דקסמתזון

navonlaw

New member
דקסמתזון

החליטו לתת לי החודש רק דקסמתזון ללא גיורי הורמונלי כיוון שהגבתי רע מאוד. טוענים שהפרוגסטרון שלי גבוהה. אני לא מקבלת מספיק מידע והחלטתי לא לקחת לפני שאני מדברת עם הרופא. מישהו יודע מה התופעות לוואי? מה לעשות?

navonlaw

New member
תשובה בבקשה!!

אני לא רוצה להישמע ריגשי ואני יודעת שכולן כאן נאבקות את המאבק האישי והיומיומי שלהן. אבל אני מבקשת שתענו לי . אען לי כוח מצד אחד לכל התופעות המטורפטת, ומצד שני אני לא יכולה לשבת בחיבוק ידיים. מה זה הסטרואיד הזה ומה הסיכונים שלו בשים לב שאני לא עוברת החודש שום טיופל (עם עבר אנדו וניתוח וכרגע ציסטה בשחלה בגודל 3 ס"מ ועוד 4 ציסטות צלולות) רק הסטרואיד. פרופ' משיח - שמו הפרטי שלמה משיח בריינס בת"א? לא בת"הש?

ר ו מ י ה

New member
אם לא נענת

כראה לגולשות שהספיקו לקרא את הודעתך אין תשובה. להזכירך שאנחנו פורום תמיכה ולא פורום מקצועי ולכן אם אישה לא עברה טיפול זהה לשלך , יש להניח כי היא לא תדע לייעץ לך. לגבי דקסמטזון- מדובר בסטרואיד שהדעות לגביו בנושא טיפולי פוריות חלוקות- רוב הרופאים יאמרו שמדובר במשהו אמפירי ושהשפעתו לא הוכחה מבחינה סטטיסטית. חלק מהרופאים יוסיפו סטרואידים למהלך הסטימולציה ( גירוי הורמונלי) בגלל שתי הנחות עיקריות- 1.שיפור איכות הביציות אצל חלק מהנשים 2. סטרואידים מחלישים את המערכת החיסונית של הגוף ומכיוון שישנה סברה שגוף של אישה עם אנדו' רגיל להלחם בנגעי אנדו', אז הוא גם עלול להלחם בעובר אותו הוא מזהה כגוף זר. ההנחה היא כי עם החלשת המערכת החיסונית ע"י הסטרואידים הגוף לא ילחם בעובר ובהשרשתו. תופעות הלוואי משתנות מאחת לאחת- אני נתקלתי ב"היפר" בשעות שהשינה יפה להן. לגבי שימוש בדקסמטזון ללא גירוי הורמונלי במטרה להוריד (?) את הפרוגסטרון לא שמעתי קודם לכן ולכן אינני יודעת לענות לך באופן ספציפי- סי לפנות עם השאלה גם לפורום פוריות או פורום מקצועי. פרופ' שלמה משיח המומלץ בפורום מקבל בריינס ת"א בקליניקה הפרטית שלו.

למעלה