קראתי את הכתבה (היא הופיעה שם
כבר די מזמן) שוב. אני לא חושב שאפשר להגיד שהפגיעה נגרמה כתוצאה מעייפות. לפי התיאור אני מניח שהיו הרבה גורמים תורמים ונראה לי שאחד החשובים הוא התייבשות (לפי התיאור היא בפירוש לא שתתה מספיק) וגורם נוסף הוא צלילה במצב גופני לא טוב. אחד הדברים החשובים ביותר לזכור הוא שאם כואב לך משהו במידה כזו שאתה לוקח כדור נגד כאבים (החל באקמול וכלה ב ...) אל תצלול. קודם כל מכיוון שהגוף שלך נמצא במצב לא טוב וזה עלול לתרום לפגיעת דקומפרסיה וחשוב לא פחות: הכאב הוא מנגנון הגנה של הגוף. הכאב מזהיר אותנו מפני הרבה בעיות היכולות להחמיר כמו למשל שלא פמפמנו מספיק טוב ויש לחץ על האוזן, ואם נקהה את הכאב באמצעים מלאכותיים - הפגיעה עלולה להיות חמורה בהרבה! בנוסף, מכיוון שהגברת צללה לפי טבלאות קשה לדעת עד כמה היא חרגה/לא חרגה מהן. הזמנים המצוטטים, בעיקר הזמן של הצלילה ליתוש, דומה באופן חשוד מדי לזמן המקסימלי המותר לפי טבלאות מסויימות. מה? היא היתה 18 דקות ב- 30 מטר ומיד עלתה משם לפני המים וזה זמן הצלילה? נשמע חשוד ומוזר. כאשר יש לנו לוג של מחשב צלילה אנחנו יכולים לוודא שהפרופילים לא חרגו מהזמנים המותרים ואז אפשר להגיד בוודאות שהיתה פגיעה למרות שלא היתה חריגה (וראינו דוגמאות בפורום שלנו). כאשר אין לוג של מחשב, כל הדיווחים צריכים להישפט עם קורטוב של זהירות.