דקאפפטיל

abby1

New member
דקאפפטיל

טוב בנות אני נכנסת ל -IVF מיום שישי מתחילה עם דקא ואח"כ הזריקות שכל כך מוכרות לי רק במינון יותר גבוה (ובהתאם מצב הרוח) אני מנסה להיות חזקה ולא לפחד. אני משכנעת את עצמי שאני יודעת מה אני הולכת לעבור מתוך ניסיון.אבל בפועל אני חוששת. והנה החשש מתחיל עם בוא הדקא... יש לי כמה שאלות קראתי מהודעות קודמות שאת הדקא מקבלים בתחילת מחזור.לי הרופא נתן להזריק את הדקא ביום ה - 21 למחזור, האם תקין? איך אפשר להתמודד עם התופעות לוואי. האם שתיית מים תעזור לי? בפעם שעברה אחרי הדקא קבלתי דלקת בשתן שעלתה לכליות, האם לדעתכן יש קשר? (הרופא שלל את זה) ואם כן מה אפשר לעשות כדי להמנע מזה? הרבה שאלות ואני רק בתחילת הדרך...

סנונית 1

New member
היי abby

ישנם שני פרוטוקולים קצר וארוך במקרה שלך זה פרוטוקול ארוך (כמו שהיה אצלי) את הדקא אכן מתחילים מהיום ה21 למחזור ועד לפני קבלת הכוריגון מעיק אבל.... לי הדקא לא עשתה שום תופעות לוואי מיוחדות חוץ משלא התחשק לי להתקרב לבעל אם את יודעת למה אני מתכוונת אבל לא בצורה קיצונית. שתיית מים רצויה מאוד כשאת מתחילה עם ההורמונים הרגילים מומלץ 3 ליטרים ליום. ושיהיה הרבה בהצלחה.

גונאלית

New member
מה ההבדל בין דקא ארוך לקצר?

לא הבנתי מתי מתחילים את הפרוטוקול הקצר? לפי מה זה נקבע?

סיון01

New member
את ההסבר אפשר למצוא בסרגל

תחת "שאלות נפוצות". לפי מה מחליטים מה עושים? שאלתי את השאלה הזו פה לפני חודש בדיוק והתשובה הייתה: לפי מה שהרופא רוצה/מעדיף/רגיל... כן, מסתבר שבד"כ יש לרופא פרוטוקול שהוא אוהב להתחיל איתו. אם הולך, נשארים עם הפרוטוקול הזה כמה פעמים. לא מתקדם, מנסים דקא קצר או צטרוטייד או הסנפות...באמת חשבת שהכל מדעי?
פעם שאלתי את הרופא למה אנחנו מתחילים עם גונל. התשובה הייתה: כי זה הכי זול לך! טוב, זה רק מראה לך אלו שיקולים יש לרופאים המהוללים!

סיון01

New member
גם לי אין תופעות לוואי ../images/Emo13.gif

עם דקא ארוך. אבל טוב ששאלת, כי רק כשקראתי את השאלה שלך נזכרתי ששכחתי לשתות מים
!!! מקווה שגם לך לא יהיו תופעות לוואי!

יעל301

New member
דקא קצר וארוך

כפי שקודמותי הסבירו הכל לפי החלטתו של הרופא אני חושבת שעם הדקא הארוך מתחילים בטיפול הראשון , תופעות לוואי -אוווו לי היו המון כמו-עייפות, חוסר חשק וחוסר מצב רוח , להתקרב לבעל מי חשב בכלל והייתי עצבנית מאוד אני חושבת שלכל אחת יש תופעות אחרות אני אחרי הפעם הזו שהיתה ראשונה ואחרונה התחלתי לקבל בטיפולים דקא קצר שזה אומר זריקה כל יום במקביל להורמונים האחרים ,לרופא הודעתי שדקא ארוך אני לא מתכוונת לעשות שוב מקווה שלא הלחצתי אותך או משהו שמסתכלים לאחור השד לא כל כך נורא

יעל301

New member
דקא קצר וארוך

כפי שקודמותי הסבירו הכל לפי החלטתו של הרופא אני חושבת שעם הדקא הארוך מתחילים בטיפול הראשון , תופעות לוואי -אוווו לי היו המון כמו-עייפות, חוסר חשק וחוסר מצב רוח , להתקרב לבעל מי חשב בכלל והייתי עצבנית מאוד אני חושבת שלכל אחת יש תופעות אחרות אני אחרי הפעם הזו שהיתה ראשונה ואחרונה התחלתי לקבל בטיפולים דקא קצר שזה אומר זריקה כל יום במקביל להורמונים האחרים ,לרופא הודעתי שדקא ארוך אני לא מתכוונת לעשות שוב מקווה שלא הלחצתי אותך או משהו שמסתכלים לאחור השד לא כל כך נורא

היי abby1 ../images/Emo140.gif

גם אני אחרי דקא ארוך, דווקא על הבעל כן בא לי, אבל... התופעות לוואי שלי התבטאו בשרירים תפוסים (הבנתי שגם זה אפשרי). לא נורא בכלל פשוט מרגישה קצת זקיינ'ה
. חוצ'מזה- מה זה בשבילנו קצת תופעות לוואי לעומת התוצאה הסופית אליה כולנו מייחלים
העיקר שיהיה בהצלחה

miky4

New member
לא היו לא תופעות לוואי

קיבלתי דקפפטיל חודשיים (לפני טיפול לא במהלכו) ולא היו לי תופעות בכלל. רק שאחרי זה כל המערכת היתה מה-זה מדוכאת, היו צריכים לעורר אותה עם הורמונים אחרים...

למעלה