טוב, זה לא "בולמוסים" כמו של פעם
(כבר מזל
) למשל אתמול התחשק לי שוארמה, עסיסית כזו, עם כל טוב, בפיתה ב"אפיה מיוחדת" ... אז הלכתי לקנות (כארוחת ערב, אחרי שכל היום לא אכלתי בשר, ואני <יותר מאשר מקפידה> ממש צריכה לאכול בשר *כל יום*. הגוף דורש, באמת...) כבר "ניחמתי" את עצמי ב"לא נורא, פעם אחת גם *את* יכולה להתפרע. מחר תחזרי למוטב" בעוד שמחשבה אחרת ריצדה לי במח : "לא חבל ? שמרת כל היום / את עוד רוצה לרזות..." ואז החלטתי : אוכלים ויהי מה. איך אומרים ? פפחחחחחחחחחחחחחחח או יותר נכון : ברוך בורא המעקף... מחשבות לחוד ומעשים לחוד (ועם יד על הלב - טוב שכך). התחלתי עם הסלטים (צלוחית סלט + מלפפון חמוץ ומעליהם טחינה) - כבר הרגשתי ש"התיישב" לי. לקחתי מזלג (כבר סטיה מההחלטה "להתנפל" <כי אם זה היה קורה הייתי פשוט מתחילה מהפיתה עצמה>) והתחלתי לנקר מהשוארמה (2-3 פעמים עם מזלג לא עמוס במיוחד). אח"כ לקחתי את החלק העליון של הפיתה (מעל המקום שהיא נחתכת כדי "לפתוח אותה"
), חתכתי אותו ואכלתי אותו עם הטחינה. זהו. ת'כלס - לא היה לי יותר מקום לזית אפילו. יכולתי לשתות משהו רק שעה וחצי אחרי. שתבינו כמה הייתי עמוסה. אני כבר 3 שנים אחרי המעקף, בשנה האחרונה מסוגלת כבר להתחיל לשתות גם 10 דקות אחרי אוכל. אתמול - יוק. ואז...קלטתי מה אכלתי. זה היה הזוי. גם הייתי מפוצצת (ראסמי) וגם - הפיתה נשארה שלמה ומלאה כמעט לגמרי . רגעים כאלו מחדדים לי את המצב (ראש שמן / חשיבה שמנה) מול המצוי בשטח (כיס קיבה קטן ומגביל) , שעל פניו נראה "מדהים" (כי יש הגבלה בשטח, אין 0) אבל, עבורי הוא די בעייתי (אני כל הזמן מאתגרת את המעקף <אפילו אם בתת מודע זה "לבדיקה שהכל תקין") - כי זו "מלחמת התשה נפשית" (וזה מעייף...) ובסוף - משהו יכול "להידפק". לא משנה מה - רק שזה לא יהיה המעקף. מה מביא אותי לשם ? זה יכול להתחיל גם "פתאום" ומ"שום דבר" רציני... שעמום רצון "לברוח" מלהיות במודעות כל הזמן תסכול על דברים/מצבים שהחיים מזמנים לנו התמודדות עימם מה עובר לי בראש ? * אחרי הניתוח - בד"כ סוג של צער/נקיפות מצפון (אפילו עתידי , *לפני* שזה קרה, רק מהמחשבה מה יהיה/מה ארגיש *אחרי* שזה יקרה . אגב, היום "בולמוס" יכול להיות נחשב *מבחינתי* גם ביס אחד יותר מדי ממשהו שנאכל כבר ע"ב יומיומי <במיוחד אם התוצאה היא העמסת יתר על הקיבה, חוסר נוחות, בחילה וכו'>. * לפניו ? אני חושבת שחייתי כל הזמן בבולמוס אחד גדול. פשוט כי לא הרגשתי שובע מכלום. באמת (בגלל זה, עד היום, אני נפעמת מהאפקט הזה של המעקף. שובע מ-ו-ח-ל-ט אחרי כמויות נורמליות, ועוד כזה שמחזיק מעמד מס' שעות בלי שאפילו ארגיש שאני צריכה משהו). לא יודעת אם אפשר לעצור את הבולמוסים הללו, שהתכוונת אליהם אבל בהחלט אפשר "לשנות" את סדרי הגודל שלהם. בגלל שיש לנו כלי עזר / אפקט ניתוחי כלשהו (כ"א והניתוח שבחר לעצמו), אולי כדאי במצבי קיצון, כאלו שאומרים בהם "אחריי המבול", לנסות (עם כל הקושי, הרגשי והנפשי באותה נקודה) "לתקוף" (כמו שחברה מנותחת מתנסחת וכרגע מתאים לי למשפט...
) משהו שידוע לנו שגורם לנו שובע (לחם וכו', למשל. מוצר שניתן לכמת אותו...), גם מכמות קטנה שלו (שלפחות הדחף הבלתי שליט הזה יירגע <ככל הניתן>), ואם לא , נעשה *אחריו* הערכת מצב מחודשת, בהתאם לדרגת הרעב / הלחץ שנרגיש. בקיצור - התמודדות זה שם המשחק. ותודי שיחסית לשעה כזו, עניתי בצורה מובנת, נכון ?
לילה טוב