דקא 3.75

אור308

New member
דקא 3.75

התחילו לי חרדות מהזרקה של דקא 3.75.
בקצרה- עברתי טיפולים לפני כ6 שנים.
3 סבבים של פרוטוקול קצר - בסבבים עצמם לא נקלטתי, אבל היו 2 סבבים של מוקפאים בהם נקלטתי ובשניהם עברתי הריון כימי.
בסבב האחרון- שיננו הרבה פרמטרים.
עשינו מיון ברטוב, התחלתי להזריק קלקסן, עשינו פרוטוקול ארוך עם דקא 3. העוברים עצמם היו גרועים בכל פרמטר.
ובכל זאת נקלטתי להריון וילדתי.
עכשיו מתחילה שוב טיפולים והרופא (דרך אסותא) וגם אני חשבתי שכדאי - לנסות את אותו הפרוטוקול. (הפעם ללא מיון ברטוב).
אבל התחילו לי חששות מהזרקה של דקא 3 .
לפני 6 שנים הרופא שלי בזמנו אמר לי שאסמוך עליו וכך עשיתי, ואכן ההריון היה תקין.
והפעם פשוט חשבנו שכדאי לעשות את אוצו הפרוטוקול.
אין לי אנדרומזיוס....בת 35.
כדאי לשנות את הפרוטוקול ולבקש דקא 0.1? מה המשמעויות של דקא 3??

a morph

New member
דקא 3.75 פועל בשחרור מושהה

ולכן מספיקה זריקה אחת לסבב שלם, עם דקא 0.1 פשוט תצטרכי להזריק כל יום.
לא חושבת שיש קשר לאיכות העוברים (ולראיה, נקלט אצלך הריון תקין).
החסרון של 3.75 שבגלל שהוא כאמור פועל בשיחרור מושהה, השפעתו עלולה להימשך הרבה מעבר לרצוי, הרבה נשים חוות סימפטומים של דיכוי הורמונלי חודשיים-שלושה אחרי הזריקה (כמובן רק אם לא נקלט הריון באותו הסבב).

נועה312

New member
הייתי מבקשת דקא 0.1

בגלל הפחד שאם הטיפול לא יצליח זה יכניס את הגוף שלי לדיכוי שייקח לו כמה חודשים לצאת ממנו.
אז היית בת 29 וגיל 35 זה לא גיל 29 ויש יותר לחץ ככל שאנחנו מתבגרות/מזדקנות..

מתרגשת38

New member
אני רק שאלה

מה התפקיד של הדקא?סבב מוקפאים הוחזרו 2 אחד b ואחד a שנהם עם 8 תאים תמיכה של אנדרומטרין

a morph

New member
יש לו כמה שימושים

במקרה של השואלת בפוסט המקורי - דקאפפטיל משמש לדיכוי הורמונלי, כהכנה לשלב הסטימולציה בפרוטוקול ארוך.
לפעמים משתמשים בו כמבייץ, במקום אוביטרל, בעיקר כשיש חשש לגירוי יתר.
ולפעמים הבנתי שמשתמשים בו דווקא לתמיכה, אבל השימוש הזה יותר אזוטרי ופחות ברור לי.

נועה312

New member
הסבר

מה שהדקא עושה כשמשתמשים בו אחרי ביוץ הוא גורם לבלוטה להפריש אסטרדיול ופרוגסטרון וככה אחרי ביוץ הוא נותן תמיכה. כשמקבלים מחזור הבלוטה כבר מרוקנת ואז נוצר הדיכוי.

למעלה