דצמבר

דצמבר

אני שומע עכשיו את הביצוע של איה כורם ל'דצמבר' במופע '60 שנה לגלי צה"ל', ותוהה: האם הגברת טרחה לקרוא את התווים לפני ששרה את השיר, או שהיא לא יודעת לקרוא תווים, או שהיא פשוט מזייפת? בכל מקרה, עדיף היה שלא תעלה על הבמה. בושה וחרפה. מזל שוילנסקי לא שמע אותה. עד כאן לעניין המנגינה. ומה עם המילים??? - ו' החיבור לפני אותיות בומ"פ מנוקדת בשורוק ולא בשווא. והיו עוד הרבה טעויות... פשוט דלקת אוזניים לשמוע. אין לי הספר של אלתרמן, אבל אין לי ספק שהשיר מנוקד; רק צריך לטרוח לקרוא וללמוד כראוי. גועל נפש. טוב שאלתרמן לא שמע אותה. שלחתי את מה שכתבתי כאן גם במייל לכתובת שמופיעה ב'צור קשר' באתר של איה כורם. מעניין מה יהיה לה או לנציגים שלה להגיד על הבזיון

נטע1107

New member
איאיאי אחשלי תשתה הרבה מים קרים ../images/Emo13.gif

על טעם וריח אין להתווכח- לא מוצא חן בעיניך, אל תשמע למה להעכיר את האווירה?

LaviDavi

New member
אמנם לא שמעתי את הביצוע

אבל אני בטוחה שהוא לא עד כדי כך גרוע. ומה המנהלים של איה יעשו עם המידע הזה? לא הבנתי...

pRimaVeriTaVIV

New member
אני רוצה להתייחס לעניין המילים

מצטער מאוד, אבל זאת פשוט פוציות. אין מה לעשות, העברית היא שפה דינמית ומתפתחת, ככל שהזמן חולף גם השפה משתנה, אין כמעט שום אמן בארץ שמקפיד על הגייה נכונה ב100% ובטח שלא בפרטים קטנים כמו אם הוגים וֻ או וְ. אני לא אומר שצריך להתחיל לדבר בטעויות, אבל לא להיטפל לפרטים הזעירים, במיוחד כשאין כמעט מי שמקפיד עליהם

חברים - למה להאכיל את הטרול

היה והודעה זו היתה עוברת ללא תגובה גברת מריים בן ניסים היתה חוזרת אל מתחת לאבן שתחתה יצאה במקום לספוק כפיים בסיפוק אני הייתי שוקל ברצינות לחסום את המשתמשת מלטנף דפי פורום זה בלשלשת הכתובה שלה

מיהו טרול?

האם כל מי שמעז למתוח ביקורת ולהשמיע דברים שלא מוצאים חן בעיניך הוא טרול? ואולי דווקא זה שמגיב כמוך, רגשית ולחלוטין לא עניינית, הוא זה שראוי להשתקה? למגיבים האחרים - כשאיה כורם, או כל אחד אחר, כותב לעצמו את הטקסטים ו/או המנגינות שלו - שיעשה בהם מה שהוא רוצה. אבל, כשמבצע בוחר לבצע יצירות של אחרים, מן הראוי שישמור על נאמנות למקור. אלתרמן ידע בדיוק מה הוא רוצה לומר, ומשה וילנסקי ידע בדיוק איך זה אמור להיות מנוגן ושר - שניהם אומנים מקצועיים בעלי שיעור קומה. מאיפה לקחה הזמרת את הזכות לשנות הגיית מילים ולחן ?

נטע1107

New member
אני לא מבינה

מה את/ה מצפים להשיג פה? שנתנצל בשם איה על העיוות הנוראי? שאיה תתנצל בפניך? שהיא לא תשיר יותר לעולם? מה הענין ללכת עם ביקורת שלילית כל כך למקום שאת/ה יודע/ת שבו אוהבים את איה? מנסה לעשות לנו דווקא? אז יופי, הבעת את דעתך- זכותך כמובן- קראנו, נחשוב על זה כשנשמע את השיר. עם זאת, כולי תקווה שיום אחד תתקל/י בשיר יפהפה של איה, בו ההגייה שלה נכונה (ולא חסרים כאלו) ואולי אז תבין/י על מה אנחנו בפורום מדברים כל הזמן. בהצלחה!

pRimaVeriTaVIV

New member
בחרת להתעלם מהתגובה שלי

ואני בכל זאת אגיד שאם אומרים וֻ או וְ אז המסר נשאר בדיוק כמו שאלתרמן או משה וילנסקי רצו אותו

למעלה