דקל ברהי

dadi1

New member
דקל ברהי

שלום חברים האם יש למישהו מושג היכן ניתן לקנות שתיל של דקל ברהי? בדקתי בלא מעט משתלות באיזור,ולא מצאתי. תודה

r66

New member
הרגע דיברתי עם האחראי על המטעים

שלנו. הוא בד"כ לא מוכר, אבל מוכן לבדוק את האופציה הזאת. אומר שבכל מקרה אין מה לדבר עד סביבות מרץ-אפריל, כי אז מוציאים חוטרים. על כל מקרה אתן לך את מס' הטלפון שלו ובכלל, שווה לודא אתו אם הברהי מתאים לאזור מגוריך. ערב נפלא

שקדי

New member
ככל הידוע לי ......../images/Emo163.gif

הברהי מתאים רק לאזורים חמים וזה לפני שאמרת לו כמה עולה חוטר ברהי לדעתי לא פחות מחמישים דולר.....מינימום

שקדי

New member
בטירת צבי יש מעל 5000 עצים ברהי

זכר לפלישת העיראקים ב-48 כנראה

שקדי

New member
בזמנו שהייתי בעניני תמרים

שמעתי מהצוות ד'אז על 5000 לא מאמין שמכרו או מתו מאז אבל שיהיה.................

שקדי

New member
אני מוכן לתת לך.........

תמונה....של מטע שלם והכל באדיבותו של הקיבוץ השכן

קננית חוטר של דקל ברהי

ממליץ רק לקנות במשתלת תמרים יעודית לדוגמא יגאל את יוסי בבית שאן או הדקלאים מכנרת שתלנים אלו מארגזים חוטרים על עצים החוטרים מסומנים ידוע שם החלקה ומקור העצים בקש מהם תעודה שם העץ מקור גיל וטופל בחומרים נגד פטריות ונקי ממזיקים בברכה עודד יפה מנהל המעבדה

זן ברהי מהספר שכתב שמואל סטולר

מוצא הברהי שאט אל ערב שבדרום עירק הוכנס לארץ 1934 נגדד במצב של בוסר גובה בינוני נוף צפוף גוונו ירוק כהה לשדרת העלים בסיס רחב מאד פס ארגמני אפור עמום מאד נראה על גב השדרה העלים מרובים באופן יחסי חזית העץ מוצקת אינו מרבה להצמיח חוטרים יד האשכול ארוכה מאד האשכול מעוגל וקצר סנסנים וצפוף מאד מידיע אישית עד לפני כ 25 שנה זן זה לא נקלט על ידי הצרכן הישראלי ובשנים האחרונות נעשה חביב אוהבי התמר לי יש את התמר שלי בברכה עודד יפה מנהל המעבדה

שחיין

New member
כמה הוספות לדבריך

שלום כאשר הביאו את הברהי לארץ לא ידעו "איך לאכול אותו" כמדרשו וכפשוטו. וזאת משום שכאשר הוא בשל הוא רך מאוד וא"א לשווק אותו. אמנם במצב זה הוא מתוק מאוד מאוד אבל כ"כ רך שהוא נמעך ומתכווצ'ץ' וכל הנסיונות לשווקו בצורה יעילה לא צלחו. לכן בהתחלה לא הירבו לגדל אותו. עד ש... הגיעו הפרסים והתברר לדקלאים שהם אוהבים אותו בצורת בוסר. הזן הזה מכיל כ"כ הרבה סוכר שגם כשהוא עוד בוסר (אבל צהוב כמו בתמונות של שקדי) הוא ניתן לאכילה וכמובן שבמצב כזה קל לשווק אותו. מאז עלה קרנו ויש כמה קיבוצים שמחזיקים בכמעט בלעדיות על חוטרי הברהי ולא משווקים אותו כלל למטעים אחרים. מי שרוצה לאכול אותו בשל שיכניס אותו לכמה ימים למקפיא ואח"כ יוציא לשולחן. תוך יום יומיים הוא מבחיל והופך לתמר טעים מאוד.

למעלה