דקה לפני כיפור..

דקה לפני כיפור..

במקורות היהודיים נאמר שישנם שני סוגי עבירות עליהן צריך לבקש סליחה ו"לחזור בתשובה" ביום הכיפורים. 1. עבירות שבין האדם למקום, בין האדם לאלוקיו. 2. עבירות שבין האדם לחברו, בין האדם לחברה הסובבת אותו. קטונתי מלהוסיף על דברי חז"ל אבל אני חושבת שיש עוד סוג אחד של עבירות שאדם צריך לתת עליהן את הדעת.. עבירות שבין האדם לעצמו. בשבילי, יום הכיפורים, מעבר למשמעות הדתית והמסורתית שחשובה לי מאוד, הוא יום של חשבון נפש אישי. אני שמה אחד מול השני דברים ומעשים בהם גרמתי לעצמי אושר, פירגנתי לעצמי ועשיתי טוב...לי!, ומולם מעשים אחרים..בהם לא חשבתי מספיק על עצמי, הזקתי לעצמי וזלזלתי בעצמי. "טוב " מול "רע". חשבון הנפש הפנימי הזה, אני חושבת, חייב כל אדם לעשות לעצמו. ואם הצד של ה"רע" גדול מהצד של ה"טוב" חייבים לתקן את המצב. חייבים להכות על החטא שאנחנו גורמים לעצמנו, ולחזור לנו בתשובה, פשוט חייבים!!! חייבים לגרום לחיים שלנו להיות טובים ומאושרים עבורנו,לפרגן לעצמנו זו זכותנו, אלה החיים שלנו ואנחנו משלמים עליהם בכל רגע ורגע אז ראוי שיהיו טובים! יום הכיפורים, יום של חשבון נפש וחיבור אמיתי לרוחניות.. גם מי שלא מאמין/ מסורתי ראוי שיתן דעתו על היום הזה, כל אחד בדרכו שלו ואמונתו שלו. מאחלת לכולם מכל הלב: "תזכו לשנים רבות, תֵעָנוּ ותֵעָתֵרוּ" (מתוך פיוטים של תפילת נעילה). שנה טובה ומאושרת. עטרה

עטרה את אישה חכמה בחיי

אמנם אני לא צמה אבל נתת לי חומר למחשבה (מותר לי נכון ?)

timiהאחת

New member
מנהל
עטרה , אני צמה אבל כל מה שכתבת

באמת מרגש ונכתב מכל הלב שתהיי בריאה, שיהיה לך צום קל, וגמר חתימה טוב..רונית. את חמודה אמיתית באמת.

DUKASIT

New member
וואו - יפה, ריגשת אותי ../images/Emo20.gif

צום קל ושנה נהדרת

וואהו עטרה דברי חוכמה

מאחלת לך גמר חתימה טובה וצום קל שיעבור בקלות.

ayeletba

New member
עטרה ../images/Emo140.gif גמר חתימה טובה

לך ולכל בני הפורום. מאחלת לכולנו שהשנה תהיה מלאה בשרשורים פוריים בנושאי אוכל וללא מריבות.

ayeletba

New member
ובקשת סליחה

מכל מי שפגעתי בו כאן ביודעין או שלא ביודעין (מה שנקרא "קלות המקלדת"). שלכם,

effyba

New member
רקדה..החכמנו....גמר חתימה טובה לכל

בית בישול לילדים ולכל בית ישראל...

אלהלי

New member
כל כך נכון ובמשפט" ואהבת רעך כמוך"

נראה לי שהענין כלול המילה כמוך מצווה לאהוב את עצמך לא סתם נאמר על המשפט כי זהו כלל גדול בתורה

silvey

New member
שנייה לפני כיפור..גמר חתימה טובה

זו הזדמנות פז לבקש סליחה מכל הגולשים כאן. אמנם לא זכור לי שפגעתי במזיד במי מכם אבל... אם יש מי שנפגע ממשהו שכתבתי בהיסח הדעת או שלא כתבתי אני מתנצלת - ס ל י ח ה גמר חתימה טובה לכולכם וצום קל לצמים.
צִביה. אם גם לסלוח צריך ביום כזה אז, אני סולחת למי שפגע בי ביודעין או בהיסח הדעת

גמר חתימה טובה לכולם../images/Emo13.gif

שנדע רק טוב השנה.. כולנו. ואכן, מכל הלב, סליחה ששמי שאולי אי פעם פגעתי בו. זה בטח לא היה מכוון. שנה טובה.

bigjack

New member
מרגש ואמיתי

גם אני אאחל לכולם גמר חתימה טובה ומבקש סליחה אם פגעתי במישהו מסיבה כלשהיא צום קל לכל הצמים

silvey

New member
אתה נראה כמי שלא פוגע בזבוב../images/Emo6.gif

גמר חתימה טובה לך וב"ב ובריאות טובה לשנה הבאה...

למעלה