דקא 3.75, שאלות!

דקא 3.75, שאלות!

אם הסבב הנוכחי יכשל (והרופא באמת התאמץ להסביר לי שאני סתם פסימית... חמוד! ) אני מתחילה דיכוי הוא רשם לי 3 דקא 3.75, הראשון אני לוקחת ביו"מ 2 ואת השני- מתי?? הוא אמר לי שזה משפיע לחודש, אבל מה אחרי חודש? המטרה היא לא לקבל מחזור, אז מתי לקחת את השני? דקא 3.75 צריך לאכסן בקירור? תנאים מיוחדים? או שלא משנה? ואפשר לרכוש את שלושתם יחד או כדאי אחד אחד? הזריקה של הדקא- בקופ"ח או במרכז בריאות האשה? או בבי"ח? איפה? אני בכללית, ומחפשת בטווח בין חדרה לחיפה [אין לי איך לשאול את הרופא, רציתי לשאול אותו הרבה שאלות, ופשוט הכל ברח לי ברגע ש"נשפכתי" שם על הרירית והזקיקים, אחר כך הוא לא יהיה חודש, בקיצור- אין את מי לשאול] תודה!

זואילי

New member
ושלא תצטרכי בכלל!!

קני בינתיים אחד ובואי נקווה שתמסרי אותו מצופה אבקה קסומה. אם אני לא טועה, את השני צריך אחרי 30 יום. את גם יכולה לבדוק מצב דיכוי בדם ולפי זה לדעת. אני ממש לא זוכרת איך ומתי. כן - צריך לשים במקרר. כל אחות יכולה לעשות את זה, אבל רצוי לברר איתה טלפונית אם היא מכירה את הזריקה... אני עשיתי בקופ"ח ליד הבית, לשמחתי האחיות הכירו את הדקא' (ולמשל לא הכירו את הלוקרין). שימי לב אבל שהאחות תהיה זריזה אחרי עירבוב החומר כי צריך להזריק מיד, אחרת זה נקרש ונתקע (גם קרה לי, האחות ניקבה לי את התחת 3 פעמים. היא פשוט ניהלה שיחת טלפון אישית בזמן שעירבבה... ואני עשיתי לה קולות של "יאללה, תזיזי את עצמך!).

כל 28 יום

בכללית צריך לקבל אישור על התרופה ואז את משלמת מחיר יותר נמוך. תגשי כבר למרפאת האם להסדיר את האישור.
לא לשכוח לקחת מהרופא הפניה לאחות להזרקה.

תודה בנות!

הפניה לאחות קיבלתי יחד עם המרשם האישור בדרך (או שהוא כבר נמצא? הרוקח הראשי אמר לי שהוא יכול להשיג את האישור מהיום להיום..) אני מקווה שהוא זוכר רק לשמור לי את הזריקה בצד כי היא האחרונה! את השתיים האחרות אקנה עוד חודש בערך כמה יכול להיות "מחיר נמוך"? (בטוח לא 12 ש"ח, אבל רוצה סדר גודל) אני לא אמורה להתחיל מחזור אחרי 28 יום מהזריקה הראשונה, נכון? היום התברר לי שכללית לא בהסדר עם תה"ש כי הטענה היא שהם גנבו כסף מכללית (??) בינתיים עברתי מרפאה, מעדיפה "להקריב" את הרופא מומחה שלי על רופא שיכול לעזור לי (מספיק שיגיד לי למי לפנות, מה שהקודם לא ידע..) אני אבדוק בתקופה הקרובה לאן נושבת הרוח, ואם אגלה ששוב צריכה להלחם על כל טופס וכל אישור- אז נוטשת לטובת מכבי. הכוחות הנפשיים שלי חשובים לי הרבה יותר, ויש לי מספיק קשיים בחיים גם בלי השטויות של כללית.

ניק

לגבי המחיר באמת שאני לא יודעת, כי לא הייתי צריכה לשלם כלום
אי אפשר לדעת כמה זמן יהיה הדיכוי אצלך, יכול להיות שיותר מחודש ויכול להיות שאחרי 28 יום תקבלי, על כל אחת זה משפיע אחרת. אני לא חיכיתי לראות עם יש דיכוי או אין, אחרי כל 28 יום הזרקתי את הדקא'. הכללית שוב חתמו על הסדר עם תה"ש, אחרי המלחמה שהייתה בינהן. בכללית יש גם את העניין של המחוזות וההסדרים בין המחזות לבתי החולים באזורם, לדוגמא היום ממחוז דן- פ"ת בדר"כ אין בעיה להגיע לתה"ש. שלא תחשבי שמכבי יותר טובים, אם תעשי חיפוש בפורום תמצאי סיפורים של בנות ממכבי שגם נלחמו על טפסי 17 לתה"ש. לדעתי כל הקופות אותו דבר. תהני מהדקא

תודה על האיחול ../images/Emo3.gif

מצידי הם יכולים לקחת את כל המחוזות שלהם ולשגר בטיסה ישירה לירח מה שמוזר זה שהייתי היום אצל רופא המשפחה, והוא נתן לי שם של מישהי שלפי טענת הנהלת כללית- היא לא קיימת... או שהתבלבל בשם או שלא יודעת מה... בכל מקרה הסברתי לו שיש לי תיק בתה"ש והייתי שם פעמיים, ואני מטופלת אצל רופא נשים שנמצא גם במרפאה של תה"ש (וכמובן הוא שאל- אז למה שלא יטפל בך במרכז בריאות האשה?... כי במרכז האשה אין אורולוגים, למשל!) אני אבדוק מה אפשר לעשות עם הסיפור הזה... (לעבור לסניף של כללית בפ"ת? זה מה שיגרום לאישור להגיע בקלות יותר? אין גבול לטימטום..)

לא הבנתי

שם של מי? ולצורך מה? רק לידיעתך האורולוג המומחה לאנדו' עבר לעבוד בבי"ח בלינסון והוא האורולוג המומלץ בענייני אנדו' ושלפוחית. כך שלפחות בעניין אורולוגי לבלינסון לא תהיה כל בעיה להגיע דרך הכללית. אם את שואלת אותי, אם אין חשש למעורבות של איברים אחרים, גם אני לא רואה מה הבעיה להיות מטופלת אצל אותו רופא דרך הכללית, זה לא שהוא יטפל בך אחרת בתה"ש...

../images/Emo13.gif

שם של מישהי מהמנהלת לצורך אישור גורף לתה"ש לגבי בילינסון- השאלה היא אם אני אצטרך על דעת עצמי לרוץ אחרי הרופאים? לרופא בכללית אין את כל הרופאים שנמצאים איתו בתה"ש, והדבר שאני משתדלת להמנע ממנו זה ללכת לכמה רופאים ולהתחיל לספר כל פעם מחדש את כל ההיסטוריה שלי (כי תמיד אני אשכח משהו!) כשהתיק נמצא במקום אחד והכל מרוכז בו, וכשאני יודעת שבמידה ויצטרכו לדון במצבי כולם ידעו עלי הכל ולא אפול בין הכסאות בין רופאים שלא מכירים אחד את השני ולאף אחד אין מושג מה השני עושה. זה לא שיש או אין חשש למעורבות, כל עוד אני לא יודעת מה מצבי מבחינת האנדו' אני לא יכולה להרשות לעצמי לעזוב מרפאה שמרכזת את הכל (תסכימי איתי שיש הבדל עצום בין מישהי שכבר כמה שנים ב"סרט" הזה ויודעת בדיוק איפה המוקדים ומי נגד מי ויכולה לעשות "קומבינציות" עם רופאים לפי הנוחות שלה ושל הקופה, לבין מישהי חדשה בתחום שבקושי יודעת מאיפה הצרה הזאת נחתה באמצע החיים ואין לה שמץ של מושג איפה המוקדים ומה חומרתם..)

זואילי

New member
לצערי עדיין צריך לרוץ אחרי הרופאים

וכבר היה פה דיון סוער על כך ואני יודעת שלא כולן מסכימות עם הדעה שלי בעניין זה. כל רופא שתיפגשי איתו ויש לו התמחות באיבר/מערכת מסויימת - זו אחריות שלך לדווח מחדש ולהציג שוב את הנתונים. (שוב, לדעתי האישית בלבד). לעניין ה - לזכור את הכל מצאתי את הפיתרון של קלסר עב כרס עם 3 העתקים מכל בדיקה ומחולק יפה בשקיות עם מדבקות לפי נושאים ותאריכים והקלסר הזה הולך איתי על כל כובדו לכל רופא. ולדעתי גם אין דבר כזה רופא אחד להכל, כי מנסיוני - כל רופא מתעסק במומחיות שלו ורק אצלי הכל נמצא במרוכז. ככה בניתי לי "דאטה בייס" מכובד של רופאים נבחרים ושווים ורק הם זוכים לטפל בי
זה לא חדש שבקופ"ח לרוב יד ימין לא יודעת משמאלה ואני לא סומכת על אף אחד. אם אני יודעת שאני צריכה רופא מסויים אני אברר לבד היכן הוא מקבל ואתאם אליו ואיעזר ברופא המשפחה רק בשביל הפנייה. ואם גם זה לא יצלח אז אני מוכנה לשלם לפגישה עם אותו רופא - את המחיר ה"סמלי" שלו (שלא בפרטי). לא חושבת שיש פה דרכי קיצור

אז יש לי חדשות בשבילך

התיק במחלקות השונות בתה"ש הוא לא אותו תיק, משמע שגם שם עלייך לדאוג ליידע את הרופא על כל מכלול מצבך ולדאוג להביא לו העתקים מהמסמכים השונים ואח"כ עלייך לדאוג להעביר את התשובות למרפאת האנדו'. כך לפחות ב- 3 מחלקות נוספות בתה"ש... ושמעתי כבר על מספר מקרים שרופא "מייעץ" בתה"ש אומר X ואח"כ במרפאה הרופא לא מסכים איתו ואומר Y. כך ששום דבר לא מושלם...

זואילי

New member
תמיד לוודא!

שההפנייה לאחות שקיבלת - תופסת. (ולא רק זה. כל מה שאת מקבלת). לי בקופ"ח יש אחות דקדקנית. כל מסמך אני מראה לה מראש כדי שהיא תגיד לי בבוא היום - שזה בסדר. פעם היא לא הסכימה להזריק כי לא נרשם המינון של הזריקה. עד כדי כך! אז אני כבר לא לוקחת צ'אנסים בדקה ה - 90. אם אני מקבלת מרשם/הפנייה מבי"ח (או מרופא פרטי) אני ישר מגיעה לרופא המשפחה ומבקשת ש"ימיר" לי. לפני שאני יוצאת מחדרו אני קוראת מה כתב.. שלא תהיינה אי הבנות. אז דקא נתתי לרופא המשפחה להמיר למרשם של הכללית, ושלחתי לאישור המינהלת כך שזה יופיע להם במחשבים. עלה לי 60 ש"ח לזריקה אחרי אישור. תמיד תמיד אני מתקשרת לרוקחת מראש ומוודאת שיש לה ואם צריך - אז שיזמינו לי עוד. תלוי בטיימינג שתזריקי - או שיהיה ביוץ ומחזור או שלא. כללית כן בהסדר עם תה"ש (ואני ממחוז דן פ"ת) - כך שלא עושים לי בעיות לקבל טפסי 17. כבר לא צריכה לשמחתי לכתוב מכתבי מלחמה. (טפו טפו!).

זה מרשם של כללית

ברור שאם לא היה של כללית אז הייתי ממירה... ווהפניה לאחות- אני באמת אברר את הנושא, מקווה מאד שאפול על אחות עם מספיק שכל שתזריק לי את כל הכמות... הטיימינג אמור להיות ביו"מ 2 (אז בכלל לא אמור להיות ביוץ.. נכון?) אם כללית בהסדר עם תה"ש... אז למה לכל הרוחות אני צריכה להוציא את כל הכוחות שלי על האישורים שלהם? (ממתי הם בהסדר? זה משהו חדש?) זה כל כך שטויות האישור הזה, כי אם תיאורטית אני עוברת לסניף בפ"ת כדי שיאשרו לי את ט' 17 בלי בעיות.. אז מה הבעיה שלהם לאשר לי בלי לעבור סניף? הפסקתי להבין אותם...

זואילי

New member
או שימנע או שלא

אין לדעת איך הגוף שלך יגיב. תעשי גוגל על המילים כללית ושיבא ותמצאי כתבות בנושא ההסדר עם בית החולים. אולי זה ישמש לך "קייס". ואל תטרידי את מוחך בנסיונות להבין איך קופ"ח עובדים. חבל על השקעת האנרגיה.

בדיוק מה שרשמתי לך קודם

הסדרים בין המחוזות לבתי החולים באזורם! זה כמו שאם אבקש עכשיו להיות מטופלת באיכילוב ואני לא שייכת למחוז ת"א אלא למחוז דן-פ"ת, מה שאומר שהסיכויים אפסיים שיאשרו לי להגיע לאיכילוב.

היה לי אישור של קופת חולים לדקפפטיל מהמנהלת

ובכל זאת הם לא הסכימו לתת לי אותו כי המרשם היה של רופא המשפחה והם סרבו להכניס אותי לרופא נשים בסניף הזה למרות שהסניף הזה הוא היחיד או כמעט יחיד שיש בבית מרקחת שלו את התרופה ורק אחרי שאמרתי להם שאני על נרקוטיקה (קיבלתי זריקה פטדין בט.ר.ם. אחרי שלקחתי בבית מורפיום ולא עזר בכלום באותו השבוע) ושלוקח שעה וחצי מהסניף הזה לסניף מרפאת הנשים ששם מכירים אותו אבל אין בו בית מרקחת לכל כיוון בנפרד אז האחות הכריחה את הפקידה להכניס אותי לרופא שבסוף נתן לי את המרשם שאיתו קיבלתי את התרופה

למעלה