרית היא כשיש פגיעה קשה באיכות חיים. כשאת הולכת לרופא שמומחה באנדו והוא לוקח את כל מכלול התופעות, ואת תוכניות הפריון שלך ואת איכות החיים ואת שאר הרקע הרפואי שלך - אז ביחד יכולים לעשות סדרי עדיפויות ולהחליט מה עושים ואיך עושים ובעיקר איך שומרים.

למעלה