דקירה ממחט

assiit1

New member
דקירה ממחט

שלום רב, ביום שישי בשעה 16:00 ביצענו ניקיון חופים. המדריכה זרקה מזרק שמצאנו...לתוך השקית שלי ובטעות נדקרתי בקרסול קלות על ידי המחט כאשר המשכתי בניקיון החוף.. ניגשתי למוקד מכבי ועשיתי זריקת טטנוס. חוסנתי בעבר לצהבת B לפני כ- 11 שנה , עשיתי היום בדיקת נוגדנים במכבי . פניתי למספר פורומים ולרופאת המשפחה וכולם למעשה אומרים דברים דומים. 1. אין חשש לאיידס, שכן המחט היתה זרוקה שם לפחות כל היום, ולנגיף האיידס אין עמידות באויר. וגם לאופי הדקירה קלה בקרסול ישנה השפעה. 2. החשש הגדול הינו לצהבת B, ולכן יש לבדוק את רמת הנוגדנים. 3. יש חשש גם לצהבת C, פחות,שכן הנגיף פחות עמיד בתנאים אלו, ואין הרבה מה לעשות, שכן אין חיסון, רק לבדוק בעוד 3 חודשים. שאלתי, למעשה 2 שאלות: האם באמת לא כדאי לבצע את הטיפול המונע מבחינת איידס? אם כסף ועלות, אני בוודאי מוכן לממן את הטיפול... . האם לא כדאי למהר עם בדיקת הנוגדנים, כלומר לרוץ למיון, לבצע בדיקה ואם צריך לקבל חיסון נוסף במידי? ובכלל מה ניתן לעשות בנוסף על מנת לצמצם את הסכנה. תודה רבה,

דקירה ממחט

לגבי איידס הסיכון נמוך מידי כדי לדבר על טיפול מניעתי. גם סיכוי ההדבקה הכי נמוך וגם הסיכוי שהנגיף יהיה חי במצב המתואר נמוך ביותר. לגבי צהבת C הייתי מתיעץ במרפאת כבד לגבי המעקב כיון שאם היתה הדבקה כדאי לטפל בהקדם, מה שמעלה את הסכוי לחיסול הנגיף.

assiit1

New member
דקירה ממחט

דוקטור, תודה על התשובה. השאלה ,כשאתה מגדיר סיכון נמוך ביותר, אתה בעצם אומר שיש סיכון ולכן מדוע לקחת אותו........ ושוב תודה על התמיכה ועל העזרה!

דקירה ממחט

ברפואה כמו בדברים אחרים מסתכלים על הדברים בצורה פרופורציונלית אחרת כולנו נכנסים לבועה וגם שם לא ידוע מה יהיה. כאן מדובר בסיכון כל כך נמוך אם בכלל ובבעייה כל כך שכיחה שאם היינו נותנים טיפולים לכל מצב דומה נחיה כולנו על כדורים בלי לדבר על תופעת לוואי. אם נסתכל על סטטיסטיקה הסיכון במדינת ישראל שאת עשויה להפגע או לפגוע במישהו בתאונת דרכים הרבה יותר גבוה ובכל זאת תקחי מכונית בסוף השבוע לבילוי כלשהו. הבעייה שאיידס יחד עם הסטיגמה מכניסה את כולם להיסטריה. אגב לגבי לוח הזמנים שהצגת, גם אם היינו בסיכון גבוה ביותר, יש יעילות לטיפול המניעתי אם הוא ניתן ב 48 שעות לאחר החשיפה כאשר מקובל להציע עד 72 שעות כך שהיום זה כבר ממש לא רלונטי. אם היו מתיעצים איתי עוד בתוך ה 48 שעות באופן מוחלט הייתי מנחה את המיון לא לטפל ואם זה יכול להרגיע גם לעצמי במיקרה זה לא הייתי לוקח טיפול.

assiit1

New member
דקירה ממחט

דוקטור, אני מודה לך מאד , אני מכבד את הכנות ואת התמיכה שלך. ואכן שני רופאים נוספים בתחום האיידס הבהירו לי שהסיכויים למעשה קלושים מאד עד "אין סכנה". מנגד, הבנתי שסביר יותר להדבק ב- B, ואפילו C פחות סביר עקב עמידות נמוכה מאד של הנגיף באויר. מבחינת צהבת B עשיתי חיסון ב - 1997 , קיבלתי אתמול תוצאות של בדיקת הנוגדנים. מה מבחינתך מומלץ שאעשה בענייני.: נמצא: Hepatitis B Surface Ag- NEGATIVE Hepatitis B Surface Ab - גדול מ- 100 mIU/ml

דקירה ממחט

ל B את מחוסנת. ל C כדאי לחזור על הבדיקות. אין טיפול מניעתי אבל במקרה הדבקה מטפלים מייד מה שמביא בסכוי טוב להחלמה.

assiit1

New member
דקירה ממחט

תודה, אני אעשה בדיקה 3 חודשים מרגע הדקירה. הבנתי רק לאחר פרק זמן זה ניתן לקבל תשובה מדוייקת בנושא. ושוב תודה רבה על עזרתך,

למעלה